Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941. godine

Neka se stide kukavice, dezerteri, ljubitelji crvene zvijezde koji pljuju po HOS-u

 

Marko Skejo, umirovljeni pukovnik HV-a i zapovjednik IX. bojne HOS-a ‘Rafael Vitez Boban’ u Splitu ispred spomenika poginulim pripadnicima HOS-a povodom 31. obljetnice ustrojavanja IX. bojne HOS-a ‘Rafael Vitez Boban’ rekao je:

»Hrvatice i Hrvati, obitelji poginulih, dragovoljci, suborci čestitam vam 31. rođendan! Ova je bojna rođene u ratu nametnutog od velikosrpskog agresora, ona je bila noćna mora za četnike i zlotvore koji su bježali glavom bez obzira pred tom postrojbom. Najbolji su položili svoje živote za slobodu. Stojimo ovdje pred ranjenim spomenikom ponosni na njih i njihovu hrabrost. Neka se stide kukavice, dezerteri, ljubitelji crvene zvijezde koji pljuju po HOS-u. Ne može se pobijediti vojska koja brani ognjišta svojih pradjedova. Danas dio političara participira u vlasti države protiv koje su se borili, pri vlasti su oni koji su sudjelovali u “oslobađanju Vukovara”, a državni dužnosnici javno se svađaju nesvjesni žrtve branitelja. Ne ćemo generalizirati, ali većina političara je sama sebi svrha. U Domovinskom ratu za dom spremni su bili svi branitelji. Taj pozdrav nije izraz mržnje, već izraz ljubavi prema domu i hrvatskom narodu. Neprijateljima hrvatske smeta spomenik HOS-u, a kočopere se spomenici četnicima. Može li niže? Dok se diljem svijeta kliče Slava Ukrajini, zamislite da netko zabrani taj poklik? U Hrvatskoj se to događa. Jedinstven smo primjer u progonu vlastitih zaslužnika jer su bili za dom spremni. Hrvatice i Hrvati, ne budite kukavice, Hrvatskoj je prijeko potrebna lustracija kao u Poljskoj. Na nama je dalje se boriti. I na kraju pozdravit ću vas starim hrvatskim pozdravom: Za Dom!«

Na skupu je bio i general Ante Prkačin, koji je, između ostaloga, u Splitu rekao: »U Splitu je svečarska atmosfera, lako je govoriti o IX. bojni. Ali imamo mi još jedan jubilej – prije 81 godinu stvorena je NDH. Pa jesmo li mi u takvoj situaciji da o tome ne smijemo govoriti? Međutim, razmislio sam dobro što ću reći, da ne bi reka rič previše, da bude prihvatljivo svim Hrvatima. Kad smo bili jedinstveni? Kad smo slavili uspjeh nogometne reprezentacije. Znate li što Hrvate povezuje? Ratništvo. Da se mene pita ja bih rekao kako je najvrjednija postrojba ustaška crna legija. Ja jesam nacionalist jer isto odajem počast 2. Dalmatinskoj brigadi, srce mi je veliko i zbog tog događaja mada se s njihovom idejom nisam slagao jer su rušili državu koju smo mi stvorili. Mi s nestrpljenjem čekamo da znanost kaže što se događalo od 1941. do 1945. Još jednom vas pozdravljam, budite za dom spremni i spremni za sve što Hrvatsku čeka u ovim danima što slijede«.

Treći govornik bio je izaslanik ministra branitelja brigadir Matko Raos i rekao: »Ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941. godine«.

Zrinko Horvat

Povezane objave

Penzići pojma nemaju

HF

I ja sam “zloduh prošlosti”!

HF

Hrvatska propada zahvaljujući Plenkovićevom koaliranju s Pupovcem

hrvatski-fokus

Neznanstvene i nelogične kritike povjesničara i onih drugih

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više