Hrvatski Fokus
Hrvatska

Istarski jugoslaveni domoljublje prozvali fašizam, grčevito brane njihov komunizam

U Puli park prozvali po zločincu Brozu

 

Bivši istarski župan, a sada europarlamentarac Valter Flego izjavio je  “Istra se nikad ne će odreći svoje prošlosti i antifašističkih spomenika, trgova i ulica ljudi koji su tu prošlost obilježili, a posebno lika i dijela Josipa Broza Tita”?, a glasao je za Rezoluciju Europskoga parlamenta?!

Kaos koji sada vlada u društvu i državi  odraz je neuređene i nezavršene države. Političke elite nesposobne bilo što napraviti u tom smjeru harače Hrvatskom i samo gledaju gdje bi nekog uhljebili ili nešto zamračili sebi i svojima u korist. Koliko li se samo daje manjinama. Više od 46 milijuna kuna godišnje. Vlada im se klanja kao zlatnom teletu, a oni zauzvrat popljuju Hrvatsku po svijetu!

Udrugama civilnog društva tek? Čime li su to zaslužili, da svi mi za njih radimo i plaćamo njihovo podrivanje hrvatske države. Pogledajte oko 200 milijuna kuna se daje udrugama godišnje.

A mlada država Hrvatska tek izišla iz Domovinskog rata imala je tu nesreću da joj umre i Predsjednik i Ministar obrane, a da na njihova mjesto dođu detuđmanizatori koji uništavaju najprije Hrvatsku  pobjedničku vojsku i vraćaju nas u jugokomunistički sustav vrijednosti.

Dvije neprovedene lustracije krive su za ovakvo kaotično stanje i podjele u hrvatskom društvu i državi Hrvatskoj.

Prva nije provedena zbog velikosrpske agresije i nužnosti obrane golih života u procesu stvaranja hrvatske države, a

druga  neprihvaćanjem Rezolucije EU Parlamenta od 19.rujna 2019. godine, po kojoj su izjednačeni svi zločinački totalitarni režimi:  fašizam, nacizam i komunizam!

I još ima mnogo kada, ali pojasniti ću samo par ovih točaka:

Pogledajte samo preambulu Ustava RH

Što je temelj Hrvatske? Je li temelj ZAVNOH, kao što ta sluganska pera pišu? Nije! Temelj  je Domovinski rat u kojem smo se digli protiv komunizma i crvene zvijezde petokrake! Sjeća li se još netko tko nas je napao?

A tko je na vlasti i ne želi ukinuti tu zvijezdu petokraku, koja je u ratu poražena, a u vlasti rehabilitirana!?

Koji je naš nacionalni identitet?. Jesmo li mi država Hrvata ili miš -maš nacionalnih manjina, koje nam vladaju?

Već je tu napravljena zbrka i kaos. Trebali bi biti svi hrvatski državljani sa jednakim pravima i obvezama, a privatno se svatko može osjećati Hrvat, Srbin ili najmodernije Rom.

Svi bi trebali imati hrvatske dokumente i jednako pravo glasa. A ne kao Talijani u Istri dokumente na talijanskom jeziku, jer ih nisu dobili u Italiji i zagarantirana unaprijed mjesta u Saboru.

Znači nabrajanje 22 nacionalne manjine i u skladu sa time Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina napravio je kaos!

Nabrajanje povijesnih činjenica od kneza Branimira do pada Berlinskog zida, u ono vrijeme bilo je opravdano da bi dokazali  pravo na državu, ali sada  je promašeno i nepotrebno!

Time je izazvan i poguran stalni  kaos i podjele!

Da je Domovinski rat temelj države Hrvatske svega toga ne bi bilo, jer su u njemu sudjelovali  i Hrvati i manjine i djeca ustaša i partizana i lijevo i desno orijentirani.

Domovinski rat je definirao da je Hrvatska nastala na  ” pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.”

Što to znači? To su čisti pojmovi, na tome bi se trebao nadograditi hrvatski identitet. Demokracija, pluralizam, ne jednoumlje, vjerske slobode, tradicija, sloboda izbora….

Sve  to  je definirano u Ustavu RH

 Članak 14.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki.

Dakle bez preambule, samo Domovinski rat,  bez nabrajanja nacionalnih manjina, jer po čl.14 svi imamo ista prava, bez Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, koji izaziva podjele i velika izdvajanja za manjine…

A povijest prepustiti znanosti!

Da je hrvatska vlast ratificirala Rezoluciju EU Parlamenta morali bi maknuti svako komunističko obilježje, a oni to nisu htjeli.

[LEX TITO] Europski parlament usvojio je 19. rujna 2019. rezoluciju naziva „Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819 (RSP))“, kojom je osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine, kao i zločine svih ostalih totalitarnih režima. U njoj se, između ostaloga, podsjeća na to kako su „nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti“. U istom dokumentu, također, poziva sve države članice EU da jasno i principijelno preispitaju zločine i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim. http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

Ova rezolucija samo je još jedan dokument u nizu koji se kontinuirano i podjednako snažno slijedi rezolucije Parlamentarne skupštine Vijeća Europe br. 1096 i broj 1481. o neupitnoj potrebi osude komunističkog režima i komunističkih zločina, kao i o osudi svih totalitarnih režima u povijesti. U Republici Hrvatskoj o toj temi najupečatljivije govori naša deklaracija donesena u Hrvatskom saboru 30. lipnja 2006., koja slijedi upute rezolucija i deklaracija iz EU i koja nedvojbeno traži osudu komunističkog totalitarnog režima bez ikakve zadrške.

Članak 18. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;

Članak 22. nalaže Predsjedniku da ovu rezoluciju proslijedi Vijeću, Komisiji, vladama i parlamentima država članica, ruskoj Dumi i parlamentima zemalja Istočnog partnerstva.

Međutim svako malo uzburkaju se  ti komunističko ljevičarski duhovi na Za dom spremni , pa se jave pojedinci i sluganski mediji,  koje kao što se vidi  svi mi financiramo iz Proračuna, koji u maniri 50 –tih godina traže kažnjavanje zbog pozdrava  Za dom spremni, kao da navedene Rezolucije ne postoje, kao da još žive u Jugoslaviji, kao da još postoji verbalni delikt. I ove SNV-ove Novosti svi mi financiramo da pljuju po nama Hrvatima, našoj vjeri i našoj himni( Lijepa naša haubico)

Za tu pojavu M.P.Thompson  je napisao  efektne stihove , koji mene oduševljavaju, jer slikovito opisuju te zadrte, komunističke, jednoumne umove, i njihov pomladak , koji nikako da shvate, da je prošlo vrijeme licemjernih, komunističkih prijevara i laži, kojima će braniti zločinačku komunističku ideologiju.

A još ih više razbjesne riječi dr. Tuđmana: NDH je bila i “izraz težnji hrvatskog naroda za vlastitom državom”. (dr Franjo Tuđman na I. općem saboru HDZ-a 1990.) kao obranom od velikosrpstva.

A kasnije je  na Predsjedništvu HDZ-a, 14.1. 1994. godine te na još nekim vodećim državnim političkim tijelima. Detaljnije objasnio: „Gospodo budimo realni. Mi smo se našli u borbi za hrvatsku državu i bili smo oslonjeni i morali smo biti oslonjeni na elemente hrvatstva koji su stradali u NDH, koji su bili povezani s NDH i to je bila većina hrvatskog naroda. Htjeli to mi ili ne, to je bila većina hrvatskog naroda. I bez tog elementa ne bismo bili izdvojili Hrvatsku…“ I to je dio povijesti hrvatskog naroda sa kojom moramo živjeti i pravilno je valorizirati!

Ovaj kaos posljedica je svega toga! Hoće li se pojaviti netko poput dr. Tuđmana , koji  bi sve to raščistio? Ja ga još ne vidim!

U Domovinskom ratu nakon veličanstvene pobjede u Oluji, Marko Perković Thompson skladao je stihove i glazbu za pjesmu „Neka nitko ne dira u moj mali dio svemira“ kojom javno poručuje:

Lili Benčik

Povezane objave

Privatni omiški hoteli

HF

Ukusne i neukusne pite

HF

SUĐENJE U MÜNCHENU – Svjedočenje Vice Vukojevića

HF

Konačno je netko maknuo Titu iz Domagojeve ulice u Zagrebu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više