Hrvatski Fokus
Hrvatska

Karolina Vidović Krišto tragom predsjednika Franje Tuđmana

Ona nas ne će izdati

 

Više od dva dana sam sa svih strana u glavi analizirao komentar koji danas pišem: o usporedbi saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto s dr. Franjom Tuđmanom, na početku njihove političke domoljubne karijere. Bojao sam da ću pretjerati i biti malo neobjektivan. No nakon što sam dva puta poslušao i pogledao razgovor Marka Juriča s Karolinom Vidović Krišto na Podcastu Velebit prije tri dana, postalo mi je jasno da je relativno, u odnosu na njezinu mladost, političko iskustvo i kratko bavljenje politikom, Karolina Vidović Krišto danas najveći i najsposobniji domoljubni političar u Hrvatskoj, koji može urediti i spasiti hrvatsku državu i hrvatski narod.

Kad je u pitanju borba protiv korupcije, uređenost države uprave i uvođenje istinske demokracije, prava i poštenja u našu korumpiranu državu ona ima potencijal postati uspješnija i od predsjednika Tuđmana, koji iza sebe ima neprocjenjivu ulogu u stvaranju samostalne hrvatske države, ali i jugoslavenskih i udbaškh kadrova koje je kao bivši general JNA i komunist, u uvjerenju da su oni prošli katarzu, ostavio u nasljeđe novim generacijama. On nije znao bolje i napravio je ono što je znao i čemu je težio: izborio je samostalnu hrvatsku državu. Nažalost, sada vidimo da ta naša država polako ali sigurno nestaje, jer je vode djeca i unuci komunista, Jugoslavena i udbaša, koje je Tuđman ostavio na najvažnijim političkim, gospodarskim te obaviještajnim dužnostima u Hrvatskoj.

Franjo Tuđman može postati i ostati jedan od najvećih i najuspješnijih političara u novijoj hrvatskoj povijesti, ali Karolina Vidović ima, uzimajuću u obzir katastrofalno stanje u kojem se kao država danas nalazimo, postati još važnija političarka u životu hrvatskog naroda.

Trebalo bi mi desetak kartica teksta da samo navedem najglavnije razloge zašto sam u to uvjeren i zašto tako razmišljem. Ne morate meni vjerovati. Međutim, predlažem Vam da još jedan put vrlo strpljivo i analitički pogledate razgovor Karoline Vidović s Markom Juričem na Podcastu Velebit.

Slušao sam sve Tuđmanove govore u javnosti i razgovore u medijima od 1990.. Bili su to, za ono vrijeme povijesni govori, ali samo s jednom temom: kako se se obraniti od četničke velikosrpske agresije i kako stvoriti međunarodno priznatu hrvatsku državu. Jedan sam od prvih emigrantskih političkih povratnika u Hrvatsku i 1990. bio sam savjetnik predsjednika Tuđmana za medije. Jedan jako veliki nedostatak predsjednika Tuđmana u to vrijeme bilo je neznanje stranih jezka, a posebno egleskog, što je često izazivalo nesporazume, pa i sukobe sa stranim političarima. A takvi su bili i gotovo svi ministri u njegovoj Vladi, zbog kojih sam se sramio kad sam ih pratio na službene razgovore u druge zemlje. I danas, trideset godina kasnije, moramo se kao narod sramiti sadašnjeg ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana kad čujemo kako na međunarodnim sastancima govori engleski i njemački ispod svake razine za tako visoku državnu dužnost, jednu od najvžanijih.

Karolina savršeno govori engleski i njemački i nema tog politčara u svijetu s kojim ona ne može ravnopravno komunicirati. Iskreno priznajem, možda sam malo i neobjektivan. S Tuđmanm sam radio i bio njegov savjetnik i vrlo dobro znam što govorim. S Karolinom Vidović Krišto sam popio kavu dva puta u životu. Do 2014. godine nisam znao ni da postoji. Međutim, ono što me je privuklo i natjeralo da pokušam uvjeriti hrvatski narod da je Karolina Vidović Krišto danas političar sa svim potrebnim znanjima, vrlinama i sposobnostima, bio je njezin razgovor na Podcast Velebitu. Uživao sam gledati i slušati njezine odgovore na pitanja Marka Juriča. Vrlo mirno, ali odlučno, u tom je razgovoru Karolina iznijela gotovo cijeli stranački i državni program. Bolji politički, socijalni i duhovni program nisam čuo i vidio u zadnjih dvadeset godina.

Dragi hrvatski domoljubi i domoljubke, ako želite spasiti Hrvatsku i osigurati lijepu i sigurnu budućnost vašoj djeci i unučadi, dajte vašu punu potporu Karolin Vidović Krišto. Ona vas ne će izdati. Karolina nije poduzetnica koja trči za profitom. Ona želi urediti i stvoriti poštenu Hrvatsku. Karolina vas sigurno neće prevariti i iznevjeriti. Karolina je najhrabriji političar u Hrvatskoj danas.

NIJE NIKADA RADILA PROTIV HRVATSKOG NARODA I HRVATSKE DRŽAVE

Za mene nema veće vrijednosti i vrline u životu od potpune lojalnosti svoj državi i svojem narodu. Za razliku od većine poznatih hrvatskih političara od 1990. Karolina Vidović Krišto može s ponosom i uzdignutog čela reći: “Drugovi, za razliku od vas, ja nisam nikada bila na drugoj strani i nisam se nikada borila protiv hrvatskog naroda ili samostalne hrvatske države”.

Neka je dragi Bog čuva i neka joj pomogne. Ali, ona sama ne može postići program koji je iznijela. Mi joj moramo pomoći. Možda i više nego što smo 1990. pomagali dr. Franji Tuđmanu, iako je imao puno kostura u svojem ormaru. Takvih kostura nema u ormaru Karoline Vidović Krišto.

Za nekoliko tjedana stranka Karoline Vidović Krišto bit će osnovana i tada ćete biti objavljene informacije gdje i kako se treba prijaviti da postanete član te, još jedne, ali, siguran sam, u zadnjih dvadeset godina najvažnije stranke, koja će s političke pozornice u Hrvatskoj otjerati Plenkovića i njegove korumpirane ministre i poduzetničke prijatelje.

BOG I HRVATI!

Antun Babić

Povezane objave

Aržano – mjesto junaka

HF

Slijedi vrijeme za poslijeizborne raščlambe

HF

Velike zasluge Stanislava Janovića za međunarodno priznanje Republike Hrvatske

HF

Sve je upitno kod Predraga Matića Freda

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više