Hrvatski Fokus
Aktualno

Virtuozni solisti u veličanstvenoj završnici koncertne sezone ‘Lisinski subotom’

U ciklusu ‘Lisinski subotom’ 23. travnja očekuju nas dva čudesna koncerta u jednoj večer

 

U ciklusu ‘Lisinski subotom’ 23. travnja očekuju nas dva čudesna koncerta u jednoj večeri! Fantastični umjetnici: Anika Vavić i Carlos Damas, jedna od najistaknutijih pijanistica s europskom adresom te najpoznatiji portugalski violinist srednjega naraštaja za Lisinski pripremaju maestralan glazbeni doživljaj za pamćenje.

Svoj raskošni talent, izbrušen u najvećim i najpoznatijim glazbenim dvoranama svijeta, proslavljena pijanistica Anika Vavić predstavit će zagrebačkoj publici u briljantnom Prokofjevljevu Trećem koncertu u C-duru za glasovir i orkestar, virtuoznom djelu punom životne radosti i ushićenja. 

Zadivljujući genij violinista Carlosa Damasa, čiji je nastup ostvaren uz potporu Veleposlanstva Portugala u Zagrebu, zasjat će punim sjajem u remek-djelu svjetske violinističke literature, zanosnom Laloovu Koncertu za violinu i orkestar koji će Carlos Damas izvesti na glasovitoj Gabriellijevoj ex-Isham violini iz 1763. godine.

Ovo dvoje impresivnih umjetnika nastupit će uz pratnju Zagrebačke filharmonije kojom će ravnati miljenik domaće publike, maestro Tonči Bilić.

Ulaznice za koncert, po cijenama od 130 do 210 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.  

Anđelka Felja

Povezane objave

Ljetne impresije

HF

Trumpu pobjedu donijeli “prezreni”

HF

Papa je u pravu!

hrvatski-fokus

Zakonit pozdrav ‘Za dom spremni’

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više