Hrvatski Fokus
Znanost

Bivši telekom exec otkrio kako je ‘5G’ globalistički malj za ‘potpunu društvenu kontrolu’

Jon Pelson: Amerika izumila staničnu tehnologiju, naučila Kinu kako napraviti opremu, a zatim im predala tržište

 

5G bežična tehnologija postala je izvor mnogih kontroverzi, a ne samo je li ometa zrakoplovstvo ili zdravstvene probleme ljudi. Tucker Carlson nastojao je raspakirati pritisak za 5G s telekomunikacijskim veteranom Jonathanom Pelsonom u epizodi “Tucker Carlson Tonight” u ponedjeljak navečer na Fox Newsu. Pelson je autor knjige “Wireless Wars, China’s Dangerous Domination of 5G i How We’re Fight Back”.

“Možda ste primijetili da nešto što se zove 5G dolazi u Sjedinjene Države”, rekao je Tucker Carlson. “Rečeno nam je da bi to moglo ometati zrakoplove. Upravo smo imali najzanimljiviji razgovor godine s Jonathanom Pelsonom. Rekao je da 5G zapravo uopće nije o vašem mobitelu i da ga kontrolira Kina. Ovo je jedan od onih razgovora koje smo sve više širili. Trebali biste gledati cijelu stvar, ali evo dijela toga.”

“5G unatoč reklamama nije samo brži 4G”, rekao je Pelson. “Prava isplata 5G mreže je da će ga tvornice iskoristiti za potpuno povezivanje. Ova stvar se zove ‘internetske stvari.’ Njihovi prometni sustavi. Čitači registarskih tablica. Sustavi za prepoznavanje lica. Način na koji farme rade. Sada postoje uređaji i senzori, žica smanjuje izvor na traktorima, stavljaju senzore u tlo kako bi testirali razinu vlage, sve će to biti spojeno 4G mreža to ne može podnijeti. Ako mogu podnijeti tisuću poziva u jednom sektoru, 5G može podnijeti sto tisuća, pa iako reklame govore o tomu da je puno brže od 4G…”

“Ono što ste upravo opisali sredstvo je društvene kontrole cestarine”, umiješao se Tucker.

“Vidite što bi Kina bila toliko zainteresirana da bude dominantan dobavljač toga”, nastavio je Pelson. “Postoji granica između čitača registarskih oznaka koji se koristi za pronalaženje nekog otetog djeteta i brojača tablica koji se koristi za pronalaženje oporbenog čelnika koji ide na skup protiv izabranih dužnosnika koji sjede ili vladajućih dužnosnika. Kina je sigurno zainteresirana za drugi dio puno više nego u prvom.”

“Dakle, čuli ste izraz 5G”, rekao je Tucker. “Ako ste poput većine ljudi, ne znate točno što je to i što će to značiti za vašu zemlju. To je bio Jonathan Pelson koji je proveo cijeli život u telekomu, objašnjavajući to bolje od ikoga koga smo vidjeli.”

Prema njegovoj amazonskoj autorskoj biografiji, Jon Pelson pridružio se Lucent Technologiesu tijekom 1990-ih, pomažući “stvoriti i plasirati neka od revolucionarnih tehnoloških rješenja tvrtke”.

Pelsonovoj knjizi Wireless Wars: China’s Dangerous Domination of 5G i How We’re Fight Back objašnjava “kako je Amerika izumila staničnu tehnologiju, naučila Kinu kako napraviti opremu, a zatim im predala tržište”, stoji u opisu knjige.

Pelson dijeli “nikad ispričane priče rukovoditelja i znanstvenika koji su izgradili industriju i opisuje kako je Kina potkopala i uništila konkurentske proizvođače opreme, oslobađajući se izvoza mrežne opreme svoje nacije – i njihovog stanja nadzora”, dodaje se u opisu knjige. “Također otkriva uspješan kineski program za kupnju potpore vodećih svjetskih političkih, poslovnih i vojnih ličnosti u njihovim naporima da kontroliraju mreže suparničkih zemalja.”

Dakle, što je 5G? PC Mag opisuje njegovu evoluciju. “G u ovom 5G mreži znači da je to generacija bežične tehnologije”, objašnjava se u članku. “Iako je većina generacija tehnički definirana svojim brzinama prijenosa podataka, svaka je također obilježena prekidom metoda kodiranja ili ‘zračnim sučeljima’, što ga čini nespojivim s prethodnom generacijom.”

“1G je bio analogni stanični. 2G tehnologije, kao što su CDMA, GSM i TDMA, bile su prva generacija digitalnih mobilnih tehnologija. 3G tehnologije, kao što su EVDO, HSPA i UMTS, donijele su brzine od 200 kg do nekoliko megabita u sekundi. 4G tehnologije, poput WiMAX-a i LTE-a, bile su sljedeći nespojiv skok naprijed, a sada skaliraju do stotina megabita, pa čak i brzina na gigabitnoj razini”, napominje PC Mag.

“5G donosi tri nova aspekta na tablicu: veće kanale (za ubrzavanje podataka), manju latenciju (da budemo osjetljiviji) i mogućnost povezivanja puno više uređaja odjednom (za senzore i pametne uređaje)”, dodaje se u članku.

PC Mag testiranje pokazalo je da su AT&T i T-mobile, američki telekomunikacijski divovi koji su zajedno uložili 81 milijardu dolara u tehnologiju, imali mješovite rezultate. T-mobile u ovom trenutku ima veće brzine, ali PC mag kaže da Amerikanci imaju 5G tehnologiju bez “5G iskustva”.

Dakle, što je “5G iskustvo”? Sve se okreće onome što je skovano “internet stvari”.

“Skovao ga je 1999. britanski inovator Kevin Ashton kako bi se odnosio na svijet fizičkih objekata – poput samovozećih automobila, termostata na daljinsko upravljanje i dronova – spojenih na internet”, objašnjava CBC. “To se odnosi na važnost 5G latencije i trenutnog vremena slanja i odgovora koje će našim uređajima omogućiti izravnu međusobnu komunikaciju, u osnovi izbacujući ljude iz jednadžbe.”

“U XXI. stoljeću, zbog interneta stvari, računala mogu osjetiti stvari za sebe”, rekao je Ashton za Smithsonian Magazine 2015. godine.

“Već je teško zamisliti svijet bez GPS-a: pomaže nam da se snađemo. U skorašnjoj budućnosti omogućit će stvari poput samovozećih automobila, koji će nam vratiti 20 dana u godini koje provedemo ne radeći ništa osim vozeći se, spasit će 40.000 života godišnje samo u SAD-u, smanjit će promet i zagađenje, a gradovima će omogućiti rast bez posvećivanja toliko zemlje cestama.”

Kongres SAD-a bio je iznimno zainteresiran za promicanje razvoja 5G tehnologije u Sjedinjenim Državama. Kao što je Fox Business izvijestio u siječnju, Savezna komisija za komunikacije (FCC) slijedila je bežičnu vezu sljedeće generacije u okviru ‘5G FAST plana’. Zastupnici su zatim izradili povezani zakon pod nazivom “Beat CHINA for 5G Act“. Donesen je u sklopu zakona o potrošnji Omnibusa u prosincu 2020.

Zakonodavci u nizu zemalja – Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji i Kanadi – iznijeli su uzbunu o potencijalu Kine da se infiltrira i iskoristi 5G tehnologiju; posebno putem opreme koju proizvodi kineski telekom Huawei, koji je usko povezan s Kineskom komunističkom partijom (KPK).

“Mogućnost da kineska tvrtka ima pristup jezgri zapadnih telekomunikacijskih sustava otvorila je pitanja o povezanosti kineske vlade i Huaweija”, izvijestio je CBC u travnju 2019.

U kongresnom izvješću iz 2012. o aktivnostima Huaweija zaključeno je da bi rizici povezani s ‘opskrbom tvrtke kritičnom infrastrukturom SAD-a mogli potkopati temeljne američke nacionalne sigurnosne interese'”, navodi se u izvješću.

Britanska parlamentarna istraga pokazala je da postoje “jasni dokazi o dosluhu” između Huaweija i “aparata Kineske komunističke partije”, izvijestio je BBC u ožujku.

Zbog takvih rizika za nacionalnu sigurnost, SAD je isključio Huawei iz ugovora s američkom vladom ili njezinim izvođačima, što je izazvalo građansku tužbu Huaweija. Australska vlada također je zabranila Huaweiju pristup svojim 5G mrežama, napominje CBC.

“Ujedinjeno Kraljevstvo zabranilo je Huaweiju pristup osnovnim dijelovima britanske komunikacijske mreže, a nizozemski telekomunikacijski div Royal KPN NV rekao je da će koristiti zapadnog dobavljača za izgradnju osnovne 5G mobilne mreže”, priopćio je CBC.

Dopisnik New York Timesa za nacionalnu sigurnost David Sanger rekao je za CBC News da uplitanje ne će biti lako otkriti.

“Priroda ovih mreža je takva da možda nećete vidjeti te dokaze”, rekao je Sanger, autor knjige “Savršeno oružje”, koja prati porast kibernetičkog oružja.

“5G vrlo malo ovisi o hardveru, uglavnom je softverski sloj … tako da nije da postoji jedan softver koji bi netko mogao ispitati i on bi ostao isti”, dodao je. “Kao i vaš iPhone, stalno bi se ažurirao u nove verzije i možda nećete vidjeti promjene koje su na kraju preusmjerile podatke.”

5G može biti ‘val budućnosti’. Već se provodi u Sjedinjenim Državama. Ali kao i svaka tehnologija, može se koristiti u korist čovječanstva ili za veću društvenu kontrolu. Prava “dvostruka upotreba” 5G tehnologije može vrlo lako biti koristi li se za dobro ili za zlo.

Kyle Becker, https://beckernews.com/22-former-telecom-exec-reveals-how-5g-is-globalist-lynchpin-for-total-social-control-44666/

Povezane objave

Dogovorna znanost na primjeru zabrane freona

hrvatski-fokus

Procesi selarne regije

HF

Pokušaj zaustavljanja sve većeg odljeva mozgova iz Hrvatske

HF

‘Grafenska’ novorođenčad (‘pandemijska djeca’) – od oba cijepljena roditelja izgledaju… čudno

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više