Hrvatski Fokus
Kolumne

Ustavotvorni i (anti)državotvorni reket

“Bošnjaku” Farisu Vehaboviću ponudio sam operu Nikola Šubić Zrinski, za ‘bošnjački nacionalni identitet’ jer svoje nema

 

Već je Hrvatska nazvana Apsurdistanom. A ovo su moji, recimo, strateški, i ustavotvorni, i (anti)državotvorni apsurdi – iz rekata. I u Hrvatskoj, i u BiH i u Srbiji. Mislim na „ugroženost Srba“, „suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“, „nadgrobni spomenik hrvatskom vojniku bez krunica i zapaljenih svijeća“ i „bošnjački (anti)državotvorni povijesni arhivi“. Vjerovali, ili ne, u Hrvatskoj, u BiH i u Srbiji imamo ustavotvorni i (anti)državotvorni reket. Vidjet ćemo kako.

Milorad Pupovac (SNV), opet o „ugroženosti Srba od hrvatske mržnje“. I zbog ruske agresije na Ukrajinu? Može i bez toga. A i Rusi bi, opet na toplo more. Kad Milorad Pupovac ponavlja istu stvar, i ja ću ponavljati ono što sam već pisao na ovom portalu. Moram, jer se ista stvar stalno ponavlja, perpetuira. Kao strategija i taktika… o “ugroženosti Srba“, predstave sa HOS-om, osude NDH („današnja se Hrvatska ne smije povezivati sa NDH“). Što je za me jugo-srpski reket. Kada Milorad Pupovac, svake godine iznosi izvješće o „ugroženosti Srba od hrvatske mržnje“, ja kažem da je to srpski reket. Kao reketarenje kafića „plati mi, da te ne napadam“. U ovom slučaju, proizvodnja ugroženosti, da bi se moglo napasti. Tako smo imali „klanje Mlinara“ na početku srpske agresije, pa vikanje Ubij…! na nogometnoj utakmici i nadgrobnu ploču hrvatskom vojniku (jedanaestorici), bez krunica i zapaljenih svijeća na Dušni dan. Danas imamo tajno nacrtane grafite o Srbima. Pa sam prije godinu dana predložio Ognjenu Krausu, koji traži zabranu uporabe Za dom spremni, da on nekome da 100-200 eura da kupi i na Dušni dan zapali pedesetak svijeća ispod one ploče u Jasenovcu na kojoj piše Za dom spremni. Rad „ustaške vjerodostojnosti“. Radi „suočavanja Hrvata sa svojom poviješću“. O čemu sam nedavno pisao na ovom portalu. Zaboravio slijedeće – „“suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“ („Hrvati se moraju suočiti sa svojom poviješću“ – imperativ!), kao, bonton „on se mora naučiti lijepom ponašanju“. Uistinu, „Jasenovac logor smrti“, kao elementarni bonton. A Bruno Bušić se „nije mogao naučiti lijepom ponašanju“ – „suočiti sa svojom (hrvatskom) poviješću“, pa je dobio metak u čelo. I još mnogo Hrvata.

Još veći misterij „suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“ i Ovčara!? Znamo da se Hrvate bacalo u masovne grobnice, zbog povijesti! Koje povijesti? Baš one sa kojom su se morali suočiti!? Što je na rubu znanost i racionalnosti… „Molim te Srbine, baci me u masovnu grobnicu, zbog moje povijesti“, „viče Hrvat nakon suočavanja sa svojom poviješću“. Pa ja pitam onoga koji kaže da se Hrvati moraju suočiti sa svojom poviješću: Tko, kako koga suočava? S kojom poviješću? Ukupnom hrvatskom poviješću, ili samo sa NDH (Jasenovcem)? Očito, u pitanju je ona primitivna jugo-srpska škola, odnosno, reduciranje hrvatske povijesti, na, samo Jasenovac! Jer je i povijest NDH opširno gradivo. Pa je suludo od svakog Hrvata tražiti da on to sve zna. Jedino što se od njega može tražiti, na što ga se može prisiljavati da on zna je ona „Jasenovac logor smrti“! Stop!

Iako on zna da Hrvatska od Srbije traži arhivsko gradivo iz Jasenovca u kojemu je istina o Jasenovcu, iako on zna da Srbija to arhivsko gradivo o Jasenovcu Hrvatskoj ne da, on ponavlja „Hrvati se moraju suočiti sa svojom poviješću“ – „Jasenovac logor smrti“. Iako zna da ispod one ploče u Jasenovcu na kojoj piše Za dom spremni nema niti jedne zapaljene svijeće, iako on zna da je Jasenovac u vlasništvu Centra Simonq Wiesenthala, on o rehabilitaciji NDH u Jasenovcu! I prije postavljanja one ploče u Jasenovac. Pa Hrvat mora u autobus za masovnu grobnicu – Ovčaru. Pa ja pitam onoga koji kaže da se Hrvati moraju suočiti sa svojom poviješću: je li možda neki Hrvat koji je bio u autobusu za Ovčaru vikao „Jasenovac je bio logor smrti“ pušten iz tog autobusa? Tko zna, možda je neki nesretnik, da bi se spasio, da bi se Srbinu dodvorio, vikao „Jasenovac je bio logor smrti“, pa isto završio u masovnoj grobnici Ovčari.

Iako su svi Srbi znali da je netko njihov, ili Mlinar sam sebe ogrebao po vratu, oni su išli na miting u Knin, Petrovu goru, na ušće Save u Dunav zbog „ugroženosti Srba“. Iako je svima poznato one grafite o Srbima crtaju oni sami, oni o „ugroženost Srba“. Iako znaju da su one predstave sa HOS-om inscenirane predstave kao specijalni rat protiv Hrvatke, oni o rehabilitaciji NDH. Već sam nekoliko puta pisao da je onu ploču u Jasenovcu postavio Labrador, ustvari, Centar Simona Wiesenthala. Da bi se Hrvatsku moglo tretirati kao slijednika lažne NDH, kao alibi srpskoj agresiji. Tako Hrvoje Klasić dobiva saveznika, baš iz „rigidne desnice“. Još kad „predsjednik hrvatske Vlade“ kaže kako se današnju Hrvatsku ne smije povezivati sa NDH, „puna šaka brade“ Miloradu Pupovcu, Ognjenu Krausu, Franji Habulinu i Hrvoju Klasiću. Predstave sa HOS-om, komemoracija u Gruborima i traženje pomilovanja Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaću? Komu to još nije jasno da je ova „Današnju se Hrvatsku ne smije povezivati sa NDH“ strateška srpska poluga u nastavku srpske agresije na Hrvatsku. Kao posljedica specijalnog rata, iz ovih predstava sa HOS-m. Što se redovito radi u Hrvatskoj. Ima li toga u Njemačkoj i u Italiji? Dolazi li pred njemačkog kancelara (kancelarku) osoba u SS odori? Govori li njemački kancelar da se današnju Njemačku ne smije povezivati s Njemačkom iz Drugog svjetskog rata? Dolazi li pred talijanskog premijera osoba u crnoj odjeći na nekoj političkoj predstavi u Italiji, nakon čega talijanski premijer govori da se današnju Italiju ne smije povezivati s Mussolinijem? Jasno da ne. To je rezervirano samo za Hrvatsku. Kao glupa i primitivna predstava. U režiji profesora i akademika. Gdje imamo, i sukob interesa, i sukob sa zdravom pameti, i fenomen specijalnog, ustvari, primitivnog rata protiv Hrvatske. U masi od nekoliko tisuća osoba, osoba u crnoj odjeći, podignute ruke prema TV kameri (HRT). Tad na scenu stupaju urlikavci: ustaše, ustaše, to nije komemoracija, to je veličanje poražene zločinačke NDH, tu nije bilo nevinih, svi su oni zločinci iz Jasenovca, toga nema u Njemačkoj, u Njemačkoj ne slave odbjegle zločince, u Njemačkoj se ne viče Sieg Heil“. I uspijevaju, zabranjuju komemoraciju na Bleiburgu? Što me zbunjuje. Zbunjuje me ponašanje Zadomaša prema Bleiburgu. Ako se zabrani komemoracija na Bleiburgu, ako bude na Udbini, čeka li Udbinu sudbina Bleiburga? Ne će valjda, i na Udbini biskup opet spominjati Jasenovac. Na kraju se moramo složiti s onima koji kažu da toga nema nigdje nego u Hrvatskoj, „mlaćenja kukuruza“. Tako je. Toga nema nigdje nego u Hrvatskoj. U Italiji se ne provodi Memorandum SANU.

Još nešto „bošnjacima“ Šefiku Kordiću i Farisu Vehaboviću, što sam zaboravio do sada. Naime, ja sam već nabrojio sve ono, što bi „bošnjaci“ trebali imati za „bošnjački“ nacionalni identitet. Između ostalog, operu i povijesne arhive pa sam Farisu Vehaboviću ponudio operu Nikola Šubić Zrinski, za „bošnjački nacionalni identitet“. Valjda bi „bošnjaku“ Vehaboviću trebalo biti drago što mu se nudi jedna opera za „bošnjački nacionalni identitet“, kada „bošnjaci“ nemaju niti jednu operu. Sada su na redu povijesni arhivi. Imaju li „bošnjaci“ svoje povijesne arhive? Gdje? U zavodu sv. Jeronima u Rimu i u samostanu Visovac? Zato kažem (anti)državotvorni. Stoga, zaokružimo hrvatsku političku zbilju: javnu i tajnu, stratešku, legalnu i ilegalnu, formalnu i neformalnu, ustavotvornu i (anti)državotvornu: tajno crtanje grafita na javnoj površini – „srpska ugroženost od hrvatske mržnje“, „suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“ – atentat na Brunu Bušića i masovne grobnice, „nadgrobna ploča hrvatskom vojniku, bez krunica i zapaljenih svijeća na Dušni dan“. I napokon, „bošnjački (anti)državotvorni povijesni arhivi“? U Hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu i u samostanu Visovac?

Svakako, da bi, u ovom slučaju „bošnjaci“ morali imati svoje srednjovjekovne arhive za njihovu današnju politiku u BiH. Svakako, da „ugroženost Srba“ i „suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“ nisu neke rubne, marginalne pojave. Nego je „ugroženost Srba“ temeljna strateška, i ustavotvorna, i državotvorna ideologija. Ideologija koja pokreće i mobilizira. Ideologija koja osvaja, ubija, ruši, pali i proganja sve što nije srpsko. Ideologija iz reketa! Potpomognuta „suočavanjem Hrvata sa svojom poviješću“? Samo potpomognuta ili? Isto iz reketa?

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Plenkovićeva grčevita bitka za ostanak na vlasti

hrvatski-fokus

Mladen Pejnović tvrdi da ga je u Moskvu poslao Gregurić, a ne Stojčević

hrvatski-fokus

Njonjologija je relativno mlada znanost

HF

Kako je Zapad kolonizirao istočnu Europu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više