Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Plenković provodi ustavotvorni i državotvorni reket

Staviti pripadnicu agresorske srpske manjine može samo izdajnik hrvatskoga naroda

 

U nekoliko sam navrata pisao o primitivnim apsurdima – ustavotvornom i državotvornom reketu! Kao o primitivnoj propagandi velike (genocidne) Srbije. Između ostalog, tu je „suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“, „Hrvati se moraju suočiti sa svojom poviješću“! Imperativ je reket! Usporedba grupe Feniks iz 1972. s „grupom četnika sa šubarama u Lici“ od Hrvoja Klasića, „milosrđe branitelju koji je silovao“ od Lane Bobić, te „izdavanje svojih (hrvatskih) obavještajaca drugoj državi“. Što je sasvim pogrješna ta tvrdnja jer su Josip Perković i Zdravko Mustač osuđeni za zločin koji se dogodio 1983. Dakle, prije međunarodnog priznanja Hrvatske iako su nakon 1983. oni promijenili svoje državljanstvo, oni su suđeni kao jugoslavenski obavještajci. Zar odvjetniku to nije važno? To je služenje drugoj državi.

Uistinu, što je to „suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“ pod imperativom „Hrvati se moraju suočiti sa svojom poviješću“. To može biti samo primitivni jugo-srpski reket, primitivna jugo-srpska floskula. Odnosno, reduciranje hrvatske povijesti na samo Jasenovac, na onu „Jasenovac logor smrti“ ili „Što je „bolja polovica velike (genocidne) Srbije“. „Suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“ u braku sa „ugroženosti Srba“. „Suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“ – „Jasenovac logor smrti“ temelj „ugroženosti Srba“. Ovo ponavljam zbog konteksta. Zbog primitivnog reketa i primitivnih floskula Peđe Grbina. Koliko smo puta od hrvatskih političara čuli „to pitajte njega“ i „to je njegovo mišljenje, na koje on ima pravo“. Iako je to njegov kolega, on će „to pitajte njega“, dok će njegov politički protivnik „to je njegovo pravo, koje ja poštujem“. A to je mišljenje, često, i problematično. Uostalom, zar i ova ruska agresija na Ukrajinu nije posljedica mišljenja. Kao i svaki pravosudni proces. Između ostalog, zbog mišljenja imamo, i napuštanje parlamenta – rušenja kvoruma za postizanje cilja. Ipak, u primitivnoj jugo-srpskoj politici, drugo (drukčije) mišljenje, možeš objesiti mačku o rep… “To je ispod razine“, kaže Peđa Grbin Karolini Vidović Krišto, zbog njezina protivljenja imenovanju Anje Šimprage za podpredsjednicu hrvatske Vlade. Opet, primitivna jugo-srpska floskula i primitivni jugo-srpski reket! Zamislimo, da je podpredsjednik ukrajinske Vlade, pripadnik ruske političke stranke koja vrši agresiju na Ukrajinu. Pa da ga brani Peđa Grbin, govoreći kako je protivljenje tomu, ukrajinska mržnja!

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Osnovna škola Pavlika Morozova

HF

Hrvatski sabor sve što radi, radi protiv hrvatskih interesa

hrvatski-fokus

Faktografov rad je protuustavan

hrvatski-fokus

Partizančić Franjo Habulin izgubljen u vremenu i prostoru

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više