Hrvatski Fokus
Gledišta

Jedan pun manji autobus djece

Apsurdno je da načelnici Vukovarsko-srijemske županije plaćaju čak i prijevoz do škole te djece dok je Srijem u tom i svakom drugom pogledu potpuno zapostavljen!

 

Jedan od najvećih uspjeha koji sebi pripisuje DSHV (čitaj Tomislav Žigmanov) i HNV (čitaj Jasna Vojnić) je prevoz djece koja u Srbiji slušaju nastavu na hrvatskom jeziku od njihove kuće do škola i natrag.

U ovdašnjim „hrvatskim“ medijima predstavlja se kao da je svim hrvatskim mališanima u cijeloj Srbiji osigurana nastava na hrvatskom jeziku, pa još i prijevoz do škola i natrag, a što je isključiva zasluga Tomislava Žigmanova i Jasne Vojnić. Međutim, hrvatska djeca u Srbiji to mogu samo sanjati jer se Tomislav Žigmanov i Jasna Vojnić angažiraju samo oko prijevoza bunjevačke djece iz donjotavankutskog trokuta (Donji Tavankut, Subotica, Đurđin) do svojih škola u Subotici.

Pritom iskamčuju novac i od od načelnika hrvatskih županija koji ne znaju u čemu je suština problema, odnosno ne znaju da se sve „hrvatsko“ u Srbiji svodi samo na Bunjevce na krajnjem sjeveru države.

Apsurdno je da načelnici Vukovarsko-srijemske županije plaćaju čak i prijevoz do škole te djece dok je Srijem u tom i svakom drugom pogledu potpunio zapostavljen!   

Tako se Tomislav Žigmanov i Jasna Vojnić hvale ovim „uspjehom“ iako su u ustvari u cijeloj Srbiji uspjeli nakupiti jedan (manji) autobus bunjevačke školske djece sa plaćenim prijevozom do škole. To bi bilo jako lijepo, ali kada bi u Srbiji bilo bar još desetak takvih autobusa u Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Srijemskoj Mitovici, Zrenjaninu i drugdje.

Ovako je ovo samo još jedan dokaz diskrimincije ovdašnjih Hrvata u odnosu na takozvane „bunjevačke Hrvate“ iz donjotavankutskog trokuta, gdje odlazi i ogroman novac koji je namjenjen svim Hrvatima u Srbiji.

Koliko je trojka na čelu sve četiri krovne „hrvatske“ institucije u Srbiji, Tomislav Žigmanov, Jasna Vojnić i Ladislav Suknović, pristrasna kada su u pitanju Bunjevci pokazuje i nedavno priopćenje Tomislava Žigmanova na svom twitter nalogu povodom posjeta ove bunjevačke trojke Novom Vinodolskom: Ovaj dio Hrvatske im je važan jer tu živi najveći dio Bunjevaca!!! Tako im je jedino važan i dio Srbije u kojem žive svi Bunjevci (i oni koji nisu Hrvati i oni koji su perfidno kamuflirani u „bunjevačke Hrvate“). Što da 57.900 Hrvata u Srbiji, poslije načina na koji je ušao u srbijanski parlament i ovakvih stavova, očekuje od Tomislava Žigmanova?!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Globalno otopljavanje na (be)značajnim razgovorima

hrvatski-fokus

Neodgojeni vrijeđa tuđu majku

HF

Dokle monopol odvjetničkih tarifa!?

HF

Prirodnim kretanjem stanovništva izgubili smo u 2022. godini 23.366 stanovnika

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više