Hrvatski Fokus
Vanjska politika

EU radi na reviziji i oduzimanja prava SZO-u na upravljanje državama članicama

Takvo osnaživanje WHO-a predstavljalo bi izravan napad na vladavinu naroda

 

Njemačka zastupnica Christine Anderson u Europskom parlamentu upozorila je na pokušaj Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) da preuzme vladinu vlast u slučaju pandemije. U videu objavljenom na njezinom YouTube kanalu u travnju ove godine, zastupnica AfD-a u Europskom parlamentu Anderson objasnila je da od 1. ožujka 2022. međuvladina radna skupina radi na reviziji ugovora koji postoje između WHO-a i njegovih država članica. Anderson je objasnila da je cilj revizije “de facto dati WHO-u upravljačku vlast nad svojim državama članicama u slučaju pandemije, bez sudjelovanja ili savjetovanja s nacionalnim vladama ili nacionalnim parlamentima.” 

To je objavio sam WHO u priopćenju za javnost od 21. prosinca 2021., u kojem je navedeno da je “Svjetska zdravstvena skupština pristala pokrenuti globalni proces za osnivanje međuvladinoga pregovaračkog tijela (INB) za izradu i pregovore o konvenciji, sporazumu ili drugom međunarodnom instrumentu SZO-a o sprječavanju pandemije, pripravnosti i odgovoru.” 

“INB održao je svoj prvi sastanak do 1. ožujka 2022. (kako bi se dogovorili o načinima rada i rokovima), a drugi će se održati do 1. kolovoza 2022. (kako bi se raspravljalo o napretku u pogledu radnog nacrta)”, najavljeno je u priopćenju za javnost. Isto je objavljeno i na internetskim stranicama Vijeća EU-a, u kojem se navodi da će INB “održati sljedeći sastanak do 1. kolovoza 2022., kako bi raspravljala o napretku u pogledu radnog nacrta [i] zatim će 2023. dostaviti izvješće o napretku 76.” 

Anderson je u svojoj video poruci ustvrdila da bi takvo osnaživanje WHO-a predstavljalo “izravan napad naroda na vladavinu naroda”, što je, kako je rekla, “najosnovnije načelo svake demokracije”. “Demokratski nelegitimizirano tijelo, u koje najbogatiji od superbogataša kupuju svoj put donacijama, u budućnosti treba odlučiti postoji li situacija s pandemijom, kako bi onda izravno preuzela vladinu vlast.” 

https://www.lifesitenews.com/news/german-politician-warns-who-seeking-to-seize-governmental-power/?utm_source=top_news&utm_campaign=usa

Povezane objave

Milošević je kriv za NATO bombardiranje Srbije

hrvatski-fokus

Organizirani kriminal počinjen nad Amerikancima

hrvatski-fokus

Još o izbornoj prijevari u Georgiji

hrvatski-fokus

SAD protiv pristranoga Haaškog suda

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više