Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Kina, Japan i SAD imaju skupine prijevoznika u zapadnom Pacifiku kako rastu napetosti oko Tajvana

Rastu napetosti između Kine i Tajvana i svijet čeka da vidi je li sada vrijeme kada će Kina napasti malenu otočnu naciju

 

South China Morning Post izvijestio je o nedavnim kretanjima Kine. Kineski nosač zrakoplova Liaoning predvodio je veću udarnu skupinu od uobičajene da trenira u zapadnom Pacifiku dok rastu napetosti oko Tajvana. U pratnji Liaoninga bilo je pet razarača, uključujući tip 055 – najmoćniji takav ratni brod u kineskoj mornarici – kao i jednu fregatu i jedan opskrbni brod. U TRENDU: EKSKLUZIVNO: Who Propaganda Outlet iz Francuske napada Gateway Pundit Reporting i dr. Li Who tvrdi da je COVID stvoren u laboratoriju i namjerno pušten od strane Kine Flota je u ponedjeljak popodne prošla kroz tjesnac Miyako između japanskih otoka Okinawa kako bi ušla u zapadni Pacifik prije nego što je krenula prema jugu, priopćilo je tokijsko ministarstvo obrane. Udarna skupina nosača USS Abraham Lincoln trenutno je raspoređena u Filipinskom moru, prema informacijama o praćenju brodova američke mornarice u ponedjeljak. To znači da kineske i američke skupine prijevoznika vjerojatno ne bi bile daleko jedna od druge. Mjesecima izvještavamo o želji Kine da napadne Tajvan i u potpunosti uključi maleni Kina, Japan i SAD imaju skupine prijevoznika u zapadnom Pacifiku kako rastu napetosti s Tajvanom. Rastu napetosti između Kine i Tajvana i svijet čeka da vidi je li sada vrijeme kada će Kina napasti malenu otočnu naciju.

South China Morning Post izvijestio je o nedavnim kretanjima Kine. Kineski nosač zrakoplova Liaoning predvodio je veću udarnu skupinu od uobičajene da trenira u zapadnom Pacifiku dok rastu napetosti oko Tajvana. U pratnji Liaoninga bilo je pet razarača, uključujući tip 055 – najmoćniji takav ratni brod u kineskoj mornarici – kao i jednu fregatu i jedan opskrbni brod. Flota je prošla kroz tjesnac Miyako između japanskih otoka Okinawa u ponedjeljak popodne kako bi ušla u zapadni Pacifik prije nego što je krenula prema jugu, priopćilo je tokijsko ministarstvo obrane.

Udarna skupina nosača USS Abraham Lincoln trenutno je raspoređena u Filipinskom moru, prema informacijama o praćenju brodova američke mornarice u ponedjeljak. To znači da kineske i američke skupine prijevoznika vjerojatno ne bi bile daleko jedna od druge.

Mjesecima izvještavamo o želji Kine da napadne Tajvan i potpuno uključi sićušnu naciju u Kinu. S Bidenom u Bijeloj kući, Kina bi mogla iskoristiti priliku za to. Ruska agresija na Ukrajinu samo je ojačala Kineze i mnogi vjeruju da će Kina sljedeća napasti Tajvan. Japan to zna i ima grupu prijevoznika u tom području. To znači da Kina, Japan i SAD imaju skupine nosača u vodama u blizini Tajvana.

Dok je Japan poslao nosač lakih zrakoplova Izumo, pomorski patrolni zrakoplov P-1 i protupodmorničke zrakoplove P-3C kako bi pratili aktivnosti kineskih brodova, Tajvan je najavio da će pomno pratiti kineske vojne manevre u vodama i zračnom prostoru. Ovo je prvi pacifički trening udarne skupine liaoning nosača ove godine. Prošle je godine bilo potrebno još pet ratnih brodova kroz strateški važan tjesnac za izvođenje borbenih vježbi u Žutom i Istočnom kineskom moru i zapadnom Tihom oceanu.

Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ovo su strašna vremena s Bidenom u Bijeloj kući. Zemlje širom svijeta znaju da je SAD slab kao i u više od jednog stoljeća.

Joe Hoft, The Gateway Pundit

Povezane objave

Alep je novi Staljingrad

HF

Sjedinjene Države bile su energetski neovisne 2019. prvi put od 1957. godine

hrvatski-fokus

Treba srušiti liberalnu kanadsku vladu

hrvatski-fokus

Biden potpisao Zakon o smanjenju inflacije

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više