Hrvatski Fokus
Gledišta

Zagađivanje medijskoga prostora

Pokušaj diskreditacije jedinoga ovdašnjeg hrvatskog lista

 

U tjedniku za kulturu, znanost i društvena pitanja „Hrvatski fokus“ iz Zagreba br. 662 od 27. svibnja 2022. godine u članku Ankice Benček Vladar iz sjene (https://www.hrvatski-fokus.hr/2022/05/40404/ ), između ostalog, stoji: „Mi smo malobrojni narod, na relativno malom prostoru. Zahvaljujući modernim tehnikama i IT tehnologijama svi o svima gotovo sve znamo. U neku ruku se poznajemo, stoga je red da se prestanemo pretvarati, da prestanemo lagati i konačno počnemo raditi posao za koji smo plaćeni. U tom poslu nekome su potrebni savjetnici. Neki od savjetnika su obični uhljebi, prevaranti, kameleoni, iluzionisti, cirkusanti i necjelovite ličnosti, koje se kompenziraju, nanoseći štetu drugima. To nisu nikakvi Proroci, Mesije, niti Spasitelji. To su bolesno ambiciozni, pokvareni, neostvareni, pohlepni likovi, ponekad i gadovi u našoj zbiljnosti, koji su se enormno materijalno obogatili, na našoj naivnosti, lojalnosti, domoljublju i hrvatstvu”.

Godinama pišem o najvećem prevarantu među “bunjevačkim Hrvatima” Tomislavu Žigmanovu, koji se manipulacijama, plagijatima i lažima nametnuo kao jedini predstavnik svih Hrvata u Republici Srbiji i na polju kulture i na polju politike te je članak Ankice Benček, iako nije o njemu, i njegova prava slika, kao i slika njegovih “savjetnika”.

Žigmanov je uzurpirao i sve ovdašnje “hrvatske” medije te silnim novcem od poreskih obveznika iz Republike Srbije i Republike Hrvatske u njima, kao i svim ovdašnjim krovnim “hrvatskim” institucijama i udrugama, eliminirao sve neistomišljenike i zaposlio svoje “savjetnike” (obične uhljebe, prevarante, kameleone, iluzioniste, cirkusante i necjelovite ličnosti, koje se kompenziraju, nanoseći štetu drugima)! Ako bi se tko drznuo da bilo što kaže protiv ovog Proroka, Mesije i Spasitelja svih Hrvata vrijeđan je najprostačkijim jezikom te anatemiran!

O vrijeđanju na kraju, a povod što ovo uopće pišem je (26. svibnja 2022.) priopćenje Proroka, Mesije i Spasitelja na svom twitter nalogu:

Priopćenje se odnosi na objavu od 25. svibnja 2022. na portalu “Hrvatskih novina” Hrvatske nezavisne liste iz Subotice (skenirano):

Za ovu objavu Žigmanov tvrdi da “strahotnim spinom gotovo totalno izvrće ono što je on napisao” 23. svibnja 2022.:

Pažljivo pročitajte sve tri objave i jasno ćete vidjeti da je optužba za bilo kakvo „spinovanje“ u „Hrvatskim novinama“ potpuno neosnovana i radi se o pokušaju diskreditacije jedinog ovdašnjeg hrvatskog lista koji objavljuje istinite priloge i „običnih“ Hrvata koji nemaju šanse da se pojave u Žigmanovljevim medijima!

I ne bih komentarisao da se za Žigmanovljevo priopćenje odmah nije nakačio jedan od Žigmanovljevih dobro plaćenih „savjetnika“, Marko Tucakov!

Tucakov kaže da ne čita portal koji „aktivno zagađuje medijski prostor prije svega aktivnim zanemarivanjem osnovnih jezičnih pravila“!

Kako se to može aktivno znati ako se portal ne čita?!!!

A o aktivnom zagađivanju hrvatskog medijskog prostora iz pera Tomislava Žigmanova i njegovih „savjetnika“ napisao sam čitavu knjigu (Žigicarijada), koja nije ništa drugo nego prepis nepojamnih vulgarija i uvreda na moj račun objavljenih u blogu „Srijemski Hrvat“ https://blog.dnevnik.hr/srijemskihrvat, uz koje sam na svoju email adresu dobijao i bezbrojne pretnje!

Evo samo jednog pasusa iz jednog od 39 priloga u blogu „Srijemski Hrvat“, čiji je naslov (sa slikom) Valjalo bi se najprije oprati, napisan „po svim osnovnim jezičnim pravilima“.

Uzalud Tomlekin detektira kod svojih žrtava vulgarizme koje im je neprestanim dosađivanjem iznudio (?!) („kenjaš“, „sereš“, „slijećeš ko muha na govna“, „u čiju tikvu pišaš“ (ovo je sve za mene napisao Žigmanov u svojim twitter priopćenjima, prim.a.), jer oko njega (Tomlekina) se sabrao roj neumoljivih muha privučenih isparenjima njegovih tjelesnih izlučevina.

Tko ne vjeruje neka čita!

A to zagađivanje medijskog prostora, u nastavcima od skoro godinu dana, nije smetalo Marku Tucakovu, jer dolazi od njegovog uhljebitelja!

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Zastupnik Jovanović laže!

HF

HAZU-ova šutnja je Lekovićeva moć

HF

Neka bude civiliziran i kulturan prosvjed

hrvatski-fokus

Tko je Andrej Plenković?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više