Hrvatski Fokus
Znanost

Newyorški sudac srušio pokušaj aktivista da okončaju nadareni i talentirani program

Guvernerka Oregona Kate Brown uklonila zahtjeve za znanjem čitanja, pisanja i matematike za maturu

 

Ovog tjedna sudac iz New Yorka odbacio je tužbu aktivističke skupine protiv programa Gifted and Talented u New Yorku. Presuda je bila u duljini od jednog stavka.

Prema izvješću Washington Examinera, Integrate NYC je tvrdio da je G&T program stvorio rasni “kastinski” sustav kroz školski kurikulum koji “usredotočuje bijela iskustva”. Aktivisti su također optužili Grad da nije zaposlio raznoliko osoblje i uklonio rasizam.

Ne znam što da mislim, ali zagonetka je da bi “kastinski sustav” koji “centrira bijelo iskustvo” još uvijek mogao postojati u NEW YORKU, unatoč kaosu koji su stvorila ova dvojica muškaraca.

Mark Rosenbaum, jedan od odvjetnika tužitelja, opisao je tužbu kao “prvu u zemlji koja je tražila proturasističko obrazovno pravo prema ustavu”. Sudac Vrhovnog suda New Yorka Frank P. Neuroo odbacio je u srijedu slučaj u presudi od jednog stavka. Ovo je prepisao Ispitivač.

Odgovarajuća grana vlasti za slušanje molitvi molitelja je zakonodavac, a ne pravosuđe. Ovom peticijom želi da Sud donese obrazovnu politiku. Stoga je to nepravomoćna kontroverza.

Točno. Licemjerje ljevičara ne poznaje granice, da ne spominjem. Prvo, ljevica ismijava “kraj demokracije” u Americi, dok se čini da je Vrhovni sud SAD-a spreman podržati Srnu protiv Wadea. Iako vjeruju da pojedine države i građani imaju ustavno pravo donositi vlastite odluke o pobačaju, antirasistički aktivisti iz New Yorka okreću se pravosudnim sustavima za pravosudni aktivizam kada se ne mogu probiti kroz zakonodavne procese.

Kako se može poravnati ovaj krug? To je nemoguće. Razdoblje.

IntegrateNYC i svi ljevičari slažu se da se pravosuđe – bilo da je lokalno, državno ili savezno – može promatrati samo kao alat ljevice za unapređenje svog političkog programa. Dakle, pravosudni aktivizam. Što će se dogoditi kad se sudovi ne ponašaju? Ljevica nam govori koje su njihove stvarne misli o “pravdi”.

Vratimo se programima Gifted & Talented. To je u suprotnosti s mekom netrpeljivošću i niskim očekivanjima koja sam spomenuo na vrhu. Jednostavno pitanje: Kako snižavanje akademskih standarda za nadarene i talentirane studente može koristiti studentima na nižim razinama skolastičkih postignuća.

Kako zaglupljivanje obrazovnih standarda za pametnu djecu može pomoći “manje pametnom?” Izvijestili smo da je guvernerka Oregona Kate Brown uklonila zahtjeve za znanjem čitanja, pisanja i matematike za maturu. Kome je i kako to pomoglo?

Ružna istina? Radikalna ljevica doista vjeruje da zaštita određenih skupina ili pojedinaca od “sramote” neostvarivanja raznih obrazovnih koristi nekako štiti tu djecu.

Savjet lijevo: Tako ne funkcionira stvarni svijet. Nitko nema pravo na zahtjeve za posao, ciljeve karijere, promocije ili bilo koji drugi standard koji se temelji na rasi, boji kože, inteligenciji ili spolu. Koliko su puta demokrati propovijedali o “izjednačavanju igrališta”?

Ali sada? Kina nastavlja proizvoditi matematičare i fizičare kao lude.

Međutim, američki fakulteti vrlo su zabrinuti zbog zaštite identiteta samopola, korištenja “odgovarajućih” zamjenica i “zaglupljenih” obrazovnih sustava koji osiguravaju da svi osvoje istu nagradu.

Molim te, Bože, pomozi nam.

https://americanconservatives.com/2022/05/ny-judge-shoots-down-activists-attempt-to-end-gifted-and-talented-program/

Povezane objave

Na korak smo do tehnokratske i diktature financijske oligarhije

HF

Englezi ne odgovaraju za nuspojave!

HF

Projekti Hrvatske zaklade za znanost

HF

Tisuću petsto znanstvenika kaže da ‘klimatske promjene nisu uzrokovane CO2’ – pravi pokret za okoliš je otet (2)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više