Hrvatski Fokus
Kultura

Ciklus cvijeća Borisa Jagačića

Nesporna je ljepota cvijeta

 

Najnoviji ciklus fotografija suvremeni hrvatski fotograf Boris Jagačić posvetio je u jednom trenutku i jednostavnom i vrlo složenom motivu, motivu cvijeta, u punoj njegovoj snazi, u času eksplozivne i nezadržive ljepote, u smiraju i proplamsaju.

Cvijet koji se ističe svojim izgledom, često i neusporedive krasote, Jagačić istražuje i doživljava kao zasebni estetski fenomen današnjeg svijeta, u kome je divnog sve manje a onog drugog, obrnutog sve više, kontinuirano, otkada, valjda od samoga početka ili prapočetka.

Razmišljati o čudesnoj raskoši oblika pojedinog cvijeta ili o galeriji, nizu lijepih i otmjenih latica, uspravih kruna, govoriti o neponovljivim i bojama i mirisima što okružuju ovo čarobno raslinje, prirodno je reakcija u susretu s njima.

No, ovaj ciklus ima i jednu svoju osobitost, Jagačić fotografira cvijeće kao osamljene biljke fantastične cvatnje, neopisivog šarma i privlačnosti, kao izdvojene jedinke u često nemilosrdnom svijetu koji nema vremena niti za sebe a kamo li za neodoljivu ljepotu cvijeta.

No, naravno, nesporna je ljepota cvijeta, stoga, odvojite nekoliko trenutaka i promotrite prvi cvijet koji ugledate, vjerujte, iznenaditi će vas.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Pozdravi mi dragu

HF

Nazdravimo cvijeću

hrvatski-fokus

Započinju 46. Dani satire Fadila Hadžića

hrvatski-fokus

Ne jadikuj…

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...