Hrvatski Fokus
Gledišta

Ne dam na Žigmanova. Čovik radi kako smatra da triba. I neka radi. Prije će pogrišit…

Zabole njega za Hrvate izvan Vojvodine. On drugima izvan Vojvodine nije ništa

 

Poštovani, nemojte tako. Ne dam na Žigmanova. Čovik radi kako smatra da triba. I neka radi. Prije će pogrišit. U to mu se ne mišan.

Ali, na tom susretu (XIX. Sabor HDZ-a 11. lipnja 2022. u KD Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu) spomeniti samo Hrvate u Vojvodini i u ime njih pozdravljati nazočne, predsjedavajuće, članove, to je ok. Ali, ako predstavlja sve Hrvate iz Srbije, jer se tako predstavlja kao predstavnik svih Hrvata u Srbiji, u tom slučaju bi trebao pozdraviti u ime svih. On je u Zagrebu, po meni, zapravo predstavljao DSHV. I ne triba zamjerit da nije nas ostale spomenio.

Njega u povjerenju, zabole za Hrvate izvan Vojvodine. A to što on hoće ovamo i onamo ne pije vodu. On drugima izvan Vojvodine nije ništa. On je običan političar. Nije on taj koji daje pare za kulturu. HNV nas pomaže i Središnji ured.

Kao Hrvat izvan Vojvodine i Hrvat iz Hrvatske s Domovnicom, ja s njim nemam ništa i ne trebam njega kao konekciju između mene i Republike Hrvatske, kao što sa DSHV kao Hrvat izvan Vojvodine isto nemam ništa. Nisam član. Ne znam o njemu ništa, nit me zakinuo u nečem, niti može, jer nisam Vojvođanski Hrvat. Čak mi ni u Skupštini ne može naškoditi, nit me predstavljati jer ne predstavlja Hrvate, već predstavlja partiju Vojvođani. Čitaj: Srbe, Rusine i tu i tamo nekog Hrvata. A nije imao ni cenzus neg nek zahvali zakonu Republike Srbije.

Tu nešto ne štima. Ja kao Hrvat izvan Vojvodine osjećam se neorganizirano. Čak i tamo di su se umišali Vojvođani, samo su pokvarili. 

Nisu oni ti koji meni mogu nešto riješiti.

Smatram da istog ne triba prozivati. Reć mu triba u lice. E sad što on nije sportaš pa vas nakon kazanog gleda priko nišana, i za njega ste mrtvi, to nije vaš problem. Što će, on se garant nije bavio sportom. Znaju to gospoda u Hrvatskoj. Ne brinite, kada im ga bude preko nekoliko, (čitaj kad im doklinči), maknit će se on i sam, a do tada nek se čovik igra. Posljedice ćemo osjetiti, ne brinite.

 On brižan misli da radi kako triba. I pustite ga. Moguće i da radi. Bit će to ogroman “uspjeh” kada se na žalost zarad politike, mnogi u i izvan Vojvodine izjasne na popisu stanovnika da su svemirci, amebe i slično.

Na žalost, razjedinjeni smo, a do koga je, iz tri puta pogodite. Bojim se da nakon popisa ne ćemo više biti manjina što bi bilo strašno za sve nas. Uostalom, prvi red je lako promjenjiv u koji su se ugurali sa ili bez pokrića.

Lip pozdrav.

Ljiljana Crnić, Beograd

P.S.

Ništa osobno kontra spomenutog Žigmanova, dapače, nek je zdrav i srića nek mu cvita na svim poljima. Bdv, isti mene ne zastupa. Taj i ne zna da ima Hrvata u Beogradu. A ja, Hrvat jesam od rođenja i time se dičim. I još nešto. Ide popis u Srbiji. Ne zaboravite!

MI SMO HRVATI. 

SVI. 

I TAKO SE DEKLARIRAJMO.

Jesmo Dalmatinci, Šokci, Bunjevci, Hercegovci, ali na popisu smo isključivo “HRVATI, jezik nam je HRVATSKI, a vjeroispovijest nam je RIMOKATOLIČKA”, što bi rekla Jasna Vojnić. A nakon popisa, možemo biti i mone ako nam je to izbor. Doduše, i te kako znamo tko su mone i prije popisa. A i mone su ljudi.

Idemo dalje.

Živili!

Ljiljana Crnić 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Koncert za gajde

hrvatski-fokus

Pružila se telefonska žica od Bikova do Subotice

hrvatski-fokus

Uistinu skandalozno

hrvatski-fokus

Neka se Sarnavka suoči s Mansonom

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više