Hrvatski Fokus
Gledišta

Od Žigmanovljeva sudjelovanja na Saboru HDZ-a u Zagrebu Hrvati u Srbiji imaju samo štete

Hrvati u Srbiji nisu nikakva »ključna sastavnica« u vanjskoj politici Hrvatske spram Srbije!

 

Poslije Svečane akademije i XIX. Općeg sabora HDZ-a u Zagrebu očito je da se nastavljaju velike manipulacije hrvatskim pukom u Republici Srbiji preko lika Tomislava Žigmanova. Ovog puta je izmanipuliran i sam ovaj najveći manipulator, obmanjivač i lažov među bunjevačkom Hrvatima u Srbiji, a budući da mu uloga po svom beskarakteru i bolesnom egu odgovara, potpuno se uživio u nju i klikće: “Hrvati u Srbiji (čitaj Tomislav Žigmanov) jesu i bit će ključna sastavnica u vanjskoj politici Hrvatske spram Srbije!”

“Ključna sastavnica” –  dva jedina “politički kvalitetna” (bunjevačka) Hrvata. Hrvati u Srbiji nikada nisu bili, niti će ikada biti, ključna sastavnica u vanjskoj politici Hrvatske spram Srbije, jer jednostavno nisu taj faktor, i to je samo još jedna velika manipulacija jadnim ostatkom od Hrvata u Srbiji te samo još jedna velika obmana i laž Tomislava Žigmanova. Autohtoni srijemski Hrvati su prešutno pušteni niz vodu, a preko Tomislava Žigmanova i nekolicine njegovih poltrona (za novac) prave se “veliki” Hrvati od bunjevačkih Hrvata iz donjotavankutskog trokuta (Subotica i okolica). Pravljenje od Tomislava Žigmanova ono što je u BiH Dragan Čović, a tako je tretiran u Zagrebu, je nepotrebno, nerazumno i pogrješno i samo može biti štetno po svakog “običnog” pojedinca iz ovdašnjeg hrvatskog puka! Neka Tomislav Žigmanov osnuje HDZ u Republici Srbiji, neka bude njegov predsjednik i neka bude njegov zastupnik u srbijanskom parlamentu i neka se kao takav u njemu bori za prava Hrvata u Srbiji! Pritom ne može biti ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, jer kultura i politika ne idu zajedno (u tom slučju uvijek strada kultura)! To bi bilo ispravno, korektno i hrabro, ali Žigmanov je svjestan da je to neostvarivo i samo je preko velikih manipulacija, obmana i laži došao u poziciju da bude prvi čovjek u politici i prvi čovjek u kulturi kada su u pitanju ovdašnji Hrvati te da ih sve “zastupa” u srbijanskom parlamentu (uz pretenziju da uđe i u Vladu Republike Srbije)!

Tomislava Žigmanova nisu izabrali ovdašnji Hrvati i način na koji je ušao u srbijanski parlament spada u jednu od najvećih (povijesnih) prijevara nad njima: tobožnjom koalicijom s vojođanskim Rusinima i organizacijom i glasovima LSV-a te sniženim izbornim cenzusom kao manjinska stranka!!!

Posebno je nepotrebno, nerazumno, pogrješno i štetno što Žigmanov u sve ove političke igranke uvlači svoju prijateljicu Jasnu Vojnić, predsjednicu Hrvatskoga nacionalnog vijeća u Srbiji, dakle predstavnicu ovdašnje (apolitične) hrvatske krovne institicije, odnosno predstavnicu svih ovdašnjih Hrvata, bez obzira na njihovo političko uvjerenje.     

To što u Žigmanovljeve manipulacije, prijevare i laži vjeruje i vladajuća stranka u Hrvatskoj i politički ga podržava, je štetno za ovdašnje Hrvate, jer dovodi do toga da se svi Hrvati u Srbiji, do posljednjeg od njih 57.900, tretiraju kao simpatizeri HDZ-a!

Ako Žigmanova u srbijanskom parlamentu (i Vladi) budu tretirali kao takvoga, a takvim se predstavlja (barem u Hrvatskoj), Hrvatima u Srbiji može biti samo lošije nego što je to do sada! Živi bili pa vidjeli! Zato je posljednji čas da DSHV izvrši korijenite unutarnje promjene (uz smjenu predsjednika) i postane stranka svih Hrvata u Srbiji, ne samo vojvođanskih!

Miroslav Cakić  

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Umjetnički časopis i nezamjenjivi plaćeni suradnici

hrvatski-fokus

Prosvjedni glasovi protiv političara

HF

NOVE KNJIGE – “Plači Vojvodino I.” i “Plači Vojvodino II.”

hrvatski-fokus

Izdaja, prijezir ili nešto još gore

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više