Hrvatski Fokus
Kultura

U Kaštel Sućurcu predstavljena knjiga Mali bolji svijet – Nada Marija Žuvele

Zbirka poticajnih tekstova koji govore o čovjeku i njegovu mjestu u svijetu, o životu kojeg treba živjeti sada, a ne neprestano odgađati za neku budućnost

 

U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u ponedjeljak 20. lipnja u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu održana je književno-glazbena večer pod nazivom Mali bolji svijet u sklopu koje je predstavljena deseta knjiga Marija Žuvele.

Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela na samom početku programa predstavila je Marija kao vjeroučitelja, glazbenika, skladatelja, pokretača i urednika četiri internet portala, autora deset knjiga, osnivača Valuesterapije, izumitelja društvenih igara vjerske tematike, te supruga i oca šestero djece.

Program je nastavljen uz razgovor o najnovijoj knjizi Mali bolji svijet – Nada te o različitim temama s naglaskom na život i rad Marija Žuvele, koji je ujedno i pokretač i glavni urednik internet portala Duhovnost.net koji je ove godine dobio nagradu Hrvatskoga društva katoličkih novinara za najbolju web stranicu s kršćanskim sadržajem.

Mali bolji svijet je zbirka poticajnih tekstova koji govore o čovjeku i njegovu mjestu u svijetu, o životu kojeg treba živjeti sada, a ne neprestano odgađati za neku budućnost. Govori o potrebi otkrivanja sreće u malim stvarima koje postaju put svladavanju svakodnevnih izazova. Naglašava kako u užurbanosti života uvijek treba pronaći vremena za vlastitu dušu ne stavljajući na zadnje mjesto sve ono što čovjeka ispunjava i što mu je bitno. Kratki poticajni tekstovi koje je autor svakodnevno objavljivao na različitim internet stranicama donose i odgovore kako prestati grčevito brinuti o stvarima na koje ne možemo utjecati, a usmjeravati se na ono što je u našem dosegu i što možemo mijenjati, a to je prvenstveno naš život.

„Naš život trebamo shvatiti kao dar Božji, a svaki dan kao priliku koja nam je dana kako bismo bolje upoznali sebe i druge i kako bismo se dublje povezati jedni s drugima“, istaknuo je Mario Žuvela.

Knjiga Mali bolji svijet – Nada prvi je dio trilogije, a uskoro slijede nove knjige s nazivima Mali bolji svijet – Vjera i Ljubav. U glazbenom dijelu programa nastupio je Marin Petković na violini.

Renata Dobrić

Povezane objave

Umro akademik Ante Stamać

HF

Ja sam slikar realizma, pogotovo kad se radi o ljudskom tijelu

hrvatski-fokus

Ambijentalna instalacija

HF

Dodjelom nagrada ‘Orlando’ i gala koncertom zatvorene 73. Dubrovačke ljetne igre

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više