Hrvatski Fokus
Hrvatska

HOS-ov general o Rafaelu Bobanu isto kao Ognjen Kraus i Milorad Pupovac!

Normalna osoba ne bi smjela govoriti da je NDH bila tzv. a Jasenovac hrvatski

 

Tko sve i kako ratuje protiv Hrvatske, vidimo u slučaju uplovljavanja jednog kruzera u Neumski zaljav. Naime, jedan je kruzer na kojemu je zapovjednik Hrvat Jozo Glavić prošao ispod Pelješkog mosta, testirao Pelješki most, ali se lokalna vlast u Neumu buni. Kažu da taj kruzer onečišćuje Neumski zaljev što možemo nazvati „bošnjačkim poslovima“ jer su „Bošnjaci“ nastojali spriječiti gradnju tog mosta, baš zbog visine mosta, odnosno, nemogućnosti prolaza, baš tih kruzera ispod tog mosta. I zahvaljujući jednom Hrvatu, zapovjedniku kruzera Jozi Glaviću, taj je problem riješen. Ali sad imamo novi problem – onečišćenje zaljeva. „Zagađivanje zaljeva“, samo zato što je kruzer prošao ispod Pelješkog mosta, bez obzira na to koliko će ostati u Neumskom zaljevu? Baš „bošnjački poslovi“. Ako nije visina mosta, onda je zagađenje (hrv. onečišćenje) problem. Zašto? Jedini pravi razlog je otimanje – islamiziranje Dubrovnika. Ovu metodu i praksu možemo preslikati u Hrvatsku, pogotovo nakon onog prevrata 2000., koja, između ostalog govori da se Hrvatska ne smije miješati u unutarnju politiku BiH. Kako o politici BiH moraju odlučivati, samo oni koji žive u BiH. A ometanje gradnje Pelješkog mosta iz BiH? Zar to nije miješanje BiH u unutarnju politiku Hrvatske? Stoga bih ja od svakog hrvatskog političara, svakog znanstvenika, novinara i ostalih koji se bave hrvatskom politikom, koji komentiraju hrvatsku politiku da prisegne on (ona) da je normalna osoba.

Pazite, oni koji govore da se Hrvatska ne smije miješati u politiku BiH govore da su partizani oslobodili Zagreb 1945. i da je Ante Pavelić sa cijelom svojom vojskom pobjegao. Govore da je NDH bila tzv. a Jasenovac ustaški. Govore da je Ante Pavelić 1941. Istru i Dalmaciju dao Italiji. Govore da se Hrvati moraju suočiti sa svojom poviješću itd. Sve gluposti i kontroverze. Ali te gluposti nisu seoski trač nego princip i paradigma vladajuće elite. Odnosno, ljevice ili antifašista. Jer u Hrvatskoj, i nema desnice u vlasti i u medijima (HRT!). Poznato je čije su institucije i kultura u Hrvatskoj. Jugosrpske! Gdje nema prave desnice, koja se trudi iznijeti istinu o NDH. Nasuprot nje, imamo falšu desnicu koja viče Za dom spremni, pa kaže kako to nije ustaško, kako je ustaško zločinačko.

Ovo sve navodim, jer je ovo sve isti princip istih. Sve kao „miješanje Hrvatske u unutarnju politiku BiH“ i ometanje gradnje Pelješkog mosta iz BiH. A kako je sve to zapravo (bilo)? Kako su „partizani oslobodili Zagreb 1945.“? O tomu piše Zvonimir Došen u jednoj kolumni na portalu Dragovoljac. A on prenosi jedno pismo Maksa Luburića u kojem Luburić piše o njegovom sastanku s nadbiskupom Alojzijem Stepincom kada je postojao konsenzus da vlast preuzme nadbiskup Stepinac. Maks Luburić odlazi kod njega na dogovor. Dogovaraju se kako dalje. U tom razgovoru, glavno je pitanje (problem), napustiti Zagreb ili ne? Pa obojica iznose bojazan da će, i vojni zrakoplovi SAD-a bombardirati Zagreb, pa je bolje da se grad napusti, sačuva od razaranja. Da ne postane drugi Dresden. I pored toga oni govore da su oni oslobodili Zagreb. Dakle, glupost i laž. Jer partizani nisu ispalili niti jedan metak na ustaše i domobrane. Nego na civile koji su ostali u Zagrebu. Pa govore da je NDH bila tzv., a Jasenovac ustaški. Doduše, ova kombinacija može biti, i negativna i pozitivna za Hrvate.

Normalna osoba ne bi smjela govoriti da je NDH bila tzv. a Jasenovac hrvatski. S druge strane, ako NDH nije bila tzv. onda je Jasenovac hrvatski. Da, ali onaj stvarni Jasenovac, bez slika iz Treblinke. Isto kao „Pavelićevo davanje Istre i Dalmacije Italiji 1941. A Hrvati se u Prvom svjetskom ratu borili protiv Talijana, zato što su Englezi Istru i Dalmaciju dali 1915. Italiji (Londonski ugovor). Prema tomu, Ante Pavelić nije mogao 1941. Istru i Dalmaciju dati Italiji. Mogao je samo potvrditi Londonski ugovor.

Pa „suočavanje Hrvata sa svojom poviješću“ pod imperativom – „Hrvati se moraju suočiti sa svojom poviješću“! I s davanjem Neuma Turcima u XVIII. stoljeću zbog Mlečana zbog čega smo morali graditi Pelješki most i „miješanja Hrvatske u unutarnju politiku BiH? Ili samo „suočavanje sa Jasenovcem „logorom smrti“?

Sve ovo, kao „miješanje Hrvatske u unutarnju politiku BiH“? A je li ovo oštećivanje zrakoplova Croatia Airlinesa 23. 6. 2022. u Sarajevu, posljedica „miješanja Hrvatske u unutarnju politiku BiH, možda zbog „onečišćenja Neumskog zaljeva (testiranja Pelješkog mosta)? Očito, onaj kruzer nije smio proći ispod Pelješkog mosta, da bi „Bošnjaci“ mogli govoriti kako zbog Pelješkog mosta nemaju pristup otvorenom moru. Sigurno je zapovjednik kruzera Jozo Glavić digao tlak onima u Hrvatskoj koji govore da se Hrvatska ne smije miješati u unutarnju politiku BiH jer je dokazao da je pokušaj zabrane gradnje Pelješkog mosta, od onih koji „sami moraju odlučivati o politici BiH“, bilo miješanje BiH u unutarnju politiku Hrvatske! U tim svim kontroverzama, hrvatski generali iz Domovinskog rata, slave (veličaju) ustanak u Brezovici i odriču se Rafaela Bobana, kao ratnog zločinca. Vrlo interesantno. Ja, koji sam bio domobran, ne odričem se Rafaela Bobana. A HOS-ov general koji viče Za dom spremni odriče se. I kaže kako on nema ništa zajedničko s Rafaelom Bobanom, s ustašama, jer su bili zločinci. HOS-ov general o Rafaelu Bobanu, isto kao Ognjen Kraus i Milorad Pupovac?

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

MUDRICE – Bit će muka dok je Hajduka

HF

Nove laži Stipe Mesića

HF

Vukovare, ljubavi i tugo

HF

Srbija se naoružava kao odgovor na hrvatske prijetnje

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više