Hrvatski Fokus
Uvodnik

Plenković svjesno uništava Hrvatsku i najveće hrvatske gradove

U Seizmološkoj službi Republike Hrvatske i Jutarnjem listu još se nije raspala Jugoslavija

 

  • Od četiri najveća hrvatska grada Plenkovićev HDZ vlada samo u Osijeku. I u Osijeku ne vlada Plenković, nego Ivan Anušić i ekipa koja se cijelo vrijeme Plenkovićeve strahovlade u stranci i državi bori za neovisnost u djelovanju. Netko bi pomislio da porazi Plenkovićevih kandidata u Rijeci, Splitu i Zagrebu njega zabrinjavaju. Ali nije tako. Ti porazi su njegov plan, oni su proračunati do tančina samo da se ne pojavi netko jak na lokalnoj razini tko bi ga mogao ugroziti. Primjerice, dugogodišnji predsjednik zagrebačkoga HDZ-a bio je Andrija Mikulić. Iako se radi o čovjeku, koji je s vremenom izrastao u ozbiljnoga političara koji je jedno vrijeme mogao Plenkoviću pomrsiti račune u HDZ-u. Da se to ne dogodi, Plenković mu je dao zavidnu sinekuru, postavivši ga preko noći na dužnost prvoga državnog inspektora. Upravo tamo gdje mu ne će smetati. Poslije Mikulića na izbore za zagrebačkoga gradonačelnika Plenković je odabrao sirovoga i nesposobnoga Davora Filipovića koji je očekivano doživio fijasko na izborima. I ne samo da je žrtvovao nesposobnoga Filipovića, Plenković je cijelo vrijeme kampanje podržavao kasnijega pobjednika Tomislava Tomaševića koji je ideološki i na sve druge načine upravo ono što je i sâm Plenković po svomu odgoju i kasnijem obrazovanju. Rijeka nije vrijedna niti spomena. U njoj, kao i u Istri, pobjeđuje svatko onaj tko pljuje po Hrvatskoj i nariče za balkanskim tvorevinama.
  • Vratimo se Splitu i neviđenom fijasku Plenkovićeva srozanog HDZ-a. Prije godinu dana Plenković je za kandidata za gradonačelnika svjesno postavio nesposobnog Vicu Mihanovića i poraz je bio neminovan. Na nedavnim izborima nije uzeo nikoga iz HDZ-a, nego je postavio tzv. nestranačkoga Zorana Đogaša za kojega se također znalo da nema nikakvih šansi za pobjedu. To što je ovaj liječnik ušao u drugi krug splet je samo čudnih okolnosti, a bilo bi bolje da i nije ušao jer svi očekuju da će u drugom krugu biti potučen do nogu od ljevičara, liberala i globalizatora Ivice Puljka. I nije Đogaš izgubio samo zato što je “nestranačka osoba”, nego i zato što je Plenković, kao i u slučaju T. Tomaševića, sve što je činio upravo je činio da pobijedi njemu i politički i ideološki daleko sličniji Puljak. I nije Đogaš izgubio zato što mu je žena Varja Gaić Srpkinja, nego zato što je žrtvovan. I sada će se netko upitati pa kakav je to Đogaš čovjek da je svjesno pristao na javnu blamažu?! Odgovor je – lukav, jer mu je Plenković obećao nešto u karijeri. Kao što je Filipovića postavio za ministra, iako će od tog Plenkovićeva hira Hrvatska imati samo štete, tako će i Đogaš dobiti neku sinekuru i svi će biti zadovoljni. Sjetimo se kako je Plenković postavio Martinu Dalić na čelo Podravke samo da šuti i da ga ne izda u DORH-u.
  • A kad smo već kod Martine Dalić i DORH-a ovih dana ponovno se zakotrljala lavina oko Agrokora i Ivice Todorića. Naime, u četvrtak, 23. lipnja 2022., Andrej Plenković je saznao putom svojih kanala da će uskoro sud u Washingtonu presuditi u korist Ivice Todorića, pa je naredio DORH-u da podigne optužnicu u slučaju Agrokor protiv Ivice Todorića, njegovih sinova i suradnika za navodnu štetu bivšem koncernu od 1,2 milijarde kuna. Radi se o neutemeljenoj optužnici koju su radi “boljeg razjašnjenja stvari” povukli 16. studenoga 2021. Nakon toga uslijedio je žurni odgovor Ivice Todorića, poduzetnika kojemu su Plenković i suradnici oteli kompaniju Agrokor i nakon raznih zakulisnih igara predali ju Rusiji i Vladimiru Putinu. Todorić najavio je da će u kratkom roku pokrenuti postupke u Americi i Velikoj Britaniji protiv članova grupe Borg, njihovih nalogodavaca te ruskih banaka Sberbanka i VTB-a, koje su pod međunarodnim sankcijama, čime će mu zasigurno biti olakšan posao na međunarodnim sudovima.
  • Todorić je poručio Plenkoviću preko medija da postupke u Americi i Velikoj Britaniji pokreće “u svjetlu potpune kontrole Državnog odvjetništva od strane korumpiranih političkih poluga u Republici Hrvatskoj”. Dodao je i kako će podnijeti odštetne zahtjeve u milijardama kuna. Pritom je podsjetio kako je njegova kompanija zapošljavala preko 60 tisuća ljudi, da ju je Plenković nezakonito oteo i predao Rusima, agresorima na Ukrajinu, a u Hrvatskoj se ponaša kao da se ništa nije dogodilo, jer nastavlja ne samo s progonom vlasnika Todorića, nego progoni i članove njegove najuže obitelji, djecu i unučad, samo zato što Todorić nije i nikada ne će pristati na gotov čin neviđene otimačine. “Vlast plasira užasavajuće neistine”, izjavio je medijima Todorić i podsjetio da su u razdoblju od 2017. do 2022. svi sudski postupci protiv njegove obitelj, suradnika i prijatelja odbijeni od sudova, ali da je prošlog tjedna ponovno pokrenut isti postupak koji su sudovi već prethodno odbili. Todorić smatra da bi u svakoj pravnoj državi odluke sudova stavile točku na tu temu i prebacile se na one koji su doista počinili kaznena djela – Plenkovića i njegove suradnike – a ne da nastave s progonom.
  • »”Mene moja naučila strina, za u Vladu trebaš vazelina” – bio bi puno primjereniji bećarac novog ministra Marina Piletića na XIX. Općem saboru HDZ-a od onoga koji je on izrecitirao na početku svoga obraćanja i u kojemu hvalu daje Isusu Kristu. Jer, nažalost, u načinu funkcioniranja najveće hrvatske stranke i Plenkovićeve Vlade, u njihovim trenutačnim vrijednostima i politikama, nema traga Kristova učenja, no vazelinski su tragovi vidljivi na svakom koraku«, piše Mate Mijić u Večernjem listu 18. lipnja 2022. (https://www.vecernji.hr/vijesti/i-plenkovic-i-milanovic-udvarat-ce-se-tomasevicu-i-mozemo-1595628). U nastavku članka Mijić pojašnjava: »U najviša tijela stranke na “festivalu unutarstranačke demokracije” tako mogu biti izabrani samo ulizice i plastelinski likovi za sve režime uz tek pokojeg, ali vrlo opreznog, tihog i mirnog, disidenta. U ured predsjednice Europske komisije odlaze provjereni kadrovi iz premijerova ureda uz javne pohvale kolega koji bi željeli ostati anonimni, Matica hrvatska na svoju 180. obljetnicu ne poziva predsjednika Republike da njegova prisutnost ne bi uznemirila šefa Vlade, a na mjesta u upravnim i nadzornim odborima jedan čovjek rukopolaže svoje konfidente«. Ova aluzija na vazelin je odjek javnosti na nedavno održani XIX. Opći sabor HDZ-a na kojem je Plenković i vazelinom učvrstio svoj vladajući položaj.
  • U četvrtak, 30. lipnja 2022., Jutarnji list je objavio ovu vijest: “​U 8 sati i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom kod Lištice, u BiH. Magnituda potresa iznosila je 4.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na Vi-VII stupnja EMS ljestvice. Podrhtavanje tla osjetilo se jutros širom Bosne i Hercegovine, ali i u Dalmaciji. Brojni Dalmatinci bili su uznemireni. ‘Jak i dug’, ‘Osjetio se u Imotskom’, ‘Dobro je zatreslo’, ‘I Metković je kratko zatreslo’, ‘Strašno je bilo’, samo su neki od komentara uznemirenih građana” (jutarnji.hr/vijesti/svijet/snazan-potres-u-hercegovini-podrhtavanje-tla-osjetilo-se-i-u-dalmaciji-treslo-se-dugo-15216513). Da, da, i danas je Široki Brijeg Lištica u glavi najvažnijih dnevnih novina u Hrvatskoj!!! Nešto kasnije “Lištica” je izmijenjena i umjesto nje napisan “Široki Brijeg”. Intenzitet u epicentru od “Vi-VII stupnja…” nije napisan kako je trebalo napisati na hrvatskom jeziku: “VI.-VII. stupnja…”, kao ni “4.9 prema Richteru…”, koji je trebalo napisati “4,9 (stupnja) prema Richteru…”. Pa ne ćemo, valjda, od JUL-a tako puno očekivati.
  • Netko će reći, pa nije Jutarnji baš za sve kriv, jer “Lištica” se spominje i na adresi elektroničke pošte Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu https://www.pmf.unizg.hr/geof/seizmoloska_sluzba/izvjesca_o_potresima?@=1n0j6#news_45225, gdje piše: »pmf-unizg.hr Jak potres kod Listice BiH Danas, 30. lipnja 2022. godine u 8 sati i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom 14 km sjeverno od Širokog Brijega u BiH. Magnituda potresa iznosila je 4.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na Vi-VII stupnja EMS ljestvice«. Dakle, ni u Seizmološkoj službi Republike Hrvatske nemaju pojma tko je u jesen 1944. pobio širokobriješke fratre i Hrvate i tko je poslije toga zabranio ime mjesta “Široki Brijeg” zamijenivši ga po rijeci “Lištici” koja protječe kroz ovaj dio krševite Hercegovine. Posebno je zanimljivo kako je vijest prenio ljevičarski portal Telegram za koji piše sav jugoorjunaški i komunistički medijski šljam: »Potres je bio jačine 4,9 po Richteru, s epicentrom kod Listice, 16 km od od Širokog Brijega« (https://www.telegram.hr/zivot/jak-potres-u-bih-osjetio-se-u-hrvatskoj/). Ove neznalice ne znaju kako se piše ime rijeke Lištice, a i ne znaju razliku između Lištice i Širokoga Brijega. Ali zato – iz svoga neznanja – ustrajavaju na vlaško-pravoslavnom pisanju “Banija”, umjesto hrvatskoga naziva “Banovina”. Neznanje i protuhrvatska ideologija idu zajedno!
  • Sve više ljudi ne vjeruje u globalizacijske laži poput one o klimatskim promjenama. Predvodnik zdravoga razuma i zaključivanja je Dane Wigington i njegov medij “Geoinženjering”, koji djeluje od 1831. godine. Kada se problematizira pitanje “globalne klime” “Geoinženjering” je odgovor na podvale u i oko klimatskih promjena, a kada Wigington i drugi dokazima potkrjepljuju svoje teze, tada to globalisti pokušavaju omalovažiti nazivajući njihovu istinu i njihove činjenice “urotom za nadzor klime”. Globalistima posebice smeta izraz “chemtrails” koji se koristi s pojmom geoinženjering, a radi se o tomu da trajni tragovi iza zrakoplova na nebu su odraz trovanja planeta i namjernoga utjecaja na klimu, odnosno da je u tijeku tajni program velikih vremenskih i klimatskih modifikacija. Globalistima posebice smeta što je narativ o uroti chemtraila dobio jako puno pozornosti u akademskom svijetu.
  • Dane Wigington je vodeći istraživač i administrator web stranice www.geoengineeringwatch.org, te izvršni producent revolucionarnog dokumentarca o klimatskom inženjerstvu, “Zatamnjenje”. Ima pozadinu u solarnoj energiji, bivši je zaposlenik Bechtel Power Corporationa i bio je licencirani izvođač radova u Kaliforniji i Arizoni. Wigington je posljednjih 20 godina svog života posvetio stalnim istraživanjima o pitanju tajnih globalnih operacija klimatskog inženjeringa i nastojanju da ih razotkrije i zaustavi. Njegova osobna rezidencija predstavljena je kao naslovni članak u najvećem svjetskom časopisu za obnovljive izvore energije, “Home Power”. Posjeduje rezervat divljih životinja pored jezera Shasta u sjevernoj Kaliforniji. Dane se pojavio u brojnim filmovima i intervjuima u nastojanju da educira javnost o iznimno strašnim ekološkim i zdravstvenim opasnostima s kojima se suočavamo zbog tekuće globalne klimatske intervencije.
  • Evo što još kaže Dane Wigington: »Energetske strukture daju sve od sebe da dodatno potaknu kolaps usjeva u cijelom svijetu. Kontaminacija i prekomjerna eksploatacija se nastavljaju u našim oceanima, ribarstvo propada. Naše nekad bujne šume umiru i spaljuju. Od nekadašnjeg plavog neba do zemlje, industrijalizirana militarizirana “civilizacija” uništava naš nekada uspješan dom. Koju ulogu u cijeloj ovoj jednadžbi igra ludost klimatskih intervencija? Svi su potrebni u kritičnoj borbi da se stanovništvo probudi za ono što dolazi, moramo računati svaki dan. Dijelite vjerodostojne podatke iz vjerodostojnog izvora, neka se vaš glas čuje. Napori podizanja svijesti mogu se provoditi s vlastitog kućnog računala. Namjerno zatamnjenje izravne sunčeve svjetlosti od strane raspršenih čestica zrakoplova, oblik ublažavanja globalnog zagrijavanja poznatog kao “upravljanje sunčevim zračenjem”, ima i uzrokuje katastrofalnu štetu sustavima za održavanje života na planetu«.
  • Geografski časopis “Geoinženjering” izlazi od 1831. godine, a do ponovnog pokretanja 2000. godine bio je časopis Društva za izvješća. Njegov glavni urednik je Dane Wigington. Ima najveću nakladu od svih britanskih akademskih časopisa u svom području i objavljuje izvorne istraživačke radove i pregledne članke, koji se kreću kroz cijelu temu geografije; nisu ograničeni ni po područjima ni po temama. Nakon 2010. časopis se usredotočio na članke koji se odnose na pitanja javne rasprave i programa usmjerenih na politiku. Elektronička verzija časopisa The Geographic Journal dostupna je na http://www.rgs.org/GJ. Ovlašteni korisnici mogu pristupiti cjelovitim tekstualnim člancima na ovoj web stranici.
  • Australski autor Robert James Burrowes (1952.) u svojim knjigama istražuje ljudsko nasilje kroz povijest. Proveo je opsežna istraživanja u nastojanju da shvati zašto su ljudska bića nasilna. Najpoznatiji je po knjizi ‘Zašto nasilje?’. Burrows piše kako postoje međusobno povezane psihološke, sociološke, političko-ekonomske, vojne, nuklearne, ekološke i klimatske prijetnje ljudskom opstanku na Zemlji koje prijete ljudskim izumiranjem do 2026. godine. Dakle, prema njemu, ostalo nam je još četiri godine. Toj svojoj znanstveno utemeljenoj prognozi dodao je još tri dodatne prijetnje – geoinženjering, medicinsko cijepljenje i elektromagnetsko zračenje, koje, odvojeno ili u kombinaciji s drugim prijetnjama, značajno mogu povećati mogućnost izumiranja ljudi i većine (a možda i svih) života na Zemlji do gore navedenog datuma, posebno s obzirom na neuspjeh strateškog odgovora na ove međusobno povezane prijetnje. Prema njemu geoinženjering se koristi za vođenje rata protiv Zemljine klime, okoliša i na kraju nas samih.
  • Burrowes podsjeća na njemačkog liječnika integrativne medicine dr. Dietricha Klinghardta (Berlin, 1950.) i njegov rad na tu temu u kojem pažljivo objašnjava zašto geoinženjering (veliko visinsko zračno uvođenje čestica – posebno sintetiziranog spoja nanoniziranog aluminija i otrovnog glifosata u ovom slučaju – u Zemljinu atmosferu za manipuliranje klimom) stvara ‘supertoksin’ koji stvara ‘krizu neuroloških bolesti’ i, na primjer, prelazi krvno-moždanu barijeru koja uzrokuje bolesti na spektru autizma (spektar bolesti gotovo nepoznatih prije 1975. i sada u epidemijskim razmjerima u zemljama, poput SAD-a, gdje se geoinženjering provodi opsežno). Iako pazi na razlikovanje uvrjedljivih toksičnih spojeva aluminija i naglašavajući da oni negativno utječu na sve oblike života na planetu. Posebice su opasne čestice aluminija.
  • Burrowes kaže kako se cijepljenjem protiv korone među mnogim drugim poremećajima “taložira autizam” uvođenjem u tijelo kontaminanata kao što su aluminij i glifosat. Burrowes govori o “iznimnom rasponu šokantnih opasnosti od cijepljenja”. Cijepljenjem i izbacivanjem čestica iz zrakoplova nanonizirani aluminij postaje ugrađen u naše tijelo, uključujući mitohondrije, čime se ometaju ‘strojevi’ za proizvodnju energije u tijelu. Što je još važnije, metal izuzetno negativno reagira na elektromagnetsko zračenje (poput WiFi-ja, koje će se enormno pogoršati kako se postupno uvodi 5G) i to vrlo brzo uništava mitohondrije u DNK tako slovkajući tako “kraj veće evolucije u sljedećih šest do osam godina. Štoviše, objašnjava, budući da geoinženjering nije ograničen na ono što se raspršuje po kopnenim masama, već uključuje i ono što se raspršuje preko oceana, svjetski oceani učinkovito imaju sloj mikroplastike i metala koji pokrivaju njihove površine stvarajući učinak ograničavanja Zemljinih oceana u gigantsku zatvorenu plastičnu vrećicu. To je smanjilo sadržaj vode u atmosferi za 40 posto u posljednja dva desetljeća, uzrokujući suše i dezertifikaciju diljem Europe i Bliskog istoka, na primjer, i značajno smanjilo kapacitet algi u oceanu za proizvodnju kisika.
  • Dvadeset dvogodišnji Aleksandar Vučić je tijekom granatiranja Sarajeva od svibnja 1992. godine bio na okolnim brdima i pucao po nevinim ljudima u gradu. Isti taj mlađahni četnik tri i pol mjeseca prije Oluje, 20. ožujka 1995., posjetio je Glinu i u zgradi Hrvatskoga doma priprijetio Hrvatima: “Nikada Srpska Krajina, nikada Glina ne će biti Hrvatska, nikada Banija ne će nazad u Hrvatsku” (https://www.youtube.com/watch?v=vu5qvsloewU). Istu praksu nastavio je i kasnije poslije rata sve do danas samo drugim sredstvima. Na to nas je podsjetio srbijanski novinar, jedan od osnivača informativne redakcije nekadašnjeg kultnog Radija B92 i dugogodišnji urednik srpske redakcije BBC-ja, Slobodan Stupar, na twitteru (https://twitter.com/SlobodanStupar1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1541397242610941953%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_). U Zemunu prije 25 godina, početkom srpnja 1997., Vučić je zajedno s ostalim četnicima progonio preostale Hrvate, otimao im imovinu, progonio i tukao. Vučić i njegovi četnici dočekali su kada je zemunski Hrvat Ivan Barbalić iz Ulice Radiča Petrovića bio na odmoru na moru, provalili su u njegov stan i u njega uselili Ljiljanu Mijoković, Šešeljevu tajnicu u glasilu SRS ‘Velika Srbija. Stupar je podsjetio na ovaj događaj i objavio sliku na kojoj se vidi Vučić, tadašnji glavni tajnik Šešeljevih radikala, među onima koji su podržavali otimačinu Barbalićeva stana, zaposlenika Beogradske banke. Pored Vučića na slici se vidi transparent na kojemu piše: »Ne damo Zemun ustašama« i »Barović (advokat) i Barbalić su ustaše!« (https://www.vesti.rs/Srpska-Napredna-Stranka/Fotografija-mladog-radikala-Aleksandra-Vucica-kada-je-proterivao-Hrvate-iz-Zemuna-FOTO.html; https://www.danas.rs/vesti/drustvo/kako-je-vucic-proterivao-ljude-iz-zemuna-jer-hrvati-fotografija-iz-1997-godine-objavljena-na-tviteru/). Ivan Barbalić je sin oca Dragutina Barbalića, profesora i ravnatelja zemunske Ekonomske škole, i majke Danice, financijske ravnateljice zemunskih dječjih vrtića, koja je umrla u progonstvu. Ivan Barbalić i njegov sin Dario sada žive u Baški na Krku odakle mu potječu roditelji. Stan u hrvatskom Zemunu, koji je otet 1946., ostao je četnicima koji i danas vladaju Srbijom.
  • U bošnjačkom dijelu BiH već desetak godina djeluje turska ekstremistička organizacija “Sivi vukovi” (“Ülkü Ocaklari”), javlja bošnjački portal Depo (depo.ba/clanak/233150/otkriveno-kako-se-mocna-ekstremisticka-organizacija-sivi-vukovi-uvukla-u-bih-naziru-se-njihovi-tajni-ciljevi). Sivi vukovi djeluju kao produžena ruka turske politike u BiH s vlastitom ulogom u progonu “gülenista” iz BiH, i dosad su imali sastanke s dužnosnicima najmanje dvije bošnjačke političke stranke. Osnovao ih je za studija u BiH Hüseyin Çakalli, koji se oženio s muslimankom iz BiH. Sivi vukovi su fašisti koji zagovaraju “Veliku Tursku”. Najveći su im neprijatelji u Turskoj obespravljeni indoeuropski Kurdi.
  • U isto vrijeme ratoborni Bošnjak, Šemsudin Mehmedović iz Lepenice kod Tešnja, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pozvao je bošnjačke stranke da predlažu “Hrvate” na svoje kandidacijske liste, što znači da unitarni muslimani iz Sarajeva nastavljaju po staromu.
  • Prije deset godina, 8. kolovoza 2012., Pratap Chatterjee objavio je članak Pfizer priznao podmićivanje u osam zemalja (https://www.corpwatch.org/article/pfizer-admits-bribery-eight-countries). Tada je Chatterjee pisao da su podmićivani liječnici, farmaceuti i medicinari raznih vrsta u Italiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kazahstanu, Rusiji, Češkoj, Kini i Srbiji. Dakako i u SAD-u. A što tek mislite kako je bilo protekle tri godine kada je trajala COVID histerija raznih vrsta i oblika. Kako su se obogatili, ne samo medicinari, liječnici i farmaceuti, nego i politička elita na čelu s Andrejom Plenkovićem, Vilijem Berošem, Davorom Božinovićem, Alemkom Markotić, Krunoslavom Capakom…
  • Britanski pisac i filmaš Lord Zion je cijepljen zloglasnim cjepivom Astra Zeneca i od njega umro u svibnju 2021. Njegova zaručnica rock pjevačica Vikki Spit Zion je tužila Astra Zenecu i dobila odštetu u iznosu od 180.000 funti. Isplate štete od cjepiva u Engleskoj dostupne su svima koji su postali invalidi zbog cijepljenja, a ljudi se također mogu prijaviti u ime nekoga tko je umro.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Uvijek može još gore!

HF

Imamo vlast koja laže…

HF

Izbora ne će biti!

HF

Za uspjeh vatrenih najzaslužniji su Zdravko Mamić i Dinamo

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više