Hrvatski Fokus
Kolumne

Srušit ću Plenkovića i sve njegove kriminalce na sudovima

Na londonskom sudu Sberbank i VTB bank su već proglašeni krivima, bit će i na drugim sudovima osuđeni

 

OTVORENO PISMO – Uvaženi građani Republike Hrvatske, spreman sam na posljednji korak u borbi za istinu vezano uz aferu Agrokor. U svjetlu potpune kontrole DORH-a od strane korumpiranih političkih poluga u Republici Hrvatskoj, odlučio sam:

– Pokrenuti u kratkom roku postupke u Americi i Velikoj Britaniji protiv članova kriminalne grupe „Borg“, njihovih nalogodavaca, te ruskih banka SBER i VTB – entiteta pod međunarodnim sankcijama.

– Isto tako podnijet ću odštetne zahtjeve u milijardama kuna. Postupci će biti vođeni od strane afirmiranih bivših javnih tužitelja navedenih država a koji su ZASNOVANI NA VEĆ OBAVLJENIM DETALJNIM PRAVNIM ANALIZAMA dostupne dokumentacije a koja sugerira da su gore navedeni kao udruženi klan stajali iza otimanja privatne imovine i teških kršenja kaznenog prava. Detalji kaznenih postupaka pokrenutih od strane mojih zastupnika će biti dostupni široj javnosti u mjeri dozvoljenoj po primjenjivom pravu. Ali već sada je sigurno da će u naredna dva tjedna biti važnih informacija.

Ustav naše domovine počinje riječima: „U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.“ Unatoč tomu, mi živimo u vremenu u kojem nekolicina kontrolira bezvlašće, dok se narod oprašta od svoje djece koja bježe u inozemstvo da bi imala malu nadu dostojanstvenog života. I dok siromaštvo postaje pravilo za tisuće obitelji, novac i imovina hrvatskog naroda se dijele između uzurpatora vlasti i njihovih suradnika po svijetu.

Reći „NE“ zloupotrebi moći i kriminalnim skupinama izgleda zastrašujuće ako se sagledaju poluge represije. Međutim, to je jedino rješenje.

Moja obitelj, suradnici i prijatelji se nalaze pod stalnim pritiskom policijske države, uzurpiranog DORH-a i manipuliranih medijskih izvještaja od trenutka od kada smo rekli „NE“ bezvlašću, korupciji i kriminalu. DOVOLJNO ZA PROGON moje djece i unučadi je bilo to što kao direktor kompanija (koje su u svom sustavu zapošljavale preko 60 tisuća ljudi) nisam bio spreman potpisati uništenje i protupravni prijenos moje privatne imovine na kriminalne grupe i ruske banke koje su pod međunarodnim sankcijama. Kako bi se kriminal i korupcija opravdali, vlast već godinama u javnosti plasira užasavajuće neistine, te politički prisiljavala frivolne sudske postupke zasnovane na malicioznim konstrukcijama.

– Od 2017. do 2022., svi sudski postupci protiv moje obitelj, suradnika i prijatelja su odbijeni od strane sudova.

– Izražavam svoju građansku zahvalnost profesionalnosti onom djelu sudova koji su se suprotstavili uzurpaciji moći i vlasti, te sude po pravu i PRAVDI.

U svakoj pravnoj državi, navedene odluke sudova bi stavile točku na ovu temu, i prebacile se na one koji su doista počinili kaznena djela po primjenjivom pravu – ali to ne vrijedi u slučaju Hrvatske, države u kojoj se mali broj moćnika bori za opstanak na vlasti koji ih štiti od kaznenih postupaka. Iz tog razloga je, po navodima medija, prošlog tjedna, ponovno pokrenut isti postupak koji je već prethodno odbijen od stane sudova.

Bacaju prašinu u oči narodu i rasipaju novac od poreza!

Londonski sud – Sberbank je kriva!

Londonski sud za međunarodnu arbitražu (LCIA) donio je konačnu odluku po tužbi švicarske New Stream Trading AG – PROTIV – Sberbank of Russia i njezine švicarske podružnice Sberbank (Switzerland) AG, priopćio je švicarski trgovac. Sud je, utvrdio da je razlog stečaja Rafinerije nafte Antipinsky (ANPZ) bio “usklađeno i namjerno djelovanje” Sberbanke, a ne poslovanje New Stream Tradinga i ruskih tvrtki New Stream grupa Dmitrija Mazurova. Stečaj Rafinerije nafte Antipinsky, prema New Stream Trading-u, doveo je do uništenja poslovanja tvrtke i onemogućio tvornicu i trgovca da ispune svoje obveze po kreditima Sberbanke. Sve obveze New Stream Tradinga prema Sberbank i Sberbank (Švicarska), prema odluci londonskog suda, prestale su, napominju iz tvrtke. Prema riječima trgovca, to se odnosi na dug po kreditima veći od 50 milijuna dolara, kao i na obveze po jamstvima većim od milijardu dolara. Sud je također naložio Sberbank-u da New Stream Tradingu nadoknadi 85 posto sudskih troškova, napominje tvrtka.

Sudski sporovi u Ruskoj Federaciji

U Rusiji je New Stream Trading izgubio niz sudskih sporova u raznim slučajevima. Tako je u svibnju 2022. godine Arbitražni sud Moskovskog okruga potvrdio odluke nižih sudova koji su odbacili tužbu New Stream Tradinga protiv Sberbank Rusije za poništavanje ugovora o jamstvu iz 2015. i 2018. godine. U siječnju 2022. Vrhovni sud je odbio kasacijske žalbe New Stream Tradinga.

Presuda arbitražnoga suda u Londonu još jednom potvrduje MODUS OPERANDI tzv. ruskih investitora koji provode izvlaštenje javne i privatne imovine u planiranome, usklađenom i namjernom djelovanju. Ovakve kazneno-pravne radnje dirigirane od strane strateških geopolitičkih interesa Rusije (putom Sberbank i VTB Bank), a na štetu nacionalnih interesa gledamo u Hrvatskoj. O tomu sam detaljno pisao. Kako u Rusiji tako i u Hrvatskoj, vlasnici kojima su Rusi silom oteli vlasništvo ne mogu dobiti pravosudnu zaštitu. U Hrvatskoj politikam tj. Plenković, štiti ove nezakonite radnje i partneri su upravo ovim ruskim interesima u otimanju hrvatske imovine.

Ivica Todorić

Povezane objave

Zapadni svijet osudio velikosrpsku ideju

hrvatski-fokus

Nima Splita do Splita

hrvatski-fokus

Plenković je svim događajima vezanim uz Agrokor/Fortenovu osobno upravljao od prvog dana do danas

hrvatski-fokus

Juncker zastupa tehnokratski scenarij

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više