Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Divin dan svečano proslavljen na Kedžari

Govori vam vaša Diva. Davno to bijaše. Pričalo se da sam najljepša u Rami…

 

Divin dan je svečano proslavljen na Kedžari. Stotine vjernika okupilo se oko Divinog groba, a svečano misno slavlje predvodio je kardinal Vinko Puljić. 

Divinom grobu se zavjetno i na sve druge načine krenulo hodočastiti još sinoć na uočnicu. Poznati govor koji uz svu tragediju ovog događaja nosi predivne poruke o očuvanju ljudske i vjerničke čistoće, ove je godine govorila Ivana Jozić. Pod misom je pjevala skupina “Čuvarice”.

“Govori vam vaša Diva. Davno to bijaše. Pričalo se da sam najljepša u Rami. Danas moja ljepota živi u vama sestrice moje i kršna braćo. U vašim očima zrcale se još vode i livade moje mladosti. Dišem s vama miris Vrana, čujem vašu pjesmu čas prkosnu čas tužnu. Hvala vam što ste došli u Vran planinu i pohodili svoju Divu”, poruka je Divina za sve vjernike na Kedžari.

Kako tradicija i običaji nalažu, nakon svete mise vjernici, malo bolji pjevači i pjevačice, su zapjevali u srcu Vran planine i užinali. Prilika je ovo družiti se s ljudima koje ne vidimo tijekom godine, a posjet Divi, djevojci koja je još i danas uzor mladim djevojkama, izvrsna je prilika za to.

https://ramski-vjesnik.ba/clanak/divin-dan-svecano-proslavljen-na-kedzari/182491/

Povezane objave

Kršćanofobija prešućena od reis-l-ulema

HF

Izmišljena afera AID-a

HF

Muslimanski pokolj Hrvata kod Kaknja

hrvatski-fokus

Politički janjičar novovjekih Osmanlija!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više