Hrvatski Fokus
Kultura

Tektonika promjena novoga ciklusa Mladena Žunjića

Bljeskovi i eksplozije kolorističkih erupcija, različitih dominirajućih boja

 

I u najnovijem ciklusu akrila na većim formatima platna, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, i ovoga puta istaknimo autor silne i nepotrošive energije, nastavlja svoj istraživački pohod, uronjen u bljeskove i eksplozije kolorističkih erupcija, različitih dominirajućih boja.

Slikara ponajprije zanima tektonika promjena, jasno vidljiva u vrištećim buketima pravaca i mrlja, uz neprekidno urlikanje utrobe što izbacuje bijes i silnu energiju, sve vri i ključa na ovim žestokim slikama..

Što će se dogoditi u trenutku kada orgijanje vreline i boja načas prestane, smanji se, hoće li se ukazati novi oblici, hoće li nam trebati nove karte u atlasima nepoznatoga?

Žunjić pozorno slika užareni točkasti svijet mijenjanja, svijet koji želi biti nešto drugo, svijet koji se želi preobličiti na samo sebi svojstveni način, dok pravci boja prate silne udare iz podzemlja, snaga koja para površinu.

Novi ciklus Mladena Žunjića niz je  slika beskrajno strpljivo slikanih svih točaka i faza dugotrajnih dramatičnih promjena, svaka obilježena primjetljivom bojom.

Tektonika promjena novoga niza Mladena Žunjića iznimna je ne samo koloristički, nego i po vidljivim tragovima  različitih valova energije koja stalno nepotrošivo fluktuira.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Dome roda hrvatskog

HF

Ciklus tajanstvenih likova u opusu Vlade Tuđe

hrvatski-fokus

Vratio sam se u Trpanj, svome ishodištu

HF

I poslije Gorane – Gorana

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više