Hrvatski Fokus
Feljtoni

Hrvatsko pravosuđe protiv hrvatskih branitelja (6)

Samoubojstva hrvatskih branitelja

 

Sve te manipulacije, izvrgavanje ruglu i kriminalizacija Domovinskog rata mnogi hrvatski branitelji ne mogu gledati, slušati i podnijeti. Pitaju se zar su se za takvu Hrvatsku borili?  Velik je broj onih koji si  u takvim trenucima razočarenja i beznađa oduzmu život.

Redatelj Jakov Sedlar je  snimio  dokumentarac o samoubojstvima hrvatskih branitelja, 2019.godine.  Film je potresao  Hrvatsku, u njemu nema glumaca, tu su sve odreda ljudi koji su u nekom trenutku pokušali sebi oduzeti život ili su članovi obitelji u kojoj je otac, suprug ili sin digao ruku na sebe. Hrvatski ratnici, oni koji se nisu bojali umrijeti u ratu, u miru nisu uspjeli živjeti sretno u zemlji za koju su se borili. Sad su dobili i svoj film. I to prvi koji se bavi njihovim tragičnim sudbinama.

Sedlar je film nazvao jednostavno “3069” – službenim brojem branitelja koji su počinili samoubojstvo. Taj broj je bio važeći prije dvije godine kad je Sedlar započeo snimanje, a u međuvremenu je narastao na 3246 branitelja koji su počinili suicid zaključno sa rujnom 2019. godine.

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/regional/snimljen-dokumentarac-o-3069-suicida-branitelja-redatelj-govori-o-razlozima-njihovih-samoubojstava-624455

A koliko je tek onih koji umiru u tišini? Čije obitelji ne žele da se zna kako je završio njihov sin, otac, brat, muž.

Sedlar je prvi naš redatelj koji otvara ovu bolnu i neugodnu temu o kojoj rijetki žele javno govoriti, iako se samoubojstva događaju pokraj nas na različite načine. Jedan je hrvatski branitelj prerezao vratne žile. Drugi se polio benzinom i zapalio. Treći je pištoljem pucao u glavu. Četvrti se objesio iznad kuće… A najpoznatiji, general Slobodan Praljak, ispio je čašu otrova, kao čašu žuči pred očima svjetske javnosti.

„ Mnoge sam snimio. Neke ne do kraja, jer nisu bili u stanju ispričati svoje tragedije. Nije lako u javnost iznijeti te strašne intimne priče koje ni sami sebi ne možemo objasniti. Među onima koji su odustali je i obitelj čovjeka koji se ubio motornom pilom, žena kojoj se muž ubio prigodom Mesićeve inauguracije… mnogo je toga i sve je vrlo tragično. Nažalost, ova tema kao da ne postoji kod nas, kao da nekoga vrijeđa istina“ kazuje Sedlar.

„Niz je razloga, ali ponajprije se radi o odnosu društva prema njima, o vrijeđanju velikog dijela medija koji ih proglašavaju drogerašima, pijancima, neradnicima, a istina je potpuno drukčija. Osjećaju se ostavljeni, bačeni nakon što su iskorišteni“ ističe redatelj i pojašnjava što bi mi, kao država i društvo, mogli napraviti da se broj braniteljskih suicida barem smanji.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u  suradnji sa stručnjacima, pomaže hrvatskim braniteljima, međutim broj se ne smanjuje. Hrvatski  branitelji  osjećaju se poniženi i omalovažavani suočeni sa mnogim nepravdama i pravnom nesigurnošću u hrvatskom društvu i državi.

Zaključak

Hrvatska vladajuća struktura predvođena HDZ-om kao najjačom strankom koja je predvodila hrvatski narod u ostvarivanju samostalne hrvatske države izgubila je tu državotvornost u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa.

Nije samo sadašnja Vlada jedini krivac za nezadovoljstvo upravljanja Hrvatskom. Svaka Vlada donijela je neku nepravednu odluku. Iza svake Vlade ostalo je nezadovoljstvo koje se gomila i sada dostiže točku ključanja.

Nevjerojatnije od same činjenice da vladajući HDZ koalira sa SDSS-om, strankom koju su osnovali pripadnici srpske nacionalne manjine u okupiranom Vukovaru,  koja je sudjelovala u agresiji na Hrvatsku, mi birači, većinski hrvatski narod,  pristajemo da nas jedna rigidna yugo-titoistička srpska  manjina svojim etiketiranjem stalno maltretira ustaštvom, je potpuna impotencija službene hrvatske politike, koja se nije odredila prema komunističkom zločinačkom totalitarizmu, tom najvažnijem pitanju koje truje, razara  i uništava same temelje na kojima je nastala sadašnja država Hrvatska.

Nezainteresirani birači  i brojne braniteljske udruge skupa sa Ministarstvom branitelja, nezainteresirano šute, a njihova vodstva dobro potkožena i uljuljkana u materijalnom blagostanju, ne dižu glas protiv poništavanja temelja hrvatske državnosti, protiv negiranja Domovinskog rata u školskim programima, protiv neprestanog izjednačavanja današnje RH sa NDH, protiv postojanja SAAB-a, raznih udruga štovanja i veličanja lika i djela J.B.Tita koje da apsurd bude tim veći svi mi financiramo iz Proračuna RH.

Je li onda čudno što i danas, u demokratskoj i svakog ekstremizma lišenoj državi, traže fašizam i fašiste među onima koji su Hrvatsku stvorili, hrvatskim braniteljima? Sada nas tjeraju da priznamo kako bez njihova antifašizma Hrvatske ne bi bilo?  Kunu su priznali!  Da prihvatili su je i veoma im je draga, jer im pomaže da nas još više maltretiraju i tužakaju po svijetu i to  našim  kunama! Mazohistički!

A mogli bi jednim potezom riješiti to šizofreno stanje u društvu i državi, samo kada bi se u Hrvatskom Saboru prihvatila Rezolucija EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))

Vladajuće političke ” elite ” u RH ponašaju se kao da su Bogom dani  i postavljeni na vlast da bi materijalno osigurali svoju djecu i unuke, da bi ispunjavali  želje stranih centara moći, da nametnu njihove globalističke zakone, koji su u suprotnosti svemu onom što predstavlja hrvatski narod i njegov identitet.

Uopće se ne obaziru na to da su izabrani da rade u  interese naroda koji ih je birao, da vladaju kao dobri gospodari, dobrima koja su im omogućili njihovi glasači, da ih predstavljaju i u njihovo ime donose odluke koje će im omogućiti život dostojan čovjeka, već su  DOBRE SLUGE, LOŠIH GOSPODARA, što je pogubno za opstojnost RH i hrvatskog naroda, jer nas stavljaju u ponižavajući položaj običnih slugu pokornih stranih centara moći!

Zastrašujuće je to po opstojnost hrvatskog naroda, što rade i kako rade, da jedan hrabar i ponosan hrvatski narod, koji se krvavo izborio za svoju slobodu, pretvaraju u sluge pokorne globalizacijske politike velikih svjetskih sila i EU! Hrvatska inteligencijo, hrvatski intelektualci, znanstvenici, pravnici, radnici, seljaci i branitelji gdje ste da dignete svoj glas!

(Svršetak)

Lili Benčik

Povezane objave

Faustovska misao Oswalda Spenglera (1)

hrvatski-fokus

BOKA – Boka bez Miloša (7)

HF

Maks Luburić u Glasu Domovine (1)

hrvatski-fokus

Ozonski omotač je velika laž (6)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više