Hrvatski Fokus
Znanost

Fenomen požara u tvornicama hrane započeo je i u Francuskoj

Švicarski dužnosnici shvatili su što se događa sa svim tim tvornicama hrane koje gore i počinju si postavljati pitanja

 

Početkom lipnja objavljen je tekst o jednoj značajnoj analizi požara diljem SAD-a koji uništavaju poljoprivredna dobra, farme i prehrambeno-industrijske objekte i skadišta hrane („Prehrambeni sustavi u plamenu“, Hrvatski fokus br. 623. od 3. 6. 2022.). Ovi požari također se javljaju i diljem Kanade gdje u plamenu nestaju farme, životinje, objekti prehrambene industrije i dr. (Više: Western Standard News: „Food processing facilities continue to go up in flames“; www.westernstandard.news). A sada se požari javljaju i u Europskoj uniji, ali nažalost  to se prešućuje. Važnije su vijesti o ‘partijanju’…

Francuski mediji postali su apsolutna sramota onoga što se naziva „novinarstvom“, napisao je poznati, ugledni francuski novinar Pierre Jovanovic. On objašnjava: „Naime, od siječnja 2022. gotovo stotinu poljoprivredno-prehrambenih tvornica nestalo je u dimu i to, preciziram, samo u ovom sektoru! Da izgore dva pogona, nazvat ćemo to crnom serijom, ali da njih 100 izgori, postoji organizacija koja je posebno uspostavljena kako bi se spriječilo da desetci i desetci milijuna prehrambenih artikala stignu u krug distribucije. U prošlotjednom intervjuu za „Les Mousquetaires de l’Info“ čak sam najavio da će požari početi u Francuskoj početkom školske godine. Pogrješka!

Počelo je istog dana mojeg intervjua u Bretanji: „Objekt za stoku površine 1000 m² koji se nalazi u Pannecéu, u Loire-Atlantiqueu, potpuno se zapalio. Oko 8000 pilića umrlo je u petak u požaru, prema izvješću vatrogasaca. Zgrada je bila potpuno u plamenu kada je pomoć stigla, nešto poslije 7:00 sati. Vatra je ugašena s tri cijevi za vodu i topom za pjenu.“ Dakle, to znači da je vatra izbila (ili je tamo podmetnuta…) oko 5 ujutro, i naravno nitko to nije ‘shvatio’ jer svi spavaju, pročitajte ovdje ‘Sud Ouest’ da povjerujete, zahvaljujući našem čitatelju Beep (Sud Ouest, www.sudouest.fr).

Švicarski dužnosnici shvatili su što se događa sa svim tim tvornicama hrane koje gore i počinju si postavljati pitanja: hoće li moći prehraniti stanovništvo pa su odlučili povećati zalihe hrane za šest mjeseci (Reuters: „Swiss Gear up for Hard Times With Bulked up Food Reserves“, 30. 6. 2022.; pogledajte Reuters ovdje ili https://money.usnews.com).

U međuvremenu, u SAD-u, operacija se nastavlja: 14. lipnja 2022.  „Više od 10.000 grla stoke navodno je umrlo u nedavnom valu vrućine u Kansasu“; 23. lipnja nova tvornica odlučila je iznenada zatvoriti svoja vrata, kao da je prijetnja pretegla njezine aktivnosti: „George’s Poultry and Prepared Foods“ objavila je da će zatvoriti jedan od svojih pogona za preradu hrane u okrugu Campbell, Tennessee. Razlog zatvaranja nije otkriven i iznenadio je lokalne dužnosnike. Gradonačelnik okruga Campbell EL Morton rekao je lokalnim vijestima WVLT da pokušava zadržati tvornicu otvorenom kako bi spasio stotine radnih mjesta“ – pročitajte ovdje WVLT.tv

Svi novinari koji su pratili debate u Davosu, koje je vodio Klaus Schwab, bili su zaprepašteni činjenicom da Forum (Svjetski ekonomski forum, op.prev.) želi odlučivati ​​i što će ljudi jesti, jer krave su problem zbog emisije ugljika, potičući ih da meso zamijene kriškama kaktusa, algama, kukcima i odrescima od soje. Ukratko, znajte da će se ova „operacija“ sabotaže doista proširiti.

I, pazite, ove tvornice koje nestaju na neobičan način bjesomučnim tempom, ne uključuju čak ni DOBROVOLJNO uništavanje milijuna raznih i raznolikih vrsta peradi pod izlikom ptičje gripe! Stoga, ako zbrojimo to dvoje, zapravo dolazimo do PREKIDANJA prehrambenog lanca, čija je najneposrednija posljedica podizanje cijena onih poljoprivredno-prehrambenih pogona/tvornica koji još uvijek postoje.

Zaključak: hiperinflacija se ne samo želi, već se i potiče. Doista, ovdje objašnjavam od 2008. godine, da je jedino rješenje koje Sjedinjene Države imaju za otplatu svojih trilijuna (30) duga sastoji se od pokretanja hiperinflacije koja će otopiti njihov dug.

Izvor:

  1. „The Phenomenon of Food Factory Fires Has Also Started in France“; The Liberty Beacon, 7. srpnja 2022., www.thelibertybeacon.com
  2. Pregled tiska Pierre Jovanovic © www.quotidien.com 2008-2022, www.jovanovic.com/blog.htm

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Litija ima uz Drinu i u Bosanskoj Posavini

HF

Italija zabranila kukce u tjestenini i pizzi

hrvatski-fokus

Naličje grada prije 100 godina: fotografije iz zbirki liječnika Vladimira Ćepulića i Luje Thallera

hrvatski-fokus

Razvoj istraživačkih infrastruktura u Europskoj uniji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više