Hrvatski Fokus
Znanost

Nizozemske poljoprivrednike ​​vlada uništava na temelju nepostojećeg problema s dušikom

Tisuće života se uništavaju, obitelji se rasturaju, a rad generacija se uništava

 

Zastrašujuće kolikom se brzinom ostvaruju teorije urota. Dok Bill Gates i dalje kupuje poljoprivredna zemljišta u SAD-u, Svjetski Ekonomski Forum Klausa Schwaba u Nizozemskoj planira sagraditi prvi centar za kontrolu hrane. Dok istovremeno farmerima ograničavaju proizvodnju hrane.

Diljem svijeta osnivaju se Food Innovation Hubovi (FUB) za “transformaciju prehrambenih sustava”. U studenom 2020. Svjetski ekonomski forum objavio je da će Europsko središte za inovacije u hrani biti smješteno u Wageningenu u Nizozemskoj.

Premijer Rutte prošle je godine najavio da će njegova zemlja ulagati u Globalno koordinacijsko tajništvo centara za inovacije u hrani. Tajništvo će također djelovati iz Wageningena. “Nestalo je ribara, nestalo farmera, sljedeća planirana ‘kriza’ bit će glad. Srećom, postoji rješenje: WEF ‘centri hrane’! izjavio je čelnik FVD-a Thierry Baudet.

“Smatram da je ovo prilično uznemirujuće. Što će nam centar za koordinaciju hrane? Od WEF-a, ni manje ni više. Pod krinkom ‘poštenih cijena za poljoprivrednike’, (dobri) građani su ovisni o opskrbi hranom WEF-u. Nije li to strašno?” upitala je zdravstvena znanstvenica Yvonne Simons.

Neovisni istraživač Frank Hoogerbeets primijetio je: “Prehrambeni centri moraju preuzeti potpunu kontrolu nad opskrbom hranom kroz politiku WEF-a. Dakle, za poljoprivrednike više nema mjesta.”

Premijer Rutte je ranije na WEF-u govorio o tim ‘centrima hrane’. Njegova vlada u međuvremenu krivi poljoprivrednike za proizvodnju previše “dušika”.

Prijevara s dušikom

Prošli tjedan bilo je nekoliko akcija poljoprivrednika protiv najavljene politike dušika. Vlada želi drastično smanjiti emisije amonijaka iz poljoprivrede kako bi zaštitila prirodu. Za neke poljoprivrednike to znači da ne mogu nastaviti svoje poslovanje na isti način u budućnosti. Aktivisti ljutitih poljoprivrednika blokirali su ceste, posjetili Mediapark u Hilversumu i otišli u kuću ministrice za dušik Christianne van der Wal. Policija je uhitila nekoliko aktivista zbog napada i vandalizma.

Tijekom rasprave o proizvedenoj “dušikovoj krizi” u zemlji, a posebno o prosvjedima poljoprivrednika protiv tiranskih planova Rutteove administracije, Wybren van Haga (BVNL) obrušio se na vladu. “Prevara s dušikom je neobjašnjiva”, rekao je Van Haga. Rekao je da se poljoprivredno zemljište oduzima zbog problema koji i ne postoji.

Van Haga (BVNL) nije škrtario na riječima: “Nizozemske poljoprivrednike”, rekao je, “ova ​​vlada uništava na temelju nepostojećeg problema s dušikom. Tisuće života se uništavaju, obitelji se rasturaju, a rad generacija se uništava.”

Za to vrijeme Nizozemski farmeri nastavljaju sa masovnim protestima diljem zemlje. Blokirali su granicu prema Njemačkoj i ceste po cijeloj zemlji. To rade kao odgovor vlasti na odluku da moraju smanjiti broja stoke i koristiti manje gnojiva. Nizozemska policija se služi sramotnim taktikama ubacivanja infiltratora koji provociraju nasilje. Pogledajte ovaj video u kojem su uhvaćeni i kad su shvatili da su razotkriveni policajci u civilu su pobjegli u policijski kombi: U Eindhovenu građani su se okupili da daju podršku farmerima.

Robert Marić, Logično, 6. VII. 2022., https://www.logicno.com/politika/svjetski-ekonomski-forum-pokrece-centre-za-kontrolu-hrane-nizozemski-farmeri-dizu-ustanak-protiv-sulude-politike.html

Povezane objave

Prosvjeta u Hrvata danas

HF

Globalna kontrola poljoprivredne proizvodnje uz niz floskula

hrvatski-fokus

Dr. Astrid Stuckelberger: Postupci SZO-a krše vlastite propise

hrvatski-fokus

Liječnike ‘zbunjuje’ novi ‘misteriozni sindrom iznenadne smrti’ koji ubija zdrave mlade ljude

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više