Hrvatski Fokus
Kolumne

Igra je gotova – ovo više ne će stati

Plenkovićeva slamka spasa

 

Nakon što sam u medijima pročitao izjavu Andreja Plenkovića vezanu uz odlazak iz Vlade RH dvojice ključnih ministara na njihov zahtjev u kratkom vremenu, bio sam šokiran i nisam mogao da se ne javim. Republika Hrvatska se suočava s najvećom društveno-političkom, ekonomskom, socijalnom, demografskom i drugom krizom, a gledajte što on govori:

Izjava glasi: „Svatko tko želi može otići sutra. Bit će sve u redu.“

Znade li Plenković što govori, je li on išta razumije? On ključne osobe koje nose odgovornost za sadašnjost i budućnost Republike Hrvatske stavlja u isti koš sa svojom grupom BORG.

Plenković govori „Bit će sve u redu!“ Što je u Hrvatskoj nakon dolaska Plenkovića u redu? Uvaženi građani, molim Vas ili sami ili da Vam netko pomogne pronaći osnovne usporedne podatke Eurostata za: BDP, proizvodnju, investicije, uvoz-izvoz, vladavinu prava, korupciju, sudstvo i dr., a da ne govorim po petogodišnjemu planu rasta BDP-a i sl. Tada ćete i sami imati dokaze da kažete da li je u Hrvatskoj sve u redu.

Sada prezentiram zastrašujuće činjenice:

  1. Ova dvojica ministara Marić i Ćorić otišli su u dramatičnim okolnostima, a ne glupostima o kojima se piskara.
  2. Imamo u posljednje vrijeme tri ministra, zamjenike, državne tajnike i dr. koje je Europski tužitelj uhitio.
  3. A sve ukazuje da svi putovi vode do Plenkovića!

I Plenkoviću je sve u redu. IGRA JE GOTOVA – ovo više ne će stati! Svaki dan koji ostaje na vlasti produbljuje osjećaj kaosa. Za dobrobit zemlje, Plenković treba otići.

Plenkovićeva slamka spasa

Analizirajući događanja vezana uz Marića najbliže sam stavu (neovisno što Plenković i Marić govorili) da je jedan od mogućih razloga ostavke Marića:

gubitak Republike Hrvatske u sporu protiv MOL-a na Međunarodnom centru za rješavanje investicionih sporova u Washingtonu (ICSID). Spor je pokrenuo MOL. Hrvatska će morati platiti iznos između 250 – 300 milijuna eura plus kamate.

Temeljita analiza o ovome slučaju bi razotkrila mnoge činjenice koje bi teško optužile Plenkovića za predaju INA-e MOL-u i upravo to se je trebalo pod svaku cijenu izbjeći! Isto tako to bi otvorilo priču o arbitraži vezanoj za Agrokor što bi još više kompliciralo poziciju Plenkovića. Kako bi izbjegao dramatične dokaze protiv sebe (pokušava sve staviti pod tepih) Plenković je planski pripremio najjaču moguću medijsku bombu da se spasi. Dakle, Marić odlazi da se pokuša spasiti Plenkovića.

Poruka Plenkoviću da on – Plenković, Marić, Ćorić, Tolušić, Tena Mišetić odu na Mjesec Hrvatske nadležne službe će ih vratiti.

Ivica Todorić

Povezani članci

Pismo dida Vidurine suprotiva UDBI u PBV-u…

hrvatski-fokus

Moskovljansko nasljeđe i Putinovo izvrtanje povijesnih činjenica

hrvatski-fokus

Hrvatsko gospodarstvo treba pokrenuti na temelju hrvatskog kapitala

hrvatski-fokus

Hannah Arendt – žena istine

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...