Hrvatski Fokus
Uvodnik

Pristalice zagrebačkoga gradonačelnika na društvenim mrežama prijete da će “dijeliti pravdu” nad “prljavom djecom i bebama”

Japanski profesor fiziologije i medicine Tasuku Honjo, koji je u Wuhanu radio četiri godine, tvrdi da su svi laboratorijski tehničari mrtvi

 

  • Na društvenim mrežama svašta se događa. Ima najviše primitivizma i nepismenosti. I dobro je dok je primitivizma, ali sve je više govora mržnje i poziva na linč. Prije neki dan komentator Frane napisao je najgoru prijetnju koju sam u posljednje vrijeme čuo, a ona glasi: »Vrijeme je za opću mobilizaciju naroda. Vrijeme je da narod ide od kuće do kuće, od stana do stana svih tih PARAZITA sa svojom prljavom djecom i bebama i da dijelimo pravdu na naš način« (https://www.facebook.com/pg/z1televizija/posts/). Da dobro ste pročitali, ali svejedno pokušajte još jednom. Posebno stanite kod zadnje rečenice u kojoj Frane prijeti i najavljuje da će njegove SS trupe ići “od kuće do kuće, od stana do stana” kako bi, valjda, poubijali tu “prljavu djecu i bebe” sve u cilju da “podijele pravdu” na njihov način. Za one koji nisu shvatili čiju će to djecu SS trupe našega Frane u kolijevci klati, jer su “prljava”, radi se od djeci obitelji koje imaju troje i više djece i bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić im je dodijelio pomoć kako bi nas bilo više jer još od 1957. sigurno izumiremo kao narod. A ako još uvijek ne znate tko stoji iza Franinih SS trupa, koje će ubijati djecu po kućama i stanovima i jer su “prljava”, stoje jurišnici onoga koji sada vlada Zagrebom i koji se svim silama protivi – i institucionalno i izvaninstitucionalno – daljnjem pomaganju roditeljima koji imaju više djece. Budući policija šuti i ne oglašava se, a nije još ni uhitila Franu koji prijeti, zagrebačka gradska inicijativa “U djeci je budućnost” upozorila je da će prijetnje i uvrjede upućene roditeljima odgajateljima i njihovoj djeci na društvenim mrežama prijaviti policiji. Koordinatorica inicijative Lucija Budinski pozvala je stoga građane da razmisle prije no što na društvenim mrežama objave svoja negativna mišljenja na račun roditelja odgajatelja. “Prijetnje i vrijeđanja smo dosta dugo trpjeli, a posebice nakon javnog poziva da građani krenu provaljivati i razbijati kuće korisnika mjere roditelj odgojitelj i njihove obitelji”, rekla je koordinatorica Budinski. Policija se vjerojatno i ne će oglasiti. Slično je bilo i kada je u Hrvatskom saboru Nenad Nešo Stazić izjavio da su partizani šlampavo postupili po završetku Drugoga svjetskog rata kada nisu pobili sve Hrvate. Nisu Stazića pozvali ni na “obavijesni razgovor”. Upravo stoga mislim da je tu začetak svega zla koje se razmnožilo i stvorilo jednoga monstruma na facebooku kao što je naš vrli Frane koji zaziva klanja djece od roditelja-odgojitelja.
  • U ponedjeljak na utorak zapljusnula nas je vijest o rastu dolara i padu eura i jena. Tečaj dolara se gotovo izjednačio s tečajem eura na najnižu razinu u posljednje vrijeme – 1,0025 dolara za jedan euro. Pala je i cijena barela nafte (1 barel = 158,9872949 litara) i do 1,36 posto na američkom tržištu. Nemojte misliti da će cijene nafte i benzina i kod nas pasti. Ne će! Kod nas je sve skuplje u usporedbi s onima koji su pokrenuli rat (Amerikanci i Englezi) i u usporedbi s onima koji su žrtve rata (Nijemci, Ukrajinci, Rusi, Letonci, Estonci, Finci, Litvanci, Poljaci, Šveđani…). I sada dolazimo do ulaska Hrvatske u eurozonu koji je diktatorski već gotovo proveo Andrej Plenković, koji najavljuje kako će jedan euro biti mijenjan za 7,53450 kuna što znači da nam, nakon 1918. i 1945., prijeti nova varka, prijevara i novo osiromašenje Hrvata. Tečaj kune prema euru ne bi smio biti veći od sedam (7) kuna. Sve ostalo je još jedno u nizu uništavanje hrvatskoga gospodarstva i osiromašenje hrvatskoga pučanstva.
  • Tko su “zeleni”? Kod nas su govorili da je “zeleni” Vjeran Piršić, a kasnije smo vidjeli da je radio i da radi za svoj interes. Prije izbora u Zagrebu govorili su da je “zeleni” Tomislav Tomašević, a sada vidimo da je od “zelenoga” od 2013. do 2020. od hrvatske države i drugih izvora dobio bez rada najmanje 63.806,677,00 kuna. Čovjek nikada ništa u životu nije radio. Bavio se aktivizmom koji guraju globalizacijski fašisti, isti oni koji su laboratorijski proizveli Covid-19 i koji svjesno javno i glasno uništavaju svijet, i obogatio se. Sada, kada je postao zagrebački gradonačelnik – aklamacijom naivnih ljudi koji su općenito nepismeni a politički sto posto nepismeni – nije više “zeleni”. Ne odvozi se smeće. Zagreb je postao Napulj koji je spasila mafijaška organizacija ‘Ndrangheta, a Zagreb više nema tko spasiti. Milan Bandić je upokojen, a Andrej Plenković niti zna, niti hoće umiješati se i ovu crveno-zeleno-žuto-ljubičasto-narančastu bandu otjerati i zatvoriti. Crno nam se piše!
  • Kada smo kod tzv. ekologije i lažnih “zelenih” pogledajmo što se ovih dana dogodilo na globalnom planu. Ne tako daleko, nego u našoj Europskoj uniji čiji smo mi tobože članovi. Članica. Kako javljaju dobro obaviješteni mediji (https://innovationorigins.com/en/europe-has-chosen-natural-gas-and-nuclear-power-count-as-green-once-and-for-all/?utm_source=English&utm_campaign=98ce4fbdae-EMAIL_CAMPAIGN_2022_02_26_11_59_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_107f91d98d-98ce4fbdae-461145180) EU je u Strasbourgu odlučio da će se od ovih dana prirodni plin i nuklearna energija računati kao “zeleni”, i još su naglasili “jednom zauvijek”. Je li to istina, bolje znaju eksperti iz tih područja. Činjenica je da je to rezultat glasovanja u Europskom parlamentu. Za mnoge je to izdaja. S 278 glasova za i 328 protiv odbijen je prijedlog Europske komisije o zelenoj oznaci prirodnog plina i nuklearne energije. 33 predstavnika su bila suzdržana. Ovaj rezultat glasovanja je veliko razočaranje za europske Zelene. Mjesecima su pod vodstvom nizozemskog parlamentarca Basa Eickhouta pokušavali pronaći dovoljno kolega koji žele izjasniti se protiv prijedloga Komisije. Eickhout je u ime Parlamenta glavni pregovarač za takozvanu taksonomiju. Unatoč koaliciji parlamentaraca iz svih skupina, na koncu mu je nedostajalo 75 glasova. Eickhout ishod glasovanja naziva “velikim udarcem ugledu Europske unije kao globalnog klimatskog lidera”. Nadalje, kaže, to šalje katastrofalan signal ulagačima da EU sada prepoznaje prirodni plin kao održivo ulaganje. Umjesto da sluša znanost, kažu protivnici, Europska komisija prepušta uši političkim željama nekoliko zemalja članica. Taksonomija je sustav za klasificiranje ulaganja. Popis je namijenjen da bude sidro za financijski svijet. Korištenjem službenog pečata koji Europska unija daje određenim tehnologijama trebalo bi biti jasnoće za tržište. Ulagači i građani, ideja je, ne bi morali tražiti dalje od zelene oznake EU-a kako bi bili sigurni da se njihov novac ulaže u održive projekte. Međutim, uključivanje zemnog plina i nuklearne energije na popis razrjeđuje sustav, kažu kritičari. Osim velike skupine političara koji su se izjasnili protiv toga, poziv se čuo i u financijskom svijetu da se to ne učini. Prema Eickhoutu, cijela taksonomija čak postaje neupotrebljiva ako tvrtke ne mogu obećati svojim kupcima s ovom oznakom da njihov novac ne ide i fosilnoj industriji. Prema nizozemskim istraživačkim novinarima iz Slijedite novac, europska zelena taksonomija sada je čak i “sivlja” od ruske.
  • Dakle, Europa je izabrala: prirodni plin i nuklearna energija smatraju se zelenim jednom zauvijek. Ali ima i drugih tema koje slijede jedna drugu i nisu nimalo nevažne. Teško je miran biti dok rat bijesni ne tako daleko od nas. Hrvatsku samo Mađarska dijeli o napadnute Ukrajine. U Nizozemskoj su pobunili seljaci, i to organizirano. Ostali seljaci u državama Zapadne Europe šute. Kada se pobune, bit će kasno. Naime, kao i u Americi, nizozemska vlada nasilnim sredstvima seljacima zabranjuje rad, a ono što su posijali i posadili uništavaju kako bi izazvali svjetsku nestašicu hrane i glad. Kako bi seljake razvlastili i pretvorili u ovisnike socijalne pomoći. To nije neka novost što provode globalizacijski fašisti u Sjedinjenim Državama, Nizozemskoj i drugdje, to su kod nas primitivni jugokomunisti radili i svjesno uništavali selo, proglašavali seljake “kulacima” i tako uništavali zdravo tkivo hrvatskoga naroda. Osim ovih problema s kojima se suočava cijeli planet, u Velikoj Britaniji nakon dvorskih spletki razvlašten je tamošnji premijer Boris Johnson. Možda i zato što ima njemačko ime, a tursko podrijetlo. U Japanu je neki suvremeni samuraj ubio bivšega predsjednika vlade Shinzoa Abea. Još će nekih mjesec i pol ovakve vijesti biti “glavne vijesti”, a onda se opet vraćamo u kolotečinu cijepljenja, maski, zabrana, diktature, totalitarizma, cinizma, pendreka, policije, ovrha, progona, azilanata…
  • Japanski profesor fiziologije i medicine, prof. Tasuku Honjo izazvao je pomutnju u medijima kada je rekao da ovaj koronavirus nije prirodan. Da je prirodan, ne bi tako utjecao na cijeli svijet. Budući da se temperatura razlikuje od zemlje do zemlje, ovisno o vrsti. Da je prirodno, utjecalo bi samo na zemlje s istom temperaturom kao i Kina. Umjesto toga, širi se u zemlji poput Švicarske, baš kao što se širi u pustinjskim područjima. Da je prirodno, širio bi se na hladnim mjestima, ali umirao bi na vrućim. »Proučavao sam životinje i viruse 40 godina. To nije prirodno. Napravljen je i virus je potpuno umjetan. Radio sam u laboratoriju Wuhan u Kini četiri godine. Dobro znam sve osoblje u ovom laboratoriju. Sve sam ih nazvao nakon koronske nesreće. Nu, svi su im telefoni već mjesecima u kvaru i sada je poznato da su svi ti laboratorijski tehničari mrtvi. Na temelju svih svojih prethodnih znanja i istraživanja, sa 100-postotnom sigurnošću mogu reći da Corona-19 nije prirodna. Nije od šišmiša. Amerika ga je stvorila. Ako se ovo što govorim danas pokaže pogrješnim ili čak i nakon moje smrti, vlada može povući moju Nobelovu nagradu. Ali Amerika laže i ta će se istina jednog dana otkriti svima«, rekao je Honjo (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tasuku_Honjo).
  • Njemačka se ponovno uključila u Bosnu i Hercegovinu i umiješala u odnose između triju konstitutivnih naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka-muslimana. Dosad je uvijek Njemačka griješila, i 1941. i 1995. kada je “pomagala” sređivanju stanja u BiH. Nakon godina pasivnosti i prepuštanja Bošnjacima-muslimanima da preglasavaju Hrvate u njemačkom Saboru, Bundestagu, donesena je rezolucija prema kojoj će Berlin poslati vojnike u ovu državu triju naroda. To će biti treće slanje njemačkih vojnika u BiH, prvo je bilo 1945., a drugo nakon potpisivanja Daytonskoga sporazuma. Što znači za Hrvate, jedini autohtoni narod u BiH, jer do dolaska Turaka, posljednjih barbara s istoka, u današnjim granicama Bosne i Hercegovine nije bilo ni Srba, a ni muslimana. Oni su kao naplavina došli i ostali u toj povijesno nemirnoj hrvatskoj povijesnoj zemlji. Za novinara Zorana Krešića rezolucija u Bundestagu o BiH je inačica Islamske deklaracija Alije Izetbegovića, jer njome Berlin “radi na stvaranju muslimansko-bošnjačke državice kojoj je cilj istrjebljenje Hrvata”, kaže Krešić i postavlja logično pitanje: “Nije li to radio Milošević u Jugoslaviji?” Dakako da jest! To je navelo Bošnjaka u njemačkom Bundestagu Adisa Ahmetovića iz liberalnoga SPD-a da likuje. “Koncept konstitutivnih naroda je propao”, poručuje ovaj militantni Bošnjak-musliman. Ahmetović je u Bundestagu otvoreno poručio: “Želimo spriječiti nastajanje trećeg entiteta. Želimo osigurati suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Koncept konstitutivnih naroda je propao. Moramo imati jedan glas za sve u BiH. Mora vrijediti jednakost za sve. Moramo podržati BiH na putu ka EU”. Laž do laži, floskula do floskule. Prije svega Bošnjaci-muslimani nikada nisu niti će željeti ući u EU, a zalaganje za građansku državu je najobičnija unitarizacija, dok je spominjanje trećega entiteta odličan manevar za brojne koji nemaju pojma što je i kakva je Bosna i Hercegovina. I zato Zoran Krešić zaključuje: “Valjda je sada jasno svim Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj što je cilj muslimansko-bošnjačke politike u BiH. Stvaranje muslimansko-bošnjačke državice s dominacijom većine. U tom cilju predstavnici ove politike, kojima se mora odati priznanje za uvezanost, umreženost, posvećenost cilju, uspjeli su izmanipulirati i njemački Bundestag. Tamo je mladi, ali utjecajni SPD-ovac bošnjačkih korijena Adis Ahmetović isposlovao donošenje rezolucije koja bi se s obzirom na ciljeve mogla nazvati odličnom modifikacijom Islamske deklaracije ‘Oca nacije’ Alije Izetbegovića koji je zapisao kako treba ostvariti taj cilj – stvoriti muslimansko Islamsku državu. A građanska država koja se prodaje kao ideal, a koju službeno u BiH zagovaraju i Islamska zajednica, koja je primjerice oštro protiv nedavnog LGBT okupljanja u Sarajevu, SDA kojoj je Turska ideal i osloboditelj, do kriptograđanskih bošnjačkih stranaka govori o tomu da postoji zajednički nacionalistički nazivnik. Cilj je istrjebljenje Hrvata, a tajming ove rezolucije je pred predstojeće izbore kada Bošnjaci muslimani planiraju spojiti još jednu sliku u mozaiku, izbaciti, odnosno istrijebiti Hrvate iz vlasti u Federaciji i državi, te im uzeti ponovno člana BiH Predsjedništva.
  • Krešić kaže da je i hrvatski grijeh ogroman u svemu tomu. “Prilično usamljena mostarska politika je učinila da hrvatski narod koji je žrtva da postane tiranin u očima stranaca. Njima Adis i slični predstavljaju sliku BiH. Ako je pak išta dobro nakon rezolucije Bundestaga možda se probude i Hrvati u iseljeništvu. Ponajprije Njemačkoj, SAD-u, Austriji, Australiji i počnu raditi ono što Bošnjaci desetljećima rade. Lobirati za sunarodnjake. Možda bi za početak led mogli probiti sjajni hrvatski nogometaši podrijetlom iz BiH, košarkaši, ugledni biznismeni koji žive vani. Šutnja Hrvata iz BiH i onih čije je podrijetlo iz BiH danas je ravno izdaji. Ovaj je narod pred ozbiljnom ugrozom, sličnom kao onom s početka 90-ih. Protivnik nema ništa plemenitije ciljeve”, zaključio je Krešić za portal Direktno (https://direktno.hr/direkt/kresic-za-direktno-radi-se-na-stvaranju-muslimansko-bosnjacke-drzavice-kojoj-je-cilj-istrebljenje-hrvata-nije-li-to-radio-milosevic-u-jugoslaviji-279379/).
  • Nela Sršen je hrvatska liječnica rodom iz Metkovića koja se zaposlila u Italiji u Padovi gdje vodi Udrugu “Hrvatska kuća” što god to značilo. Uz to je i počasna konzulica Republike Hrvatske u Italiji, također što god to značilo. Kako je liječnica kirurginja od nje se ne može očekivati da puno više zna o COVID-19 od prosječnoga čovjeka, ali to ju ne zaustavlja da širi teoriju kako je jako važno cijepiti se. Od početak smišljene koronakrize stavila se na stranu globalizacijskih fašista koji trenutačno vladaju svijetom i jako, jako dobro zarađuju na sirotinji i uz pomoć onih koji su se predali u njihove ruke. Neki nesvjesno, a neki su se predali za Judine škude. Budući je prije neki dan na društvenim mrežama, jer se Nela jako voli slikati i pojavljivati na svome facebook profilu, izjavila: »Imala sam koronu i dramatično iskustvo, pitala se bih li prošla tako dobro da nisam cijepljena tri puta«, te ponovila: »Nedavno sam se zarazila, što je bilo dramatično iskustvo, nisam bila bez simptoma i pitala sam se bih li prošla tako dobro da nisam cijepljena tri puta« i na kraju zaključila: »Virus nas uči kako se ponašati dalje u budućnosti, jer ne znamo čeka li nas neka nova endemska situacija. Činjenica jest da ljeto, toplo vrijeme, i incidencija je pojačana, s tim da nema toliko popunjenosti u intenzivnim njegama i sigurno ne možemo to mjeriti s onim što je bilo prije godinu, dvije dana«, nije teško zaključiti na kojoj je ona strani. Nenad Bakić, matematičar, poduzetnik i investitor o ovoj izjavi dr. Sršen je na društvenim mrežama napisao: »Ovi iz njene sekte uvijek imaju dramatično iskustvo« (https://infodemija.org/luka-cicin-sain/) i usput bocnuo hrvatskoga istraživača i virusologa na radu u Njemačkoj Luku Čičin-Šaina nazvavši ga »njemačkim propagandistom koji intenzivno lobira za cijepljenje djece u Hrvatskoj«. Za one koji su zaboravili dr. Čičin-Šain je još 31. X. 2020. napisao: »Treba uvesti strože mjere« i zalagao se za maske i lagao da »maske dovode i do toga da se količina virusa u aerosolima koje izdišemo smanjuje, što znači da je koncentracija virusa u zraku u prostoriji manja ako nosimo masku te da se, ako se netko inficira, inficirao s manjom infektivnom dozom«. I još je dodao i ovu glupost: »Važno je i provjetravanje prostorija«.
  • Novi ministar financija Marko Primorac još nije ni preuzeo dužnost a već je razotkriven u sukobu interesa i sitnom kokošarenju. Naime, novi Plenkovićev “izvanstranački ministar” u početku korona ludila i manjka cjepiva cijepio se zajedno sa ženom dvaput i oba puta preko reda. “Priko reda”, rekli naši južni Hrvati. Zna čovjek svoj posao. Meni to nije problem. Samo neka se on i njegova žena cijepe ako hoće i stotinu puta, ali nekima smeta pa su ga malo bocnuli. Ustvari, to ide na račun Andreja Plenkovića koji nikako da nađe čovjeka iza kojega se ne vuku repovi. Tu bi se svi trebali zamisliti. Očito nam je pokvareno društvo od 1945. naovamo naučilo ljude da sve što rade, rade po vezama i poznanstvima. “Priko reda”. Ali nije ni tu glavni problem. Problem je u tomu što su to još u veljači 2020. prenijeli mediji. A kada je Marko Primorac postao još poznatiji kao kandidat za ministra, pritiskao je te iste medije da obrišu tu vijest. Jedini medij koji ju je obrisao upravo je onaj koji nikako nije smio – HRT. Dakle, dvostruka grješka. Cenzura na državnoj razini.
  • U Zagrebu je, u povodu 20. obljetnice smrti nadbiskupa zagrebačkoga Franje Kuharića, 1. i 2. srpnja 2022. godine u dvorani ‘Vijenac’ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta na Kaptolu 29 a održan Znanstveni teološki simpozij “Život i djelo kardinala Franje Kuharića”. Na simpoziju je govorio i mons. Ratko Perić i u svom predavanju pod naslovom “Nadbiskup Franjo Kuharić kao crkveni orijentir na čelu BKJ (1970.-1991.)” iznio svoje viđenje postupaka kardinala Kuharića u vrijeme teških vremena po Katoličku Crkvu u Hrvata. Svoje predavanje posvetio je pojašnjavanju tada vrlo jakoga raskola među hercegovačkim franjevcima, posebno ističući ulogu i značaj onih fratara koji su se bili udaljili od Rima. Biskup Perić je analizirao događaje iz toga doba i iz onoga što sam čuo na Radio Mariji iz govora dugogodišnjega mostarsko-duvanjskoga biskupa moglo se zaključiti kako je u to vrijeme Hrvatskoga proljeća i buđenja hrvatske nacionalne svijesti kardinal Kuharić bio u problemima održanja mira među zaraćenim stranama. Biskup Perić je navodio datume kada je posjećivao nadbiskupa Kuharića, inače predsjednika “Biskupske konferencije Jugoslavije”, i što mu je govorio. Možda je iz izlaganja biskupa Perića najvažniji onaj dio u kojem on govori o razbijačkom utjecaju Kršćanske sadašnjosti i njezinoga onovremenoga vodstva koje se skrivalo iza socijalističkih floskula. Izričito je spomenuo Josipa Turčinovića i Tomislava Šagi-Bunića, a ovoga drugoga je prozvao što se je u to sudbonosno vrijeme distancirao od većinskoga stava BKJ i što je nastavio svoj rad po staromu. Perić je neizravno, dakako blago, kritizirao i predsjednika BKJ što nije odlučnije postupio i tada ugasio Kršćansku sadašnjost. Zašto spominjem samo Perićevo predavanje? Zato što je u vjerskom tisku uglavnom prešućeno. Primjerice, Marino Erceg u Glasu Koncila od 11. VII. 2022. je o Perićevom predavanju napisao ovo: “Kuharića kao crkvenoga orijentira i predstavnika Biskupske konferencije Jugoslavije sedamdesetih i osamdesetih, u godinama »hrvatske šutnje«, predstavio je mostarski biskup u miru Ratko Perić. Iz izlaganja mons. Perića, kao i iz predavanja doc. dr. Danijela Patafte koji je predstavio projekt »Trinaest stoljeća kršćanstva«, mogao se izvući zaključak da unatoč političkim pritiscima komunističkoga režima Katolička Crkva u Hrvatskoj nikada nije bila »Crkva šutnje«. Štoviše, upravo je Crkva jedina govorila, i to masovnim vjerskim okupljanjima i hodočašćima, proslavama velikih obljetnica iz hrvatske nacionalne i crkvene povijesti. U tom je nedvojbeno ključnu ulogu imao upravo kardinal Kuharić” (https://www.glas-koncila.hr/simpozij-o-zivotu-i-djelu-kardinala-franje-kuharica-u-svjetlu-vjere-prepoznajemo-ga-kao-ogledalo-bozjega-milosrda-i-ljubavi/).
  • Sveta Stolica se pridružila Pariškom klimatskom sporazumu, poznatom po temeljnom programu pobačaja i kontrole stanovništva. Kao što Andrej Plenković laže da je prihvatio Istanbulsku konvenciju kako bi zaštitio žene, tako i papa Franjo laže da »ulaskom u Pariški sporazum izražavamo solidarnost sa siromašnima i budućim generacijama kao i onima koje su najviše pogođene klimatskim promjenama«. Istina je da Pariški sporazum ne samo što laže o klimatskim promjenama, nego i putem njih širi tzv. rodnu ravnopravnost i gender ideologiju. Pariški sporazum nije u interesu žena, on je protiv žena i njihove ravnoperavnosti, isto kao i zlokobna Istanbulska konvencija.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Himna svira – ruke vise

HF

Ježić je nevjerodostojan svjedok

HF

Titoljubac iz Pogane Vlake

HF

Pavao Rudan: Hrvati su obrazovno zapušten narod

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više