Hrvatski Fokus
Hrvatska

Černjul malo zna, jedino zna mrziti

S ‘antifašizmom’ negiraju i sakrivaju zločine komunizma

 

Evo dokumenata za koje  Armando Černjul, vjerojatno nije ni čuo, a ako i je zanemario ih je:

  1. Odluka Hrvatskog Sabora o raskidu svih državno –pravnih sveza sa SFRJ. 8.listopada 1991.godine Hrvatski Sabor je donio odluku o raskidu svih državno-pravnih  sveza sa SFRJ,

ODLUKU

  1. Republika Hrvatska od dana 8. listopada 1991. godine raskida državno-pravne sveze na temelju kojih je zajedno sa ostalim republikama i pokrajinama tvorila dosadašnju SFRJ,
  2. Republika Hrvatska odriče legitimitet i legalitet svim tijelima dosadašnje federacije – SFRJ,
  3. Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ,
  4. Rezolucijom 1481/2006 Vijeća EU osuđeni zločini komunizma na osnovu koje je Hrvatski Sabor izglasao, Deklaraciju Hrvatskog Sabora o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine, NN 76/2006

Rezolucija 1481/2006 o osudi komunističkih zločina, kojom su osuđeni zločini totalitarnih komunističkih režima; izglasana je na osnovu Crne knjige komunizma po kojoj je komunizam iza sebe ostavio oko 100 milijuna mrtvih: Zločini, teror, represija “Crveni  holokaust“ knjiga je koja opisuje povijest represije, zločine i teror u komunističkim državama. Po crnoj knjizi broj žrtava komunizma :

Kina: 65 milijuna

Sovjetski Savez: 20 milijuna

Afrika: 1.7 milijuna

Afganistan: 1,5 milijuna

Sjeverna Koreja: 2 milijuna

Kambodža: 2 milijuna

Istočna Europa: milijun

Vijetnam: milijun

Latinska Amerika: 150.000

U Deklaraciji  Hrvatskog Sabora o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine, NN 76/2006

  1. Zločini komunizma su opravdavani u ime „teorije“ o klasnoj borbi i načela o diktaturi radništva (proletarijata). Interpretacija oba načela ozakonila je „eliminaciju“ ljudi koji su smatrani opasnima za izgradnju novog društva i, kao takvih, neprijateljima totalitarnoga komunističkog režima. Velik broj žrtava u svakoj zemlji bili su državljani te zemlje.
  2. Deklaracija o Domovinskom ratu NN 102/2000
  3. Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)

Ne zna Černjul jadan ni za EU Rezolucije, ni za Deklaracije u kojima je komunizam izjednačen sa svim totalitarnim i diktatorskim sistemima i osuđen kao zločinački što stoji u čl. 3.Rezolucije EU Parlamenta:

 „ podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;“

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske

Redovno financirani iz Proračuna RH, ponašaju se kao da su još u Jugoslaviji, i zamislite smetaju im hrvatski branitelji! Habulinu velikom ratniku i „borcu NOB-a“ smetaju hrvatski branitelji?

“Antifašizam u Hrvatskoj je u vrlo lošem položaju. Zna se tko je protiv nas, a uz sve njih imamo i koronu. Glas antifašista se ne čuje, spriječeni smo okupljati se. Nas antifašiste se vrijeđa i ne dozvoljava nam se provođenje naših programa, polako nas se stavlja po strani, nemamo financijsku podršku čelnika gradova i općina. Drugo, smeta nam kad se kaže da je Hrvatska stvorena u Domovinskom ratu. To nije istina. Republika Hrvatska je stvorena za vrijeme Drugog svjetskog rata. Hvala onima koji su je stvorili, a hvala i onima koji su je obranili. Neki događaji pokazuju da nas se želi razjediniti, ali ne damo se, jer ovdje ne bismo ni bili da nije bilo partizana i partizanki na čelu sa Josipom Brozom Titom, izjavio je  Edo Jerman. https://www.eurostarumag.hr/istra/obiljezena-77-godisnjica-bitke-kod-kucibrega/

Saveza antifašistiških boraca: ahaha, koji su pak oni faktor u društvu? Predsjednik  je rođen 1957.godine, rat je završio 1945.godine! Koji je on borac? Protiv koga se borio? Koje li sprdačine? Sramote, kada bi imali savjesti i srama! Manipulatori koji su se preobukli u antifašističko ruho da izbjegnu pozivanje na odgovornost za počinjene zločine. „Znate, nismo mi više komunisti, mi smo sada antifašisti“. A gdje su ti fašisti protiv kojih ste anti? Tragikomedija!

Edo Jerman iz Buzeta izrekao je puno povijesnih neistina

Hrvatska je stvorena je u Domovinskom ratu, što proizlazi iz Ustava RH – na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Tito i partizani borili su se za socijalističku revoluciju i promjenu režima , a ne za Hrvatsku. JNA, je napala Hrvatsku, a obranili su je hrvatski branitelji. Koga i što su obranili SAB-ovci svi rođeni poslije završetka Drugoga svjetskog rata? Zar je Habulin borac rođen 12 godina nakon završetka rata. Apsurdi, mogući samo u Hrvatskoj!

Totalitarni komunizam preobukli su u „antifašizam“

S „antifašizmom“ negiraju i sakrivaju zločine komunizma, misleći na taj način sakriti zločinački karakter komunističke Jugoslavije, računajući na neznanje, odnosno na šutnju i strah žrtava, na 50 godina indoktrinacije i sakrivanja zločina.

U Istri se to naročito vidi! Diče se  nekim „antifašizmom“ koji to naravno nije i ne žele priznati zločine. Ponašaju se kao da još uvijek živimo u Jugoslaviji, a ona je mrtva već skoro 30 godina.

„Antifašizam je najsuptilniji oblik djelovanja protiv svih vrsta nasilja, on je plemenito stanje duha, poručio je predsjednik buzetskog Gradskog vijeća Davor Prodan te istaknuo da je antifašizam toliko sofisticiran i filozofski dubok da ga vidi van ambijenta stranačkog nadmetanja i svrstavanja.“

Davor Prodan iz Buzeta „antifašizam“ vidi izvan stranačkog nadmetanja i svrstavanja, zanemarujući pri tome tko su ti „antifašisti“ i što su radili u prošlosti. Najočitiji  primjer koji pokazuje hipokriziju, pokvarenost i podmuklost komunista, koji sebe predstavljaju „antifašistima“

Titova Jugoslavija od 1945-1990. godine,  bila je država u kojoj je vladao komunistički totalitarni režim. Na vlasti je bila jedna partija:

  • Komunistička partija Jugoslavije, kasnije Savez komunista Jugoslavije,
  • Jedan doživotni predsjednik te Komunističke partije Josip Broz Tito.
  • Jedan doživotni predsjednik države, diktator Josip Broz Tito
  • Vojska Jugoslavenska narodna armija, na čelu sa maršalom Titom
  • Jedno društveno i državno uređenje pod nadzorom Komunističke partije

Prema tome Jugoslavija je imala sve karakteristike totalitarnih režima i naravno da se Rezolucija odnosi na nju i sve one slijednike titoizma, koji danas ne prihvaćaju njen zločinački karakter, nego se oblače u antifašističko ruho, ali ih izdaje svjetonazor, način razmišljanja i retorika.

Zločin je zločin, ma tko ga počinio i u  čije ime ga počinio!

Na spomen komunističkih zločina kažu da se ne pričaju gluposti!?

U ratu počinjeni zločini smatraju se kao dio ratnih operacija, ratni zločini,  a u miru počinjeni zločini, zločini su iz mržnje.

Zločin je zločin, ma tko ga počinio i s kojim motivom. Ostaje zločin osim u slučaju  samoobrane!

Kada će hrvatsko društvo postati toliko zrelo da se tako postavi?

Po Ustavu RH temelj države jesu  Domovinski rat i hrvatski branitelji,  ni ustaše, ni partizani, ni ZAVNOH, ni NDH. Oni su u povijesnom slijedu u preambuli, i ništa više.

Među njima nisu bili fašisti, nego upravo antifašisti koji su preživjeli Mussolinijev fašizam, ali eto nisu taj “pravedan i humani” partizanski komunizam.

Jedino što je dobro proizašlo iz Jugoslavije je Ustav iz 1974.godine, kojim su definirane republičke granice, koje je Badinterova komisija priznala kao državne!

Uostalom Vijeće EU osudilo je komunističke zločine Rezolucijom 1481/2006, po kojoj je komunizam iza sebe ostavio preko 100 milijuna žrtava i Rezolucijom EU Parlamenta od 19. rujna 2019. godine svi totalitarni režimi proglašeni su zločinačkima po načinu i metodama kojima su se koristili u obnašanju vlasti.

Tek kada „antifašisti“ budu odgovorno priznali svoje zločine, teror i strahovladu, kada dostupni budu osuđeni, kada budu osjećali sram zbog počinjenih zločina, tek tada mogu prozivati  Hrvate  da se srame ustaša i ustaštva!

Lili Benčik

Povezane objave

AFORIZMI – Štićenik je oporbenjak u miru

HF

Lora radi selektivno i zlonamjerno

HF

Ive Šimat Banov traži moratorij na spomenike

HF

Slovenija nastavlja s tužakanjem Hrvatske

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više