Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Židovski političar spreman zauzeti mjesto Borisa Johnsona

Grant Shapps nije bio među ministrima koji su podnijeli ostavke zbog neslaganja s Johnsonovom politikom

 

Britanski ministar prometa Grant Shapps najavio je svoju namjeru da postane čelnik Konzervativne stranke nakon ostavke Borisa Johnsona. O tome izvještava englesko izdanje Židovske kronike. “Rješavam probleme, imam dokazano iskustvo u njihovom rješavanju”, napisao je političar na društvenim mrežama, izjavljujući svoje liderske ambicije. “Naša zemlja sučeljava se s ogromnim izazovima, ali s pravim čelnikom, naši najbolji dani tek dolaze”. Tako je Shapss postao sedmi kandidat koji je izjavio da se namjerava kandidirati za to mjesto. Shapps, 53, u politici je već 20 godina. Bio je u dvije vlade Davida Camerona, supredsjedao je Konzervativnom strankom od 2012. do 2015., a sadašnju dužnost u Johnsonovoj vladi dobio je 2019. godine.

Prethodno je Shapps bio predsjednik židovskog pokreta mladih BBYO. Također je član sinagoge United Potters Bahr i Brookman Park.

Publikacija Shappsa naziva “najvišim židovskim političarom u vladi”, jednim od najčvršćih Johnsonovih saveznika. Shaps nije bio među ministrima koji su podnijeli ostavke prošlog tjedna zbog neslaganja s Johnsonovom politikom, ali je bio među onima koji su osobno savjetovali Johnsonu da odstupi s dužnosti.

Podsjetimo, prošlog četvrtka britanski premijer Boris Johnson objavio je da podnosi ostavku na mjesto čelnika Konzervativne stranke, a također napušta premijersku fotelju. Johnson će nastaviti obnašati dužnost premijera dok stranka ne izabere novog čelnika.

https://jewish.ru/ru/news/articles/200008/ 

Povezane objave

Jača utjecaj islamskih radikalnih skupina

HF

Erdoğan obnavlja Osmansko Carstvo

HF

Dugin o vampirima i žrtvovanju djece

hrvatski-fokus

Muslimani, ubijajte kršćane i njihove sluge!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više