Hrvatski Fokus
Gledišta

Povijesne obmane

Hrvatske udruge, u kojima se odvija život ovdašnjih Hrvata se gase, osim privilegiranih, čiji predsjednici su Žigmanovljevi poslušnici

 

Svakog dana čitamo da je sve više Hrvata u Hrvatskoj nezadovoljno odlukama Vlade Andreja Plenkovića, a njenim stavovima prema Hrvatima u Srbiji ovdašnji Hrvati su ogorčeni! Plenković je primio Žigmanova, a Žigmanov je napisao na twitteru: Susret s predsjednikom DSHV i zastupnikom u Narodnoj skupštini. Nastavljamo suradnju za unaprjeđenje položaja i primjerenu zastupljenost hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, kao i u realizaciji projekata za očuvanje hrvatskog kulturnog i jezičnog identiteta.

Tomislav Žigmanov i njegov prethodnik Petar Kuntić su već ranije godinama „zastupali“ Hrvate u srbijanskom parlamentu tako da tamo nisu govorili o bilo kojem problemu ovdašnjih Hrvata i velika je zabluda da će ponovni ulazak Tomislava Žigmanova u Narodnu skupštinu Republike Srbije unaprijediti položaj hrvatske nacionlne manjine, jer je realiziran na nepojamnim (povijesnim) manipulacijama, obmanama i lažima (fiktivna koalicija s vojvođanskim Rusinima!).

Tako veličanje djelovanja Tomislava Žigmanova (i njegovog HNV-a) samo paralizira bilo koji ozbiljniji angažman hrvatskih intelektualaca u ovdašnjem hrvatskom nacionalnom korpusu u javnom prostoru Srbije, jer ga je u potpunosti uzurpirao Žigmanov sa svojim poltronima. Njihovi lažni uspjesi hvale se kao uspjesi svih Hrvata i ogromna većina ovdašnjih Hrvata je jednostavno digla ruke od svega toga, čime je Žigmanov zapravo posigao svoj cilj!

Ostali smo bez ljudi koji „proizvode“ pravu kulturu i prakticira se samo pučka kultura i folklor! Danas je ukupno najveći broj kulturnih manifestacija ovdašnjih Hrvata vezan za salašarske običaje Bunjevaca iz okolice Subotice!

Što više, Žigmanov svojim lažima i svojim ponašanjem te negativnom selekcijom i eliminiranjem neistomišljenika izaziva animozitet prema svima. Prije svega zavađa Hrvate međusobno, ali ih zavađa i s Mađarima, Bunjevcima, većinskim narodom i svima drugima (što najbolje pokazuje njegov status u rodnom mu Donjem Tavankutu i u Subotici)!

Našoj zajednici je potreban svaki čovjek, a Žigmanov je u donošenju svih odluka vezanih za cijelu zajednicu sveo na nekolicinu njegovih poltrona!

Tomislava Žigmanova na nijednu funkciju koju obnaša nisu birali ovdašnji Hrvati (čak niti članovi DSHV-a, čiji je predsjednik) i on ne može nikako zastupati 57.900 Hrvata u Srbiji, a naša zajednica će se podržavanjem ovog čovjeka od Hrvatske države na kraju svesti na nekoliko tisuća takozvanih „bunjevačkih Hrvata“ u Subotici i okolici!

Zagreb ne razumije, ili neće da razumije, što se ovdje događa i sve veći novac šalje u ruke sve manjeg broja ljudi, koje ne interesira hrvatski puk i hrvatske udruge u Srbiji jer se sve bazira na osobnim interesima pojedinaca!

Hrvatske udruge, u kojima se odvija život ovdašnjih Hrvata se gase, osim privilegiranih, čiji predsjednici su Žigmanovljevi poslušnici (ogromna većina u Subotici i okolici)!

Na jednom jedinom sastanku u ovoj godini predstavnika hrvatskih udruga iz Srbije i predstavnika HNV-a iz Subotice i ZKVH-a iz Subotice u Orahovici u Hrvatskoj (!?) 11. i 12. lipnja, sa kojeg je izostalo više od polovice udruga, „veliki“ Žigmanov je sjedio kraj ploče (nekada smo to mjesto u osnovoj školi zvali „magareća klupa“) i nije progovorio niti jednu riječ!!! Ispred Zavoda za kulturu vojovođanskih Hrvata (srećom ne svih Hrvata u Srbiji) glavnu riječ je vodila Katarina Čeliković!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezani članci

Nijemci se boje Židova, a Hrvate blate

HF

Uništavatelj hrvatske zajednice

HF

Hrvatski referendum za Za Dom spremni!

HF

Prosvjedom do neposredne demokracije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...