Hrvatski Fokus
Kultura

Plácido Domingo u Lisinskom

U studenome ove godine očekuje nas gostovanje jednog od najvećih glazbenih umjetnika današnjice i povijesti glazbe uopće

 

Planetarno poznat, karizmatičan, neponovljiv, ikona operne glazbene scene, umjetnik kojega publika obožava i koji je omiljeni gost najpoznatijih opernih i glazbenih pozornica na svijetu – Plácido Domingo dolazi 12. studenoga u Dvoranu Lisinski ravnati Verdijevim djelom Messa da Requiem. 

 Gigant svjetske operne scene, koji je dosad surađivao s hrvatskim umjetnicima Ružom Pospiš-Baldani, Vladimirom Ruždjakom i Vjekoslavom Šutejom, ravnat će Simfonijskim orkestrom i Zborom Hrvatske radiotelevizije uz soliste Kristinu Kolar, Jelenu Kordić, Filipa Filipovića i Ivicu Čikeša. 

 Nemoguće je nabrojiti sve Domingove briljantne operne uloge koje je ostvario u blistavoj karijeri tijekom koje je utjelovio više od stotinu pedeset glavnih uloga u antologijskim ostvarenjima svjetske operne literature, no za one koji ne znaju da je Domingo i dirigent, spomenimo da je u bogatoj glazbeničkoj karijeri dirigirao više od šest stotina simfonijskih koncerata i opernih izvedbi. 

 Svi koji poznaju Plácida Dominga, jednodušni su u ocjeni da on u svojem dirigentskom umijeću utjelovljuje munjevit glazbenički temperament i fascinantno poznavanje operne tradicije. 

 Verdijev Rekvijem, remek-djelo iz pera nenadmašnoga opernog skladatelja, jedna je od najuspjelijih sinteza operne i oratorijske tradicije u povijesti, duboko nadahnuto i proživljeno djelo u kojem se najintenzivniji i najdramatičniji vapaji čovjeka uzdižu u nedostižne božanske visine te se prožimaju s predivnim, čeznutljivim, genijalnim melodijama koje je iz nedokučivih sfera Svevišnjega mogao materijalizirati samo istinski genij! Plácido Domingo u Lisinskom: grandiozni umjetnički spektakl! 

Ulaznice za koncert, po cijenama od 500, 700 i 900 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te poveznici: https://www.ulaznice.hr/web/event/1/34479

Anđelka Felja

Povezane objave

Dom u tuđini

HF

Magična prepletenost metala i betona

hrvatski-fokus

Dubrovačke riječi Ernesta Katića

HF

Cvit razgovora

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više