Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Uhićen zakonodavac demokrata, mjesecima nakon što je uhvaćen u još jednom skandalu

Devet snopova drva za ogrjev bilo je među ukradenim predmetima

 

Predstavnik demokrata iz Marylanda, državni zastupnik Gerald Brady, uhićen je zbog krađe u trgovini. Uhićenje se događa oko šest mjeseci nakon što je ponižen zbog rasističkog komentara u e-pošti, izvijestio je Delaware Online/ The News Journal. Devet snopova drva za ogrjev bilo je među predmetima za koje se kaže da je zastupnik Gerald Brady iz Wilmingtona krao iz trgovine Acme u Newarku, prema sudskim zapisima koje je dobio Delaware Online / The News Journal.

Brady, demokrat, ukrao je kolica za kupovinu puna robe iz Acmea na Suburban Driveu u Newarku 29. Prosinca 2021., prema policiji Newarka i sudskim dokumentima. Ponovno je pokušao ukrasti još predmeta 12. siječnja, ali se suočio sa zaposlenikom trgovine, piše u tim dokumentima. Brady je u priopćenju objavljenom u petak najavio da će podnijeti ostavku na svoju zakonodavnu dužnost, koju je obnašao 16 godina, do 4. veljače. U priopćenju, 65-godišnji zastupnik kazao je kako je patio od posttraumatskog stresnog poremećaja i nije spomenuo kaznene tvrdnje. Nije izravno komentirao optužbe, u svojoj izjavi u kojoj je najavio svoju ostavku.

“Izazovi s kojima se suočavaju veterani povratnici mogu stvoriti situacijske stresove, koji imaju kumulativni učinak i uzimaju veliki danak pojedincu”, kaže Brady. “Osobni i profesionalni izazovi ili drugi traumatski događaji mogu pogoršati PTSP.”

Predsjednik Zastupničkog doma Pete Schwartzkopf govorio je o nekim postignućima predstavnika tijekom 16 godina mandata.

“Zakonodavno, Gerald je bio snažan zagovornik ekoloških pitanja i prava radnika i pravednih plaća”, kazao je. “Prošle godine vodio je borbu na dva značajna računa: usvajanju zakona o minimalnoj plaći od 15 dolara i zabrani plastičnih vrećica za jednokratnu upotrebu u trgovinama. Ti će zakoni imati dubok i pozitivan utjecaj na Delaware u godinama koje dolaze.”

“Policija Newarka navela je u priopćenju za medije u utorak da je primila izvješće nedugo nakon 17 sati o 12.m. siječnja o incidentu krađe u trgovini u Acmeu. Zaposlenik je rekao policajcima da je vidio muškarca kako ulazi u trgovinu i prepoznao ga iz incidenta krađe u trgovini 29.

“U drugom incidentu zaposlenik je uspio identificirati automobil osumnjičenog i dobiti registarsku oznaku, a zatim ga je gledao kako gura kolica za kupovinu puna robe pokraj blagajni i prema izlazu, priopćila je policija. Nakon što se suočio sa zaposlenikom, muškarac je odbio platiti robu, napustio je trgovinu i ušao u svoj automobil.

“Policiji je rečeno da je vozilo osumnjičenog imalo registarsku oznaku Opće skupštine s Bradyjevim inicijalima. Nakon što je pregledao Bradyjevu fotografiju, zaposlenik trgovine potvrdio je da su vlasnik vozila i osumnjičeni za ta dva incidenta ista osoba”, navodi se u priopćenju.

Odvjetnik zastupnika Victor Battaglia Jr. izjavio je kako bi bilo “preuranjeno” komentirati njegovo uhićenje. “Samo tražimo da ljudi i mediji ne brzaju sa zaključcima”, kazao je. Brady, koji je izvršni direktor DELAWARE AFL-CIO-a, napravio je rasnu uvredu o Kineskinjama u e-poruci. “Je li tip u osnovi rekao, ako osiguramo besplatan (oralni seks) za ujaka Pervieja bit će malo silovanja i nekoliko c***k ženske će biti isporučeno u CONEX kontejnerima u luku Wilmington??”, rekao je u e-mailu sa svoje službene vladine adrese e-pošte. Predstavnik se ispričao i kazao kako neće tražiti reizbor, ali je odbio podnijeti ostavku.

“Ne postoji izgovor koji mogu ponuditi, a koji objašnjava moje sramotne i sramotne riječi koje su vrijeđale, stereotipizirale i dehumanizirale cijelu kulturu, istodobno osvjetljavajući ozbiljnu krizu ljudskih prava”, kazao je.

“Moje riječi su važne, i kao državni zakonodavac i kao osoba, i duboko se ispričavam zbog neoprostivog jezika koji sam koristio”, kazao je.

Carmine Sabia, https://conservativebrief.com/arrested-3-58796/?utm_source=newsletter_ptn&utm_medium=email&utm_campaign=ptn

Povezane objave

Novi rat za Gorski Karabah

HF

Erdoğan obnavlja Osmansko Carstvo

HF

Kazasi i Bjelorusi najveći prijatelji

HF

Politička astrologija – Kuda ide Srbija?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više