Hrvatski Fokus
Gledišta

Od Lisinskoga do lisičje rupe

Ugledajte se na Aleksandra Olenika!

 

Pompozno i slavodobitno najavljeni „ponovni ulazak Hrvata u srbijanski parlament“ se raspao kao mjehur od sapunice već pri konstitutivnoj sjednici ove institucije kojoj je Tomislav Žigmanov nazočio samo prvog dana da bi položio zakletvu kako bi mogao i tu redovito primati plaću i… HRabro nestao!

Prozivan je nekoliko puta ali ga jednostavno nije bilo! Nigdje ga nema ni u medijima! Lukavo se uvukao u lisičju rupu (vjerojatno negdje oko Donjeg Tavankuta) i od tada jedino na svom tvitter nalogu, kojeg prati neznatan broj ljudi, objavljuje komentare oko nepojamnih vrijeđanja hrvatskkih dužnosnika, počev od predsjednika vlade Andreja Plenkovića, te hrvatskih političkih institucija, ali i o mnogim sasvim trivijalnim stvarima!

A samo prije nepuna dva mjeseca u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu prilikom proslave 100. obljetnice rođenja Franje Tuđmana, na frenetičan aplauz kao zstupniku Hrvata u srbijanskom parlamentu, Žigmanov je ustao i raširenih ruku s dva prsta triumfalno otpozdravljao skupu (Jasna Vojnić sjedi u prvom redu posljednja desno i također aplaudira).

To je sve jako lijepo, ali gospodine Žigmanov, o tome što pišete na svom twitteru sada morate govoriti pred 250 zastupnika srbijanskog parlamenta i tamo se izjasniti o svojim stavovima kao zastupnik 57.900 Hrvata u Srbiji, kako je o svojim stavovima već prvog dana govorio vaš politički partner Aleksandar Olenik!

Ili se umaknite!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

“Otkrivena” Krležina piramida mrtvih domobrana

HF

Ustavni sud je ugušio neposrednu demokraciju

hrvatski-fokus

Sjećanje Jože Manolića

HF

Predani u lijevo-liberalne ruke HNS-a!?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više