Hrvatski Fokus
Religija

Naslijeđe drevnih poganskih carstava prikazanih kao Zvijeri u Objavi

Bog se umiješao u povijest i osigurao istinu Otkrivenjem

 

Poruka: U vezi s Kabalom, mi gadovi “tako lako u drugima opažamo poganski profil naslijeđa i ne vidimo svoju odjeću. On istjeruje zlog duha i luta pa se odlučuje vratiti u svoju bivšu kuću, ali ovaj put u gorem izdanju sa još sedam gorih zlih duhova od njega samog, što je također slika Zvijeri sa sedam glava i deset rogova. Situacija aludira na naslijeđe drevnih poganskih carstava prikazanih kao Zvijeri u Objavi, koje izviru u kolektivnoj svijesti kao izraz težnji za dominacijom i političkom dominacijom nezasitih apetita koje danas nalazimo kod onih koji se identificiraju s genetskim naslijeđem ovih drevnih mjesta Imeprija. neoženjeni Romano Impero: Srbi se čak pozivaju na “pravnu” baštinu Bizanta, a Moskva tvrdi da treći je Rim jer četvrti ne će ni biti, a Turci tvrde da su baština Rima jer su osvojili Carigrad i tako im je suđeno da vladaju svijetom. A mi? Ideji se suprotstavljamo povezivanjem na Perzijsko Carstvo itd. I tako svatko njeguje svoj mesijanizam u ime nezasitnih apetita i često očekuje svog Mesiju u obliku avantura mesijanskog nadčovjeka arijskog tipa koji ima isključivo genetsko naslijeđe kao rod srodstva arijske mesijanske dinastije i kaste nedodirljivih, stoga su svi opsjednuti svojim apetitima. Ali u drugima ne vidimo ništa osim grijeha i tako ostajemo slijepi. Ezoterijski jezik nastao je od samog početka sa stabla spoznaje dobra i zla, iz čega proizlaze iskrivljenja koja su proizvela poganski paralelizam koji u svom ezoterijskom jeziku nosi amfibolično značenje dobra i zla gdje je samo stvorena mudrost sposobna razlikovati dobro od zla, žito od kukolja ili kada se nakon izvlačenja ribarske mreže loša riba odvoji i baci natrag u more. I to je jedan od načina skrivene mudrosti za rijetke koji to mogu i koji su oslobođeni malenosti.

Bog se umiješao u povijest i osigurao istinu Otkrivenjem, u protivnom bi i dalje ostali u kaosu zamršenog ezoterijskog jezika: Abraham je bio odvojen od starog čovjeka s Kalfeja, tj. obrezao poganski čovjek i stekao novo ime (novu svijest) Međutim, stari poganski čovjek nastoji reanimirati i slijediti Židove kao opasnu sjenu. Dakle, imamo Jakova koji se hrva sa samim sobom, tj. s iskušenjem koje je Bog postavio tako da je Jakov pobijedio poput blizanca svog dvojnika starca kako bi stekao novo, postalo novo ime Izraela, a to znači božji borac, ali i danas je još uvijek u stanju borbe – boriti se do konačno mu se obraća i sve dok ne otvori oči obraćenja kako stoji u svim prorocima o njegovoj sudbini na samoj karji koja je također označena u Evanđeljima – pažljivom analizom teksta i također označenom u Otkrivenju. (Marijo mjelenk@yahoo.com)

Povezane objave

Redovita sjednica Vrhbosanske nadbiskupije

HF

SOLUS CATHOLICUS – Misterij bolesti i smrti

HF

Ne bojte se!

HF

SOLUS CATHOLICUS – Sotonska podrugljivost

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više