Hrvatski Fokus
Hrvatska

Umro radijski novinar i urednik Ante Bekić

Napustio nas je urednik emisije ‘Znanja i spoznaje’

 

Iskustvo uči, mnoge izvan serijske radio emisije nestaju odlaskom urednika u mirovinu ili ako nas prerano napuste. Jedan od takvih urednika koji nas je napustio 12. kolovoza 2022. bio je Ante Bekić. Najpoznatiji po svojoj emisiji „Znanja i spoznaje“. No i jednoj rubrici u „Jutarnjim vijestima“ utorkom u 7:00 sati. Zvala se „Gospodarska minuta“. Pozornost i posljedično veliko priznanje  zaslužuje dugogodišnja emisija, koja se posljednjih godina njezina trajanja zvala „Znanja i spoznaje“. Započinjala je četvrtkom u 5:05 i trajala do 6:40. Ugostila je veliki broj najvećih stručnjaka na svojim područjima, od jezika i medicine do ekonomije i tehnike.

Ante Bekić se vrlo temeljito pripremao za svaku emisiju, što je rezultiralo višekratnim odazivom tih osoba. Kakav je ugled uživao, bilo jasno na oproštaju. Nije namjera ponavljati na ovom mjestu što je postigao u svom životu Ante Bekić. To je dostupno na drugim mjestima. Radije dvije epizode.

U emisiji održanoj tijekom Olimpijade u Sydney 2000. u emisiju se izravno uključio reporter Hrvatskog radija i obavijestio slušateljstvo o najnovijim rezultatima. Sudionici u emisiji su se tada i sami uključili u izmjenu informacija. U „Gospodarskoj minuti“ 2001., najavio je novi postupak liječenja vida femto laserima. Prvi femto laser, nabavila je vrlo poznata hrvatska očna poliklinika 2020.

Treba naglasiti da je uvijek imao i vrhunske glazbene urednike.

I na kraju. U četvrtak 18. kolovoza, po završetku svećeničkog obreda. Veliki muk. I nazočni su se razišli.

Igor Čatić

Povezani članci

Hrvatska odlučuje hoće li Srbija ući u EU

HF

Upropastila Hrvatsku, sad bi i Ujedinjene narode

HF

Temeljna načela Hrvatskoga Ustava dr. Franje Tuđmana

HF

Pravo lice »gospodara Svijeta«

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...