Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Zajedno prema digitalizaciji i novim podatkovnim centrima

Rittal i Končar Digital su na svjetskom industrijskom sajmu u Hannoveru potpisali sporazum o strateškoj suradnji

 

Tvrtke Rittal Hrvatska i Končar Digital su 31. svibnja ove godine na svjetskom industrijskom sajmu u Hannoveru potpisali Sporazum o strateškoj suradnji. Sporazum su potpisali Dejan Dokmanović, izvršni direktor tvrtke Rittal Hrvatska i dr. sc. Goran Leci, predsjednik Uprave i dr. sc. Stjepan Sučić, član Uprave Končar Digitala. Potpisani sporazum i zajednički nastup u procesima digitalizacije i primjene interneta stvari (IoT) otvaraju nove prilike za stvarnu primjenu pametnih (‘smart’) sustava, ali i za projektiranje, izgradnju i učinkovito upravljanje podatkovnim centrima u Hrvatskoj i zemljama u okruženju, ali i šire. Ono što je pri tome najbitnije je kako će sve biti temeljeno na lokalnom inženjeringu i svjetski priznatoj tehnologiji.

Rittal Hrvatska podružnica je njemačke tvrtke Rittal GmbH & Co.KG., članice Friedhelm Loh Grupe. Tvrtka je vodeći svjetski proizvođač sustavnih rješenja za industriju i informatičko-telekomunikacijsku infrastrukturu, što uključuje rasklopne ormare, sustave napajanja, klimatizacijske i sustave za automatizaciju procesa izrade upravljačkih i energetskih ormara. Na osnovi 60-godišnjeg iskustva Rittalova tehnologija je jedinstvena spona industrije i IT-ja, ključna za proces digitalizacije što tvrtku svrstava u pionira četvrte industrijske revolucije. Tvrtka sa svojih 65 podružnica i 11 000 zaposlenika djeluje globalno, a njezina su rješenja prisutna u više od 90% svih industrijskih subjekata diljem svijeta. Širok asortiman proizvoda uključuje infrastrukturna rješenja za modularne i energetski učinkovite podatkovne centre s inovativnim konceptima za fizičku sigurnost podataka i sustava.

Končar Digital je društvo Grupe Končar koje je usmjereno na projekte zelene energetske tranzicije i digitalne transformacije. Končarevi stručnjaci imaju bogato iskustvo u uspješnom razvoju digitalnih rješenja za upravljanje energetikom, kritičnom i urbanom infrastrukturom te pametnim gradovima, a Končareva digitalna rješenja koriste se u Europi, Aziji, Africi i Južnoj Americi. Novost u portfelju su digitalna rješenja za upravljanje kritičnom infrastrukturom razvijena na novoj softverskoj platformi PROZA HAT. Riječ je o inovativnoj softverskoj platformi otvorene jezgre koja podržava cjelovitu SCADA-inu funkcionalnost za nadzor i upravljanje kritičnom infrastrukturom, podatkovnim centrima i sustavima za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije.

Zahvaljujući potpisanom strateškom sporazumu korisnicima u Hrvatskoj, zemljama u okruženju i drugim zemljama svijeta bit će omogućena jedinstvena platforma za konzultacije, projektiranje, izvođenje i razvoj digitalizacijskih procesa od standardizirane, energetski učinkovite, sigurne i pouzdane hardverske osnove (energetika, hlađenje, mreža, aktivna oprema i dr.), do sustava za nadzor, upravljanje i integraciju sustava IoT-a u jedinstvenu cjelinu uz nebrojene mogućnosti primjene u novom, ‘smart’ gospodarstvu.

B. L. http://www.energetika-net.com/specijali/posjetili-smo/zajedno-prema-digitalizaciji-i-novim-podatkovnim-centrima-34980

Povezane objave

Misli Karla Polanyija

hrvatski-fokus

Pune knjige narudžbi brodogradilišta

HF

Američka ekonomija cvjeta. Zašto njezini šefovi nisu sretniji?

hrvatski-fokus

Hrvatska je u 7 godina izgubila 51 tisuću đaka: Prijeti nam demografski raspad

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više