Hrvatski Fokus
Znanost

KORONAKRIZA – Tko su ili će biti pobjednici, a tko gubitnici postojećeg stanja?

Ernst Wolff: I ovaj put malobrojna elita želi iskoristiti situaciju u svoju korist

 

U koronakrizi očito je pitanje tko su ili će biti pobjednici, a tko gubitnici postojećeg stanja. Koje su organizacije i grupe aktivne u pozadini? U intervjuu za RT DE, financijski stručnjak Ernst Wolff bavi se tim pitanjima.

S obzirom na aktualnu krizu, postavlja se pitanje tko su korisnici i oni koji vuku konce, a trenutno s terena izlaze kao pobjednici. Winston Churchill je već naglasio da kriza nikada ne smije ostati neiskorištena. Stoga se čini gotovo logičnim da i ovaj put malobrojna elita želi iskoristiti situaciju u svoju korist. Ali tko su organizacije i skupine koje su aktivne u pozadini? I u kojoj se mjeri može uskladiti s našim demokratskim vrijednostima ako privatne zaklade imaju izravan utjecaj na naš politički sustav?

U intervjuu za RT DE, autor knjige i financijski stručnjak Ernst Wolff bavi se tim pitanjima. Objašnjava kako Svjetski ekonomski forum (WEF) ima izravan pristup najvažnijim donositeljima odluka u politici i poslovanju kroz svoje programe obuke, kao što je forum “Mladi globalni lideri” (YGL), te tako ima ogroman utjecaj na socio -politički događaji. Pod krinkom “Velikog resetiranja” forum je voljan restrukturirati društvo i uspostaviti nove mehanizme kontrole, kao što je to već slučaj u Kini sa “Sustavom društvenog kreditiranja”.

Stoga ne čudi što je aktualni savezni kancelar Olaf Scholz u svom govoru na ovogodišnjoj internetskoj konferenciji WEF-a naglasio kako je Njemačka spremna učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi sudjelovala u “velikoj transformaciji”. Pritom se koristi retorikom osnivača WEF-a Klausa Schwaba, koji trenutno planira “Veliko resetiranje” kako bi redizajnirao svijet nakon pandemije, kako objašnjava financijski stručnjak.Ernst Wolff se također bavi trenutnim gospodarskim kretanjima i rastućom inflacijom. Kako objašnjava Wolff, slom je neizbježan, a trenutna previranja u financijskoj politici samo su prvi pokazatelji neizbježnog preokreta na financijskim tržištima. Na službenom YouTube kanalu ekonomskog stručnjaka Ernsta Wolffa pronaći ćete različite formate poput “Leksikona financijskog svijeta”, koji je namijenjen gledatelju kao opsežan, audiovizualni financijski leksikon. Složeni pojmovi i činjenice iz često neprozirnih prostranstava globalnog financijskog svijeta svode se na svoju bit i objašnjavaju na laiku razumljiv način. Osim toga, format “The Current Commentary” u kojem Ernst Wolff zauzima stav o aktualnim temama. (ew) 

Povezane objave

Značajan iskorak koji je promijenio paradigmu cjeloživotnog obrazovanja liječnika

HF

Izumitelj mRNK cjepiva Robert Malone izbrisan iz povijesnih knjiga

hrvatski-fokus

Znanstveni skup ASMOSIA XI. u Splitu

HF

Što je krajnji cilj kurikulne reforme?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više