Hrvatski Fokus
Društvo

Javni školski sustav izgubio 1,2 milijuna učenika tijekom pandemije

Stručnjaci sve zabrinutiji zbog stalnog pada stope posjećenosti nastavi

 

Američkim roditeljima je dosta probuđenih škola i to dokazuje RepublicanNews.org. Obrazovanje američke mladeži igra ključnu ulogu u budućnosti cijele zemlje. Zato su stručnjaci sve zabrinutiji zbog stalnog pada stope posjećenosti koji se prvi put pogoršao tijekom početka pandemije. Službena izvješća sada sugeriraju kako više od 1,2 milijuna učenika manje pohađa javne škole.

Podaci izvučeni iz spisa za upis u državu i istraživanje za 2020. godinu pokazuju da se oko 1 od 40 učenika nije uspjelo upisati do jeseni iste godine. Izlaganje koje je objavio The Daily Wire tvrdi da je gubitak polaznika ostavio neke škole vezane za gotovinu.

Trend se navodno događa u urbanim, prigradskim i ruralnim zajednicama, ali čini se da su gradske škole najteže pogođene. Međutim, povećanje broja studenata koji se ne upisuju u javne objekte nije nužno bilo novo; postojala je i prije pandemije. Niska stopa nataliteta i imigracije može doprinijeti.

Neki su također za gubitak učenika okrivili školske kurikulume i ukupnu “budnost” prisutnu u određenim regijama i školskim sustavima. Pandemijske politike također su uvjerile mnoge roditelje da upute posljednji poziv za početak školovanja kod kuće ili pronalaženje alternativnih rješenja.

Je li ovo početak kraja za javne i privatne škole ili samo pomak u pristupu? Hoće li više Amerikanaca izabrati podučavati svoju djecu kod kuće u budućnosti?

https://republicannews.org/public-school-system-loses-1-2-million-students-over-course-of-pandemic/

Povezane objave

AFORIZMI – Po njihovoj mjeri

HF

Fotografije s terenskog rada u selima

HF

Preko sadašnjosti u prošlost

HF

EPIGRAMI – A.D. MMXX.

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više