Hrvatski Fokus
Društvo

Javni školski sustav izgubio 1,2 milijuna učenika tijekom pandemije

Stručnjaci sve zabrinutiji zbog stalnog pada stope posjećenosti nastavi

 

Američkim roditeljima je dosta probuđenih škola i to dokazuje RepublicanNews.org. Obrazovanje američke mladeži igra ključnu ulogu u budućnosti cijele zemlje. Zato su stručnjaci sve zabrinutiji zbog stalnog pada stope posjećenosti koji se prvi put pogoršao tijekom početka pandemije. Službena izvješća sada sugeriraju kako više od 1,2 milijuna učenika manje pohađa javne škole.

Podaci izvučeni iz spisa za upis u državu i istraživanje za 2020. godinu pokazuju da se oko 1 od 40 učenika nije uspjelo upisati do jeseni iste godine. Izlaganje koje je objavio The Daily Wire tvrdi da je gubitak polaznika ostavio neke škole vezane za gotovinu.

Trend se navodno događa u urbanim, prigradskim i ruralnim zajednicama, ali čini se da su gradske škole najteže pogođene. Međutim, povećanje broja studenata koji se ne upisuju u javne objekte nije nužno bilo novo; postojala je i prije pandemije. Niska stopa nataliteta i imigracije može doprinijeti.

Neki su također za gubitak učenika okrivili školske kurikulume i ukupnu “budnost” prisutnu u određenim regijama i školskim sustavima. Pandemijske politike također su uvjerile mnoge roditelje da upute posljednji poziv za početak školovanja kod kuće ili pronalaženje alternativnih rješenja.

Je li ovo početak kraja za javne i privatne škole ili samo pomak u pristupu? Hoće li više Amerikanaca izabrati podučavati svoju djecu kod kuće u budućnosti?

https://republicannews.org/public-school-system-loses-1-2-million-students-over-course-of-pandemic/

Povezani članci

Predstavljena Čudotvorna prašina svetoga Nikole

HF

Priziv savjesti (1)

HF

EPIGRAMI – Raspametile se ovce

hrvatski-fokus

MALI OGLASI – Izvozim pamet

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...