Hrvatski Fokus
Kultura

Kino Kinoteka otvara vrata uz aktualne hitove

Na repertoaru su novi triler Parka Chan-wooka Dvostruka prijevara te biografski film o Zlatanu Ibrahimoviću – Ja sam Zlatan

 

Kino Kinoteka otvara vrata uz aktualne hitove, a na repertoaru su novi triler Parka Chan-wooka Dvostruka prijevara te biografski film o Zlatanu Ibrahimoviću – Ja sam Zlatan.

Nakon nekoliko divnih mjeseci provedenih na Ljetnoj pozornici Tuškanac vraćamo se u svoje omiljeno kino: Kinoteku u Kordunskoj ulici! U sljedećim tjednima ugostit ćemo novo izdanje Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS te Filmski festival za djecu KinoKino, a od listopada krećemo i s tematskim ciklusima. Sljedeći je posvećen umjetniku kojeg pamtimo kao glazbenika, no čiji utjecaj obuhvaća i izvedbene umjetnosti, modu, dizajn te naravno – film. Program ćemo objaviti uskoro, a do tada pozivamo vas da pogledate nekoliko iznimnih naslova iz redovne distribucije u rubrici Noviteti.

Noviteti: Dvostruka prijevara
Na repertoaru Kinoteke pogledajte novi film južnokorejskog triler-majstora Parka Chan-wooka, autora uspješnica kao što su Old Boy (2003) i Sluškinja (2016). Parkova Dvostruka prijevara romantični je triler o detektivu koji se zaljubi u ženu osumnjičenu za smrt svoga muža, koji – prema mišljenju kritike i publike – spada u sam vrh Parkova opusa. Dvostruka prijevara svjetsku je premijeru imala na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojila nagradu za najbolju režiju.

Noviteti: Ja sam Zlatan
Među Novitetima pogledajte i biografski film o slavnome nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću – Ja sam Zlatan. Kao sinu imigranata s Balkana, nogomet je Zlatanu predstavljao bijeg od svakodnevnih nedaća i poteškoća, a pomogao mu je da razvije svoj jedinstveni sportski talent, koji ga je prometnuo u jednog od najvećih nogometaša 21. stoljeća. Film je režirao Jens Sjögren.

Noviteti: Film u šumi
Na repertoar donosimo i nekoliko aktualnih naslova koje smo prikazali na platnu Ljetne pozornice Tuškanac (ako nas u tome nisu omele vremenske neprilike). Radi se o izvrsnoj romantičnoj drami Bergmanov otok redateljice Mije Hansen-Løve s Vicky Krieps, Timom Rothom i Mijom Wasikowskom u glavnim ulogama. Tu je i atmosferična psihološka drama Sjećanja Apichatponga Weerasethakula s karizmatičnom Tildom Swinton te butanska feel good drama Lunana Pawe Choyninga Dorjija nominirana za Oscara za najbolji strani film.
Prikazat ćemo i Sve u isto vrijeme, egzistencijalističku akcijsku komediju Daniela Kwana i Daniela Scheinerta, koju kritičari uvrštavaju među najoriginalnija filmska ostvarenja ove godine. Glavnu ulogu odigrala je sjajna Michelle Yeoh.
Na repertoaru prikazujemo i dva regionalna ljetna hita: debitantski film Nine Violić Baci se na pod te Ljeto kada sam naučila letjeti, odličan obiteljski film Radivoja Andrića, koji od svoje premijere na Pulskom filmskom festivalu ne prestaje osvajati srca publike – i male i velike. Ljeto također pogledajte i na ovotjednoj matineji.

Praktične informacije
Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.

Raspored projekcija: KinoKinoteka (https://kinokinoteka.hr/2022/09/kinoteka-krecemo-u-novu-sezonu/)

Anđelka Felja

Povezane objave

Sarajevska deklaracija = jugoslavenski manifest

HF

Završen 31. Svjetski festival animiranog filma

hrvatski-fokus

I sakralne teme su dio mog opusa

HF

Virtualna izložba Nadje Moncheri

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više