Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Hrvatski branitelji podržavaju kriminal u Ini i državi

Treba ukloniti sve one koji ruše temelje države

 

Dogodila se najveća pljačka državne imovine, od kada država Hrvatska postoji. Organizirana grupa umreženih pikzibnera ukrala je više od milijarde kuna, pred očima i nadzorom Uprave, NO-a, svih mogućih kontrola i ostalih nadzora u naftnoj kompaniji INA-i. Preprodavali su naš prirodni plin. Jeftino ga kupovali i deseterostruko skupo ga prodavali. Razliku cijeni spremali su u svoje džepove. Ta razlika nije bila mala, kao što ni vrijeme te rabote nije bilo kratko. U toj lopovštini su se jako izvještili, ali i obezobrazili, tako da su im kontrolni mehanizmi popustili. Kako inače protumačiti pola milijarde kuna na tekućem računu umirovljenika, oca šefa “bande”, koji je strana banka detektirala i o tomu izvijestila poreznu upravu. Prema pisanju medija, nije ta lopovština otkrila nikakva komisija ili ured za sprječavanje korupcije nego banka, u čijoj je nadležnosti spomenuti račun umirovljenika, koji se bavi maslinarstvom, veliki je vjernik i domoljub. Premijer se busa u državnička prsa, od silnog ponosa, jer institucije države dobro rade. Kaj god!

Ukradeni novac, navodno nije izgubljen. Blokiran je i vratiti će ga u državni proračun, kad, tad.  Pitanje je koliko još ima sličnih slučajeva krađe, koje nisu otkrivene. Od samog formiranja i usustavljivanja ove države, država se na razne i različite načine, stalno potkrada. U krajnjoj liniji, iza toga gotovo uvijek, stoji državotvorna stranka, koja je bila na vlasti četvrt vijeka.

Danas izgleda da je Fimi media obična igrarija. Od ukradenih i zamračenih milijuna, u međuvremenu smo došli do milijarde. Pitanje je kome su se ti novci morali i trebali proslijediti, kad se namire glavni akteri – pijuni, koji su sada žrtvovani. Svakom prosječnom čovjeku je jasno da ova uhićena petorka to nije mogla sama izvesti. Tu je trebao mozak koji je cijelu operaciju osmislio, kao i jaka podrška, koja je sprječavala kontrolu u INA-i.

Bilo kako bilo, ovo je pokazatelj da u nas korupcija ne jenjava, a kamoli prestaje. Korupcija stalno buja. Petrificirala se u sve pore društva, gospodarstva i života. Više ni do doktora ne možeš ako nekog utjecajnog ne poznaješ. Više niti u bolnicu ne možeš biti primljen, makar bio na izdisaju, ako ne poznaješ nekog a tko ćete pogurati. Da ne govorim o ostalim aspektima života, rada i djelovanja.

Sve i svi su korumpirani, uzduž i poprijeko Lijepe naše, na svim razinama. Lokalni šerifi su bog i batina, na svojem bunjištu. Tu vladaju njihova pravila i kodeksi. Tu vlada zakon jačega i podobnijega HDZ-u i trenutnoj vlasti. Nažalost, među tim “vladarima” ima i branitelja i “branitelja, koji su se slizali s vladfajućima i “prodali” ostali, većinski dio populacije branitelja. Taj ostali dio, čini se da spava. Oni si obranili i oslobodili Domovinu. Ovo je vrijeme da se probude, progovore i odgovore na neka pitanja, koja se nužno, sama od sebe postavljaju: Je ste li se borili za ovakvu državu? Jeste li zadovoljni svojim životom? Je ste li sretni? Je su li vaša djeca sretna? Odlaze li vaša djeca iz Hrvatske, s odlukom da se  više ne vrate? Znate li da generali kupuju vile za 94 milijuna kuna (?)? Znate li koliko su plaćeni menadžeri i članovi NO-a i UO-a INA-e?

Zašto šutite? Pitaju se građani? Vas ima puno. Uz umirovljenike ste najbrojnije biračko tijelo. Došlo je vrijeme da progovorite i tražite odgovornost vladajućih za pljačku države. INA je najveća  strateška državna kompanija, doduše velikim dijelom u mađarskom vlasništvu, što je još uvijek upitno i diskutabilno. Kao što znamo INA je prodana, na prilično sumnjiv i koruptivan način. Po aktualnom premijeru, već odavno se trebala vratiti u većinskom dijelu, u vlasništvo RH. To nam je premijer Plenković obećao davne 2016., na sam Badnjak. Od svega ništa dobro za nas. MOL raste i jača, a INA propada. To je u neku ruku veleizdaja.

Branitelji nije li to dobra motivacija da se čuje vaš glas i da se konačno pokrenete. Šutite i mirite se sa sudbinom. Ovu državu ste vi stvorili i obranili krvlju. Vaši predstavnici vas ne predstavljaju, u punom smislu, niti djelotvorno.

Najprije su vas razmrvili i strpali u desetke udruga i interesnih skupina. Onda su vas ušutkali, s nekim beneficijama i mirovinama, koje nemaju svi, a trebali bi ih imati. To je napravio HDZ, koji svojata branitelje i uzima si sve zasluge za Domovinski rat. HDZ nije Hrvatska, toga svi mi, naročito branitelji, moraju biti svjesni.  HDZ štiti i čuva svoje. To će napraviti i sada. Ovi pijuni, iz afere INA-e, biti će žrtvovani, a velike ribe iz te afere ne će niti izaći na vidjelo. Cijela stvar će se razvodniti, odugovlačiti i “pojeo vuk magare”, po običaju koji je ustaljen u Hrvatskoj. HDZ ne ide na svoje. Kad god se neka afera približi vrhu vladajućih, biva pometena pod tepih i ublažena do granice, neprepoznatljivosti i minorne štete.

Mislim, da to dalje više tako ne može i ne smije. Oporba tu ništa ne će učiniti, unatoč tome da su se neki njeni čelnici digli na zadnje noge. Propinju se, viču, galame, pametuju, prijete… Od svega toga ništa. Samo zamagljuju cijelu situaciju. Nitko od njih nema tu karizmu da oporbu ujedini i pokrene proces smjene vlasti. Unatoč. Svim aferama, ekscesima, negativnim situacijama, HDZ ima veliku potporu građana, veću nego SDP i Možemo zajedno. To je tako i tako će biti, sve dok se ne digne golema masa građana protiv HDZ-ove politike i pokrivanja pljačke države. U toj masi najveću ulogu imaju branitelji. Oni se nalaze u temelju države. Temelji ove države su uzdrmani. Treba ih učiniti čvrstima i stabilnima. Treba ukloniti sve one koji ruše temelje države.

Ankica Benček

Povezane objave

Predsjednički su izbori ostavili trajne posljedice

HF

Pamćenje i povijesna istina o žrtvama

HF

Stvarni Jasenovac radio do 1951. Virtualni još i danas

HF

Glupost vrtnih patuljaka

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više