Hrvatski Fokus
Kultura

Svijet uzavrelih oblika Mladena Žunjića

Autor kreira neobičan svijet uznemirenih točkica i pravaca izrazito snažnih boja

 

Mislim da u sadašnje vrijeme, malo koji priznati umjetnik, toliko slika kao uvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić. Naime, Žunjić slika neprestano, neprekidno nastavljujući svoje žestoko istraživanje motiva, oblika i boje, kontinuirano u grčevitoj potrazi za davno zamišljenom slikom, kombinirajući brojne cikluse, a koji se u određenim vremenskim razdobljima i susreću pa rekli bi i dodiruju svojim razbuktalim kolorom i silnim energetskim silnicama koje se svakodnevno umnažaju na brojnim platnima velikog formata, što je također iznimna karakteristika ovoga umjetnika.

Pa i u situaciji kada kontemplira o slikarstvu velikog Pollocka, Žunjić gradi sliku nizom svojih poteza, nizom svojih kompozicijskih rješenja, istodobno odajući priznanje velikanu na njegovu nenadmašnom djelu.

U novom poletnom i raznobojnom ciklusu posvećenom Jacksonu Pollocku, Žunjić kreira neobičan svijet uznemirenih točkica i pravaca izrazito snažnih boja u kolopletima nerazjašnjivih gibanja i događanja, potpuno oslobađajući vriskove kolora.

Svako ulje i akril na platnu ima svoje prevladavajuće karakteristične boje, tvoreći gotovo fantastično okruženje. Svaka slika nosi svoj osebujni pečat, neponovljiv i neusporediv s drugim djelima ovoga ciklusa.

Žunjić je uspješni slikar impozantnog epa o živom i strastvenom gibanju boje i tragovima koje ostavlja na platnu, stvarajući svijet tajanstvenih odnosa.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Dalekovidna Valentina Radoš

HF

Časno ime jezika hrvatskoga

HF

Veliki posao

HF

Započinju 46. Dani satire Fadila Hadžića

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...