Hrvatski Fokus
Znanost

SARS-CoV-2 je užasan kandidat za cjepivo i oni to znaju

Ispitivanja cjepiva rutinski su namještena

 

Pregledajmo jedan važan faktor koji se obično gubi. Kao što je znanstvenik Toby Rogers objasnio, “Virusi koji se brzo razvijaju loši su kandidati za cjepivo”, iz jednostavnog razloga što mutiraju brže nego što razvoj cjepiva može pratiti. Zato nemamo cjepivo protiv prehlade. Zbog toga su propali i svi prethodni pokušaji razvoja cjepiva protiv koronavirusa. Te studije nikada nisu prošle pokuse na životinjama. Cjepiva su uzrokovala poboljšanje ovisno o antitijelima, čineći životinje bolesnijima od normalnih kada su izložene virusu.

Većina ljudi nije svjesna da SARS-CoV-2 mutira brzinom koja je dva do 10 puta brža od virusa gripe, a te mutacije mogu znatno smanjiti učinkovitost cjepiva. Doista, to smo vidjeli i sa sezonskim cjepivom protiv gripe i injekcijama COVID-a. Kada se cijepite protiv virusa koji brzo mutira, također riskirate da ga pritisnete u virulentniji i/ili oblik otporan na cjepiva. Kao što je primijetio Rogers: Stručni savjetodavni odbor” FDA -e (VRBPAC) sastao se 6. travnja 2022. kako bi prvi put raspravljao o “budućem okviru”. Svi članovi odbora složili su se da injekcije za COVID-19 ne djeluju, da povećanje više puta godišnje nije izvedivo i da snimke treba preformulirati. Također su se jednoglasno složili da ne postoje ‘korelati zaštite’ koje se mogu koristiti za predviđanje koje bi razine antitijela bile dovoljne za sprječavanje infekcije SARS-CoV-2.

Do sada, VRBPAC mora znati da je jedini put naprijed, zapravo, povlačenje COVID injekcija i fokusiranje na terapeutike. Ali oni to ne rade. Umjesto toga, udvostručuju neuspjelu strategiju. Povrh svega, oni čine situaciju još gorom odricanjem od kliničkih ispitivanja. Nema sumnje da će ovo predstavljati ozbiljan rizik za javno zdravlje. Slažem se s Rogersom, koji je rekao: »Razmisli o tomu. Što više mRNK stavite u kadar, to je veća stopa štetnih događaja (jer genetski modificirana mRNA otima stanicu i počinje cranking out spike proteine). Dakle, ako Pfizer i Moderna ulože više mRNK u ove snimke (kako bi pokrili više varijanti), stope štetnih događaja skočit će u nebo. Ali ako Pfizer i Moderna stave manje mRNK po varijanti u kadar (kako bi ukupna količina mRNK ostala na 100 mcg za Modernu i 30 mcg za Pfizer), tada će se smanjiti učinkovitost u odnosu na bilo koju određenu varijantu. Budući okvir 100 % jamči neuspjeh.

I oni su učinkovitost fudginga. FDA također inzistira na tome da se, zbog vremenskih ograničenja, procjena učinkovitosti mora osloniti na “mjere koje nisu stvarni zdravstveni ishodi”. Drugim riječima, hoće li pucnjevi zapravo smanjiti rizik od teške bolesti, hospitalizacije i smrti neće imati utjecaja«.

Jedina mjera koja će se uzeti u obzir je hoće li direkt izazvati porast razine antitijela ili ne, za što nikada nije dokazano da nudi značajnu zaštitu. To također znači da, sve dok su razine antitijela kroz krov, stopa smrtnosti mogla bi biti i kroz krov, a direkti će se i dalje koristiti jer to nije dio jednadžbe.

Fokus na razinu antitijela na isključivanje svega ostalog zapravo se može obiti o glavu. Podaci iz Moderninog suđenja sugeriraju da vas injekcija zapravo čini sklonijim ponavljanju infekcija zbog inhibicije antitijela protiv određenog dijela virusa.

Kod studije, objavljene na medRxiv 19. travnja 2022., pronašli smo odrasle sudionike Moderninog ispitivanja koji su dobili pravu injekciju, a kasnije su dobili probojnu infekciju, nisu generirali antitijela protiv nukleokapsida – ključne komponente virusa – tako često kao i oni u placebo ruci. Primatelji placeba proizvodili su anti-nukleokapsidna antitijela dvostruko češće od onih koji su dobili injekciju Moderne, a njihov odgovor protiv nukleokapsida bio je veći bez obzira na virusno opterećenje. Kao rezultat njihovog inhibiranog odgovora na antitijela, oni koji su dobili direkt mogu biti skloniji ponovljenim COVID infekcijama.

Ti su nalazi dodatno potkrijepljeni podacima Britanske agencije za zdravstvenu sigurnost. Objavljuje tjedne podatke o nadzoru cjepiva protiv bolesti COVID-19, uključujući razine anti-nukleokapsida. Izvješće za 13. tjedan, objavljen 31. ožujka 2022., pokazuje da osobe s probojnim infekcijama s COVID-om doista imaju niže razine tih antitijela.

Postoji mnogo toga što ne znamo o ovom virusu, tim injekcijama i interakciji između njih. Dakle, dopuštanje proizvođačima cjepiva da preoblikuju injekcije bez kliničkih ispitivanja recept je za katastrofu.

Radi jasnoće, antitijela za koja se smatra da nude zaštitu od COVID-a su antitijela protiv proteina šiljaka i domene vezanja receptora (RBD). No, ova studija sugerira da antitijela protiv drugih dijelova virusa mogu igrati jednako važnu ulogu, a barem se jedno od njih inhibira, a ne pojačava, što rezultira situacijom u kojoj se uvijek iznova možete ponovno zaraziti.

Pouka priče ovdje je da postoji mnogo toga što ne znamo o ovom virusu, tim injekcijama i interakciji između njih. Dakle, dopuštanje proizvođačima cjepiva da preoblikuju injekcije bez kliničkih ispitivanja recept je za katastrofu.

Ispitivanja cjepiva rutinski su namještena

Tijekom godina vidjeli smo mnogo primjera kako se pripremaju ispitivanja cjepiva, a ono što FDA sada predlaže zapravo je samo ekstremna ekspanzija i formalizacija tog namještanja. Na primjer, 2017. osmomjesečna istraga časopisa Slate otkrio je da ispitivanja cjepiva protiv HPV-a “nisu osmišljena za pravilnu procjenu sigurnosti”.

U internom izvješću o Gardasilu 9, dobivenom zahtjevom Zakona o slobodi informiranja (FOIA), Europska agencija za lijekove (EMA) zapravo je skrenula pozornost na neke od tih problema, rekavši da je Merckov pristup “nekonvencionalan i neoptiman” te da ostavlja “nesigurnost” u vezi s Gardasilovom sigurnošću. Ipak, ništa nije učinjeno po tom pitanju.

Zatim su 2020. godine dr. Peter Gøtzsche – danski liječnik-istraživač, profesor i suosnivač Cochrane kolaboracije i Nordijskog Cochrane centra – i dvoje kolega objavili pregled i metaanalizu podataka iz 24 ispitivanja cjepiva protiv HPV-a. Časopis Slate izvijestio je i o tim nalazima.

Opet, zaključak je bio da su ispitivanja HPV-a stavila sigurnost u drugi plan jer nisu provela odgovarajuće sigurnosno testiranje. Ipak, da citiram časopis Slate, “Nalazi ne utječu na službene preporuke za cijepljenje.” Prema Peteru C. Gøtzscheu i njegovim koautorima: »Procijenili smo da su sve 24 studije izložene visokom riziku od pristranosti. Ozbiljne štete nepotpuno su prijavljene za 72 % sudionika (68,610/95,670). Gotovo svi sudionici kontrole primili su aktivne usporednike (48.289/48.595, 99 %). Nijedno izvješće kliničke studije nije uključivalo potpune obrasce izvješća o slučaju… Nakon 4 godine praćenja, cjepiva protiv HPV-a smanjila su prekursore raka povezane s HPV-om i postupke liječenja, ali su povećala ozbiljne poremećaje živčanog sustava (istraživačka analiza) i opće štete. Budući da su uključena ispitivanja prvenstveno osmišljena za procjenu koristi i nisu bila adekvatno osmišljena za procjenu štete, nije jasno u kojoj mjeri koristi cjepiva protiv HPV-a nadmašuju njihovu štetu.«

Ne bilježenje ozljeda ili njihovo nepravilno bilježenje (kao što je navođenje ozljede kao postojećeg stanja, na primjer), uobičajena je taktika koja se koristi za izmišljanje rezultata i njihovo nepravilno bilježenje cjepiva sigurnije nego što jest. Druga uobičajena strategija je isključiti bilo koji parametar koji se pokaže problematičnim, a koji uključuje sudionike koji su ozlijeđeni. Budući da je ovo tako čest trik, činjenica da je 3,000 od 4,526 djece (u dobi od 6 mjeseci do 4 godine) upisane u Pfizerovo pedijatrijsko ispitivanje COVID-a isključeno je ogromna crvena zastava. Još je sumnjivija činjenica da Pfizer ne objašnjava zašto su dvije trećine djece odbačene.

Joseph Mercola

Povezane objave

Velika onečišćenost zraka na Balkanu

HF

Skup o von Willebrandovoj bolesti

HF

Nove studije donose oštre presude o naredbama za maske i cjepiva za američke gradove (2)

hrvatski-fokus

Kraj ili krah TTIP-a

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više