Hrvatski Fokus
Društvo

Vilinska priča Gorana Tribusona

Novi roman suvremenoga hrvatskog pisca

 

U nakladi Egmonta, u biblioteci Puls, a u izboru poznatog urednika Zorana Maljkovića, objavljen je novi roman Vilinska priča suvremenog hrvatskog pisca Gorana Tribusona, autora čitanog i popularnog.

Sjećam se, kako sam u proteklim vremenima s nestrpljenjem očekivao svaku novu Tribusonovu knjigu. Doista sam uživao u njegovoj prozi, koliko me je samo puta znao od srca nasmijati. To mu nisam nikada zaboravio.

U svemu tome značajni udio ima i samozatajni urednik Zoran Maljković, koji je u drugim izdavačkim kućama objavljivao pomno odabrane autore i njihove radove, ostavljajući duboki trag u kulturi .

Ponekad mi se čini da je Maljković nastavio sjajnu tradiciju hrvatskih urednika, poput Zlatka Crnkovića i nezaboravne Hit biblioteka.

Pred nama je preko 330 stranica priče o Maxu Linderu i o Europi prve polovice dvadesetog stoljeća, o vremenu radikalnih i bolnih promjena u broširanoj opremi, s kratkim životnim vijekom,ali s pristojnom cijenom.

Ne znam točno, kako današnji, svemu izvrgnuti i bez ikakve obrane čitatelj i pratitelj kulturnih zbivanja reagira na nekoliko stotina stranica knjige, no valja otkloniti bojazan.

Tribuson garantira zanimljivo druženje, dopustite da vas uvuče u svoju priču.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

AFORIZMI – Zašto na osnovu toga, a ne na osnovi toga?

hrvatski-fokus

Uvođenje reda za potencijalni nered i u Dubrovniku

hrvatski-fokus

MALI OGLASI – Mijenjam se

HF

Francuzi crkve ruše, Rusi grade

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...