Hrvatski Fokus
Znanost

Odobrena ‘nova cjepiva’ protiv varijanti omikrona (2)

Meryl Nass kritizira vrlo nesmotrenu odluku američke Uprave za hranu i lijekove za odobrenje ‘novog’ cjepiva za hitnu uporabu

 

Dr. Meryl Nass, liječnica i internistica s posebnim interesom za toksikologiju i bolestima uzrokovanih / izazvanih cjepivima, kao što su na primjer sindrom kroničnog umora, sindrom Zaljevskog rata, fibromialgija i dr., objavila je opširan tekst u kojem kritizira vrlo „nesmotrenu“ odluku američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) za odobrenje ‘novog’ cjepiva za hitnu uporabu (EUA) protiv varijanti omikrona: „Najbrže uvođenje novog cjepiva u svjetskoj povijesti dogodilo se na jedini mogući način – kršenjem pravila, stvaranjem novog regulatornog priručnika i neuspjehom dobivanja podataka o ljudima za nova cjepiva.“

Iz objavljenog teksta dr. Meryl Nass izdvajam važne zaključke:

  • Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) surađivali su u izdavanju odobrenja za hitnu upotrebu (EUA) i lansiranju novih, dvovalentnih Pfizer i Moderna cjepiva protiv COVID-19 ovog tjedna, bez ikakvih ispitivanja na ljudima, što je bez presedana.
  • Ova cjepiva i dalje uživaju izvanrednu zaštitu od odgovornosti, dok primatelj nema pristup pravnom sustavu u slučaju cjepne ozljede.
  • Nema dokaza da su nova cjepiva sigurna, dok postoji ograničen broj dokaza da bi mogla biti štetnija od ranijih cjepiva protiv COVID-19. Međutim, u nedostatku testiranja na ljudima, ne postoji način da se doista predvidi njihova sigurnost. Savezne zdravstvene agencije skrivaju sigurnosne podatke. Njihovo slanje poruka dovodi u zabludu.
  • Nema dokaza da će nova bivalentna cjepiva biti učinkovitija od starijih cjepiva, a postojeći dokazi upućuju na to da njihova učinkovitost ne će trajati dulje od jednog do nekoliko mjeseci.
  • Čini se da cjepiva protiv COVID-19 povećavaju osjetljivost na infekcije COVID-19, u prosjeku šest mjeseci nakon cijepljenja.
  • Vječni ‘pojačivači’ („boosteri“) nakratko otklanjaju negativnu učinkovitost koja se razvija nekoliko mjeseci nakon cijepljenja protiv COVID-19. To je možda razlog zašto se guraju česta ‘pojačanja.’ Ali česta docjepljivanja također mogu oslabiti ukupni imuniteti čak doprinijeti porastu stope smrtnosti u SAD- u i UK -u.
  • Postoji međunarodna koordinacija u vezi s dvovalentnim pojačivačima i bit će poduzeti veliki napori da se oni stave na tržište, unatoč povijesno niskim razinama teške bolesti COVID-19. Zašto?

Ponavljam: FDA je 31. kolovoza izdala odobrenje za hitnu uporabu (EUA) za ‘nova’ mRNA booster cjepiva Pfizera i Moderne protiv COVID-19.

Dan kasnije, CDC i njegova ravnateljica, dr. Rochelle Walensky, odobrili su trenutačno ‘puštanje’ novih cjepiva, koja su se počela primjenjivati ​​u SAD-u početkom rujna.

Dr. Nass ističe sljedeće: „Iznenađujuće, više od mjesec dana prije nego što je bilo koja agencija dala odobrenje za potpuno novu formulaciju cjepiva, savezna vlada naručila je 105 milijuna doza od Pfizera i 66 milijuna doza od Moderne.“

Na novim bočicama i njihovim kutijama nije navedena doza, što daje naslutiti da je odluka o tome u kojoj dozi će se koristiti donesena nedavno. Čak ni članovi CDC-ovog savjetodavnog odbora nisu znali dozu novih dvovalentnih cjepiva sve do sastanka 1. rujna.

„Ovo je najbrže uvođenje novog cjepiva u svjetskoj povijesti. I umjesto da ovo bude priča o ljudskoj hrabrosti i domišljatosti, to je priča o ljudskoj slabosti i nesmotrenosti.“

Kako je došlo do tako brzog širenja cjepiva?

Dogodilo se na jedini način na koji se moglo dogoditi: kršenjem pravila, stvaranjem nove regulative i neuspjehom dobivanja podataka o ljudima za nova cjepiva.

Proizvođači nisu morali prolaziti kroz višemjesečna ispitivanja, a FDA nije morala proučavati podatke o ispitivanjima na ljudima, jer ih nije bilo.

Neka se to shvati: nova dvovalentna cjepiva BA.4/5 testirana su samo na miševima (navodno samo na osam miševa), ne i na ljudima.

Neočekivana međunarodna koordinacija

Evo nevjerojatne činjenice: 1. rujna, istog dana kada je CDC odobrio program cjepiva, zdravstvene agencije u Kanadi, Švicarskoj i Europsko udruženje za lijekove (EU ekvivalent FDA-i) također su pokrenule nove, dvovalentne programe docjepljivanja .

Gotovo istovremeno, Ujedinjeno Kraljevstvo je odobrilo dva različita bivalentna dopunska lijeka, 15. kolovoza i 3. rujna.

(Neovisno izvješće „JCVI advice: „COVID-19 vaccines for Autumn 2022“ od 15. 8. 2022., ažurirano 3. 9. 2022.; www.gov.uk/government/publications/).

U Ujedinjenom Kraljevstvu ljudima je rečeno da očekuju najveće uvođenje novih dvovalentnih ‘docjepljivača’ u povijesti – i započeo je program obećavajući velike bonuse liječnicima ako do 23. listopada (2022.) uspiju cijepiti svakog štićenika u domovima umirovljenika (www.pulsetoday.co.uk/news/breaking-news/gps-to-receive-incentive-payments-to-deliver-accelerated-care-home-covid-boosters/).

Potrebno je također istaknuti sljedeće: od početka pandemije koronavirusa SARS-CoV-2, uzročnika COVID-19, zabilježen je veći broj varijanti virusa: alfa, beta, delta i omikron kao značajnije varijante. No, poznato je da su varijante delta i omikron utvrđene kod velikog broja cijepljenih protiv COVID-19. Osim navedenih, zabilježene su još slijeće varijante: gama, epsilon, eta, lota, kappa, mu i zeta, kao i varijanta 1.617.3. U SAD-u potvrđene su slijedeće najnovije podvarijante omikrona: BA.11, BA.1, B.1.1.529, BA.2, BA.3, BA.4 i BA.5.   

A što se tiče praćenja sigurnosti cjepiva, The Epoch Times je u rujnu izvjestio o priznanju ravnateljice američkog CDC-a kako su davali lažne podatke o sigurnosnom praćenju cjepiva protiv COVID-19.  

Naime, dr. Rochelle Walensky, ravnateljica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) prvi je put javno priznala da je agencija dala lažne informacije o svom praćenju sigurnosti cjepiva protiv COVID-19.

Dr. Rochelle Walensky, ravnateljica agencije, rekla je u pismu objavljenom 12. rujna da CDC uopće nije analizirao određene vrste izvješća o štetnim nuspojavama 2021., unatoč tome što je agencija prethodno rekla da je to počelo u veljači 2021.

„CDC je izvršio PRR [Proportional Reporting Ratio] analizu između 25. ožujka 2022. do 31. srpnja 2022.,“ rekla je Walensky. Nadalje, „CDC se također nedavno obratio radi prethodne izjave datoj Epoch Timesu kako bi pojasnio da se PRR-i nisu provodili između 26. veljače 2021. i 30. rujna 2021.“

CDC na čelu s dr. Walensky dao je obećanje u nekoliko dokumenata, počevši od početka 2021., da će provesti vrstu analize pod nazivom Proporcionalni omjer izvješćivanja (PRR) o izvješćima podnesenim Sustavu za prijavu nuspojava cjepiva (VAERS), u čijem upravljanju pomaže. Ali agencija je u lipnju rekla da nije izvršila PRR. Također je rečeno da je njihovo izvođenje „izvan djelokruga agencije.“

Suočen s tom kontradikcijom, dr. John Su iz CDC-a rekao je za Epoch Times u srpnju (2022.) da je agencija počela provoditi PRR-ove u veljači 2021. i „nastavlja to činiti do danas.“ Ali samo nekoliko tjedana kasnije, CDC je rekao da dr. Su nije bio u pravu.

„CDC je provodio PRR od 25. ožujka 2022. do 31. srpnja 2022.,“ rekla je glasnogovornica za The Epoch Times u kolovozu 2022.

Novo pismo od dr. Walensky s datumom od 2. rujna i poslano 6. rujna senatoru Ronu Johnsonu (R-Wis.), pokazuje da je dr. Walensky svjesna kako je njezina agencija (CDC) dala lažne informacije. Dr. Walensky u pismu nije dala objašnjenja zašto se to dogodilo.

Također, u pismu je „nedostajalo opravdanje zašto je CDC provodio PRR tijekom određenih razdoblja, a u nekima nije“, rekao je senator Johnson u svojem odgovoru dr. Walensky; senator Ron Johnson, ‘najviši’ je republikanac u Pododboru za istrage u Senatu za domovinsku sigurnost i vladina pitanja .

„Također niste dali nikakvo objašnjenje zašto je tvrdnja dr. Sua … u potpunosti proturječna [prvom] odgovoru CDC-a … kao ni vašem odgovoru meni od 6. rujna 2022.,“ dodao je.

Tražio je odgovore od CDC-a o situaciji, uključujući zašto CDC nije proveo PRR do ožujka i zašto je agencija dezinformirala javnost kada je rekla da PRR nije proveden. CDC i Walensky nisu odgovorili na pitanja.

‘Zaklada Rockefeller’, ‘Nacionalna zaklada za znanost’ (‘National Science Foundation’, NSF, „nezavisna“ agencija američke vlade; www.nsf.gov) i druge ‘neprofitne’ organizacije ulažu milijune dolara u istraživačku inicijativu SSRC-a „kako bi se povećalo prihvaćanje cjepiva protiv COVID-19 i drugih preporučenih javnozdravstvenih mjera suzbijanjem netočnih i/ili pogrješnih informacija kao i namjernih dezinformacija.” (Vidjeti: Social Science Research Council, SSRC; www.ssrc.org/programs/the-mercury-project/).

U suradnji s Vijećem za istraživanje društvenih znanosti (Social Science Research Council, SSRC), Zaklada Rockefeller prošli je mjesec najavila financiranje od 7,2 milijuna dolara za projekt ‘Mercury,’ koji je prvobitno pokrenut u studenom 2021., pod sloganom „Zajedno možemo izgraditi zdravije informacijsko okruženje.“

Sredstva će podržati 12 timova istraživača u 17 zemalja koji će provoditi studije o „ambicioznoj, primijenjenoj društvenoj i biheviorističkoj znanosti za borbu protiv rastuće globalne prijetnje koju predstavljaju niske stope cijepljenja protiv COVID-19 te dezinformacije o javnom zdravlju,“ izjavila je ‘Zaklada Rockefeller.’

‘Zaklada Rockefeller’ i SSRC tvrde da je cilj projekta ‘Mercury,’ čije ime potječe od starorimskog boga poruka i komunikacija, ojačati javno zdravlje i sigurnost.Međutim, neki kritičari opisali su projekt kao projekt temeljen na „ propagandi“ čiji je cilj „natjerati“ necijepljene da se cijepe.

Nastoji se stvoriti ‘promjena ponašanja’ i to ciljanjem na školsku djecu i određene socio-ekonomske skupine.

U studenom 2021. ‘Projekt Mercury’ dobio je početnih 7,5 milijuna dolara od subjekata uključujući ‘Zakladu Rockefeller’, ‘Zakladu Robert Wood Johnson’, ‘Craig Newmark Philanthropies’ i ‘Zakladu Alfred P. Sloan’ za primjenu „načela velike, timske temeljene znanosti na problem potražnje za cijepljenjem“ tijekom trogodišnjeg razdoblja. Od kolovoza 2022. ti su subjekti financirali ‘Mercury Project’ u iznosu od 10,25 milijuna US dolara. U lipnju je projekt dobio 20 milijuna dolara od Nacionalne zaklade za znanost za proučavanje „intervencija za povećanje potražnje za cijepljenjem protiv COVID-19 i drugih pozitivnih zdravstvenih ponašanja.“

Izvor:

  1. Dr. sc. Meryl Nass: „The High-Speed, Bivalent COVID Boosters are Here“; Meryl’s COVID Newsletter, 7. 9. 2022.; https://merylnass.substack.com/p/the-high-speed-bivalent-covid-boosters
  2. Kathy Katella: „Omicron, Delta, Alpha, and More: What To Know About the Coronavirus Variants“; Yale Medicine, 31. 8. 2022.; www.yalemedicine.org/news/
  3. Zachary Stieber: „CDC Director Admits Agency Gave False Information on COVID-19 Vaccine Safety Monitoring“; The Epoch Times, 13. 9. 2022.
  4. Dr. sc. Michael Nevradakis: „Rockefeller Foundation, Nonprofits Spending Millions on Behavioral Psychology Research to ‘Nudge’ More People to Get COVID Vaccines“; Children’s Health Defense/The Defender, 13. 9. 2022.:

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Psihološko-psihoterapijski pristup onkološkom bolesniku

HF

Hrvati koji su mijenjali svijet

HF

Kemoterapija ubija

HF

Depopulacijske tehnologije: planiranje obitelji (1)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više