Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Igrat ćemo napadački, s puno lopte, optimiziranog posjeda s ubrzanjem napada.

Mislav Karoglan, novi trener splitskog Hajduka, Večernji list

– Časni sud GO HDZ-a Grada Zagreba, sukladno Statutu stranke, donio je Odluku o isključenju Damira Škugora iz članstva HDZ-a.

Mislav Herman, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, Večernji list

– Nebitno je kakvu poruku šalju članovi Uprave INA-e što nisu već sami dali ostavke.

Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade u Virovitici, Jutarnji list

– Ne treba likovati, smrt je smrt, iako je Elizabeth Winsdor (prije Elizabeth von Sachsen-Coburg und Gotha), doživjela lijepe godine, a nije se nikad u svom tom dugom životu vruća vode napila. Za razliku od 99 posto njenih podanika širom svijeta, od kojih su milijuni doslovce umirali od gladi.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a o smrti protestantske kraljice Elizabeth von Sachsen-Coburg und Gotha

– Ključno će biti tko će biti novi hrvatski članovi uprave i Nadzornog odbora Ine. Tu će se sada mjeriti odlučnost Plenkovićeve Vlade da nađe najbolje ljude i najjače pregovarače, koji se neće bojati mađarske uprave. Neće biti mjesta za testiranje novih mlađih lica, to mora biti ekipa iskusnih koja će pritiskati MOL da se pročešljaju i možda revidiraju ne samo ovi sporni ugovori oko prodaje plina, nego i svi drugi ugovori o trgovini i crpljenju nafte, i sve ostalo što Ina ima u svojoj djelatnosti. U tom trenutku bit će moguć i neki snažniji pritisak, poput Linićeve ideje o tome da se od MOL-a doslovno traži odšteta zbog reputacijske štete nanesene Ini i Hrvatskoj.

Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista brani A. Plenkovića, a prešućuje I. Račana i S. Linića da su upravo oni prodali Inu Mađarima, https://www.novilist.hr/komentar/opcije-za-jacanje-ine/ 

– Hajduk nije u krizi, samo što mu fali nekoliko bodova u odnosu na izuzetni Dinamo. To je poanta istupa sportskog direktora Bijelih

Slaven Alfirević, novinar Slobodne Dalmacije, https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hajduk-nije-u-krizi-samo-sto-mu-fali-nekoliko-bodova-u-odnosu-na-izuzetni-dinamo-to-je-poanta-istupa-sportskog-direktora-bijelih-1226026 

– Percepciju zamagljuje stanje na ljestvici, najviše zbog toga što je Dinamo – zarana odmaglio. Nije toliko bodova Hajduk prosuo, koliko je Dinamo nametnuo strahovit ritam. Pa je sad na plus 11, odnosno 8 (ako računamo da će Hajduk svladat Goricu u zaostalom susretu).

Mindaugas Nikoličius, športski direktor Hajduka iz Litve, Slobodna Dalmacija

– To je napad na hrvatsku državu, a onda i na njih. I država mora odlučiti kako zaštititi njih, a držati se nekih svojih principa, a princip je – ne ćeš suditi za kaznena djela izvan Srbije. Ako se nešto dogodilo u Srbiji, dogodilo se u Srbiji, organiziraj suđenje. Ovo se dogodilo u Bosni i Hercegovini. A da sada ne krenem nabrajati što se sve dogodilo kraj Zagreba, u čemu je sudjelovao Vučić osobno i u čemu ima elemenata kaznene odgovornosti koji ne zastarijeva.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik o srbijanskoj tužbi protiv hrvatskih časnika, Večernji list

– Postoji nekoliko profitera rata. Odgovor je da oni koji imaju svoje izvore energije imaju koristi. Rusi imaju koristi. Uvoz Europske unije iz Rusije pao je za četvrtinu, ali su se prihodi Gazproma udvostručili. Kinezi su imali koristi, koji su nekada bili na milost i nemilost Arapa. I naravno, velike američke korporacije imaju koristi, što vidimo na snažnom povećanju dobiti američkih korporacija koje su udvostručenje u Exxonu, učetverostručene u Chevronu, ušesterostručene u ConocoPhillipsu.

Viktor Orbán, mađarski predsjednik vlade, Tichys Einblick, Eschborn, Njemačka

– Izjave Thomasa Mertensa su točne u kontekstu diferencijacije. On dodaje da se GBS može pojaviti nekoliko mjeseci nakon cijepljenja: Postoji dobro dokumentiran slučaj, meni poznat, gdje se GBS javio kod jedne osobe nakon svakog od dva vremenski odvojena cijepljenja protiv tetanusa. Takvi slučajevi su zaista “iznimna rijetkost” i pojavili su se kod vrlo specifičnih cjepiva. Kada se radi o mRNK cjepivima, od ovoga sigurno ne prijeti opasnost.

Priopćenje Instituta Paula Ehrlicha (PEI), Deutsche Welle

– Booster doze protiv omikron podvarijanti nisu testirane na ljudima, a cijepljenje kreće za nekoliko dana.

Napis u Jutarnjem listu rujna 2022.

– Nitko se ne želi zaraziti. Ja sam se cijepio tri puta, možda zbog toga imam neke zdravstvene probleme. Možda neki drugi imaju… Sigurno imaju. Ali, ako se zaraziš tim virusom, sigurno ne ćeš umrijeti. To je neka trgovina, nije to bez rizika.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Koprivnici, Index

TVRDNJE

– Još Britance mogu shvatiti, ipak su bili najveća imperijalistička velesila (više nisu), koja je porobila i popljačkala više od pola planete. Mogu shvatiti i protokolarne goste i državnike. Ali ne mogu shvatiti prosječnog čovjeka, posebno ne republikanca, antimonarhista i ljevičara koji sad nariče ili posebno žali. Posebno ne u Hrvatskoj, a ima takvih i kod nas.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a o smrti protestantske kraljice Elizabeth von Sachsen-Coburg und Gotha

– Necijepljeni puno bolje su zaštićeni od cijepljenih i, nažalost, točnim se pokazuju strahovi da na ovaj način primijenjena mRNK tehnologija nije dobra za cjepiva protiv respiratornih virusa.

Prof. dr. sc. Gordan Lauc, profesor biokemije i molekularne biologije te bivši član Znanstvenog savjeta Vlade za pandemiju koronavirusa na facebooku

– Ako želite od početka gledati utakmicu Hrvatska – Italija, onda na veliku sramotu HTV-a, to možete pogledati, recimo na RTS 2. E moj Bruno Kovačeviću. Prava prijenosa košarkaške utakmice ima i Sport Klub, koji će je emitirati na svom prvom kanalu. No on nije dostupan svima.

Aleksandar Petrović, slavni hrvatski košarkaš i izbornik, Index

– Ovih dana smo svjedoci afere u Ini u kojoj je hrvatska vlada vođena HDZ-om ne samo ignorirala, ne samo prešutno odobrila, nago vjerojatno i organizirala pljačku i izvlačenja silnih novaca iz Ine od strane svojih članova i vrlo moguće u interesu punjenja stranačkih crnih fondova. Također smo svjedoci da samo oporba i poneki portal direktno kažu da je bilo dosta toga i traže ostavke, izbore i promjenu načina upravljanja državom iz kleptomanije u demokraciju. HDZ naravno takve napade politički neutralizira kroz plaćene medije s konstrukcijama koje valjda ni djeca u vrtiću ne bi popušila ako nisu djeca HDZ-a.

Dražen Oreščanin, predsjednik udruge Glas poduzetnika na facebooku

– Ja ne želim raspravljati o tome jer Srbija nema nadležnost. Mi možemo podignuti optužnicu protiv njihovog aktualnog predsjednika, ako budemo loše volje, zato što je divljao na teritoriju Hrvatske 1995., a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića na kojoj su poginula neka djeca. Meni je žao zbog toga, ali za to ne mogu biti odgovorni hrvatski zapovjednici.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik o srbijanskoj tužbi protiv hrvatskih časnika, Večernji list

– Ministar Davor Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a.

Objava na Nacionalu

– Neželjena posljedica cijepljenja je Guillain-Barréov sindrom (GBS) koji se javio prije 45 godina u SAD-u nakon cijepljenja protiv svinjske gripe. Institut Paul Ehrlich objavio je da čak i nakon što su američki novac cijepljeni protiv svinjske gripe 1976. godine, prvi znakovi GB-sindroma nisu uočeni nakon nekoliko mjeseci, već ubrzo nakon cijepljenja.

Carsten Watzl, voditelj odjela za imunološka istraživanja na Sveučilištu TU Dortmund za Tagesschau.de, Deutsche Welle

– Glede cijepljenje djece i mogućim nuspojavama narkolepsije nakon cijepljenja Pandemrixom, posebno u skandinavskim zemljama većina ih se toga još dobro sjeća, oboljeli i dan-danas pate od posljedica – a to se dogodilo mjesecima nakon cijepljenja.

Thomas Mertens, predsjednik njemačke Stalne komisije za cijepljenje (STIKO), TAZ, DW

– Još sedamdesetih godina prošlog stoljeća Sjedinjene Države su imale cjepivo protiv gripe, koje je uzrokovalo Guillan-Barréov simptom, čak mjesecima nakon cijepljenja. Povezanost se mogla jasno dokazati jer su se slučajevi javljali češće nego kod ostatka populacije.

Priopćenje Instituta Paula Ehrlicha (PEI), Deutsche Welle

– Predstojeći izbori u listopadu pružaju prigodu za raspuštanje političkih blokada. Hitno je potrebna politika koja sprječava iseljavanje mladih. Samo u 2021. godini oko 170.000 građana okrenulo je leđa BiH. To koristi EU-u; međutim, jugoistočna Europa se prazni.

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Goraždu, https://www.n-tv.de/politik/Bosnien-Beauftragtem-Schmidt-platzt-der-Kragen-article23533788.html

– Oružje za hrvatsku obranu kupili su Hrvati Čilea i Argentine, a to je oružje prije dostave u domovinu prešlo dug put. Pošiljka je prvo bila poslana u Vijetnam, ali na putu su je zaplijenile snage Vijetnama, čija ga je vlada prodala Kubi u zamjenu za šećer i ananas.

Marin Sopta, hrvatski emigrant i povratnik, Novi list

– Ja nikada ne idem na tu bijednu patetiku da spominjem hrvatsku djecu. Djeca su djeca. Tko na taj način spominje djecu, taj je lažljivac. Vlada mora reagirati jer je zasad reakcija izostala. Rekli su ‘mi se s time ne slažemo’. Što to točno znači? Što će Vlada poduzeti da pomogne pilotima? Hrvatska na to mora reagirati i kazati kako ćemo zaštititi svoje ljude. 

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik o srbijanskoj tužbi protiv hrvatskih časnika, Večernji list

 – Oni koji upravljaju našim životima ili će nas odvući u rat ili u nastavak pandemijske priče. Svaka iole inteligentna osoba zna da tzv. cjepiva protiv Sars-CoV2 ne sprječavaju zarazu.

Mislav Kolakušić, hrvatski europarlamentarac, https://provjeri.hr/mislav-kolakusic-na-jesen-nas-vode-u-rat-ili-u-nastavak-pandemije/ 

– Komunistička duša je duša judaizma.

Harry Waton, Program za Židove i odgovor svim antisemitima (New York: Odbor za očuvanje Židova, 1939.), str. 143.

– Treba napraviti detaljan plan kako i na koji način izdavati hrvatsko državljanstvo pojedincima na području Vojvodine. S druge pak strane, mislim da hrvatska država mora bilateralno iznaći rješenje da se Bunjevci ne mogu deklarirati kao zasebna nacija. Naime, Bunjevci su u Mađarskoj – Hrvati, ukratko u svim državama gdje se izjašnjavaju kao Bunjevci, svugdje se pišu kao Hrvati – osim na području Vojvodine.

Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, Dnevnik.ba

– Kad čovjek kao Izetbegović kaže: ‘Bobovac je naše mjesto’, to onda ne zvuči kao prihvaćanje zajedničke prošlosti sa susjedima drugačijeg svjetonazora. Izgleda kao da nije dovoljno što su osvajači na tom mjestu ugasili bosansku državnost i u blizini banskog dvora u Sutjesci podigli sultanovu džamiju, nego to treba potvrditi i klanjanjem na temeljima porušenih crkava unutar zidina Bobovca. 

Anto Ivić, povjesničar, Direktno

– Nema spora da međunarodna ljevica i zagovornici migracija, poput američkog milijardera Georgea Sorosa, nastoje preplaviti Europu migrantima. Europsko stanovništvo je već miješano,

Viktor Orbán, mađarski predsjednik vlade za posjeta rumunjskim Mađarima, Euobserver

– Željko Komšić je ugasio svu političku pluralnost Hrvata u BiH, ne samo da je funkcionirao kao predstavnik Bošnjaka nego je prema Hrvatima pokazivao averziju, primjerice, odnosom prema izgradnji Pelješkog mosta – mogao je o tome barem šutjeti. Što je najgore, svojim izborom Željko Komšić je posve poremetio odnose BiH i Hrvatske kao država.

Fra Ivo Marković, katolički teolog iz središnje Bosne, Oslobođenje

GOVOR MRŽNJE

 – Za vrijeme NDH Srbi su bili proganjani, pa čak i ubijani. Ustaški režim je to organizirao od samog svog početka, usvojio rasne zakone, otvorio koncentracijske logore i masovno ubijao ljude zato što su Srbi.

Tihomir Ponoš, novinar riječkoga Novog lista

– Da ne bih čitatelje držao na mukama citirat ću Ivana Milovana, koji ovako opisuje dio štiva o Rakovcu: “Mi ćemo dodati da smrt uopće više nije sumnjiva nego je POSVE SIGURNO DA JE JOAKIM RAKOVAC UBIJEN PO NALOGU PARTIJE (op. A. Č.). Navodim najprije podatak što mi ga je malo prije smrti iznio Mario Mikolić (+2016.) , ponajbolji poznavatelj NOP-a Istre (doktorirao je na toj temi). Njemu je u nekoj prigodi jedna žena Pridraženka u povjerenju ispričala kako su se u njezinoj kući one večeri prije Rakovčeva ubojstva partizani preoblačili u njemačke uniforme. Netko joj je od njih čak rekao: “Noćas ćemo ubiti Rakovca!”. “Je doša urdin odzgora!” (Došlo je naređenje odozgo – op. A. Č.). Pa iako je od samih sudionika te akcije, ali i kod ljudi onih sela, godinama vladala zavjera šutnje kao i (smrtni) strah reći bilo što drukčije od službene verzije o Joakiminovoj smrti, ipak se tijekom vremena u užem krugu počela pomalo iznositi istina. Saznale su se, dapače, pojedinosti upucala ga je mlada pazinska skojevka N. R., a nekima je iz skupine, koji su mu htjeli pomoći da ne iskrvari (jer nisu svi bili upućeni u zavjeru), rečeno: “Pustite ga, bježimo.”

Armando Černjul, jugoslavenski novinar iz Pule u listu zloglasne SABA-e napada biskupa Ivana Milovana koji je pisao o tomu kako poslije Drugoga svjetskog rata partizani ubili partizana Joakima Rakovca zbog toga što je bio hrvatski a ne jugoslavenski partizan, https://sabh.hr/jesu-li-joakima-rakovca-jednog-od-vode-ustanka-nop-a-u-istri-potkraj-rata-ubili-njemacki-nacisti-ili-istarski-partizani-dio-ii/

JUGONOSTALGIJA

– ZAVNOH je praktički bila hrvatska vlada koju su osnovali partizani za vrijeme Drugog svjetskog rata. Odluke ZAVNOH-a kasnije će ući u Ustav Jugoslavije, a upravo će Ustavom iz 1974. godine Hrvatska dobiti pravnu podlogu za samostalnost.

Iz redakcijskoga članka na portalu Index 20. IX. 2022., https://www.index.hr/vijesti/clanak/na-danasnji-dan-tito-i-partizani-hrvatskoj-su-vratili-istru-i-dalmaciju/2396603.aspx

– Mato Uzinić je propisno raskrinkao licemjerje koje je svojstveno mnogim kvazi-vjernicima.

Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista

– Nevjerojatan podatak koji će iznenaditi ljevičarsku javnost, osobito borce NOB-a i antifašiste, a to je pakost Ivana Milovana koji ima smjelosti objaviti: “Joakima Rakovca suvremenici su zapamtili sa šeširom na glavi; tek kasniji umjetnički prikazi stavljaju mu na glavu ‘partizanku’, kako bi ga se javno prepoznalo kao dio jugoslavenskog NOP-a. Nigdje nije zabilježeno da je on narodu ili borcima govorio o komunizmu, makar se suglasno piše da je pristupio Komunističkoj partiji i da je bio član partijskog rukovodstva za Istru (…)”.

Armando Černjul, jugoslavenski novinar iz Pule u listu zloglasne SABA-e napada biskupa Ivana Milovana koji je pisao o tomu kako poslije Drugoga svjetskog rata partizani ubili partizana Joakima Rakovca zbog toga što je bio hrvatski a ne jugoslavenski partizan, https://sabh.hr/jesu-li-joakima-rakovca-jednog-od-vode-ustanka-nop-a-u-istri-potkraj-rata-ubili-njemacki-nacisti-ili-istarski-partizani-dio-ii/

– Ovim radom i samim konceptom davanja prostora za izlaganje kulturnim radnicima koji nisu isključivo i jedino umjetnici, GNK pokazuje demokratski i otvoren pristup prema društvenim pojavama koje se možda mogu prikazati kroz izražajna sredstva tipična za ‘postskulpturno’ izražavanje.

Emil Matešić, kustos i umjetnički voditelj KIC-a u obrazloženje provokativne jugonostalgičarske izložbe Snježane Kordić pod naslovom “Jezik je virus” koja se održala od 10.-18. VI. 2022.

BRAVO

– Ova glupa politika Europske unije nije u interesu Hrvatske od prvog dana. Nije ni u interesu Njemačke, ali oni se to ne usude reći. Europska unija ne može zajednički pomoći u energetskoj krizi izazvanoj ratom u Ukrajini.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, Index

DAIDŽE

– Orban nije nepoznanica u Europskomu parlamentu, ali ni u vanjskoj politici svoje zemlje, on je personifikacija i ideologije i politike ekstremne europske desnice. Takva pozicija, objektivno govoreći, proizvodi i njegov odnos prema kriznim europskim prostorima – što se, uostalom, tako zorno može vidjeti na primjeru Ukrajine i agresije Rusije na tu zemlju – pa i prema BiH.

Slavo Kukić, ekonomist s Ekonomskog fakulteta u Mostaru, Radi Sarajevo

DEMAGOGIJA

– Nisu svi Židovi za cionizam niti su svi cionisti Židovi.

Sanadin Voloder, politički komentator na bošnjačkom portalu Stav

– Bago je bio prototip hrvatskog novinarskog robota prve generacije. Nepogrješiv, brz, hladan i automatiziran do granica dehumaniziranosti, imun na vanjske i unutarnje pritiske, veliki hrvatski novinar koji će sutra biti pokopan u hladnu raku, bio je medijski fenomen nepoznat i nedostignut na ovim prostorima.

Senad Avdić, bošnjački novinar, slobodna-bosna.ba/vijest/264159/o_najboljima_sve_najbolje_zasto_je_mislav_bago_bio_genije_i_zbog_chega_ce_toliko_ogromno_nedostajati.html

– Ni Bošnjaci nisu zainteresirani za poništavanje koncepta konstitutivnosti, ali jesu itekako za to da se on jednako primjenjuje u čitavoj BiH, to jest kako u FBIH tako i u RS-u i Distriktu Brčko. Odnosno, da se osigura balans građanskog i nacionalnog tako da se osigura efikasna vlast koja neće, kao do sada, omogućavati blokadu države svaki put kada se to nekome prohtije, a ne zato što je stvarno uskraćeno nečije kolektivno pravo kao naroda.

Husein Kavazović, predsjednik Islamske zajednice BiH u razgovoru s Borisom Pavelićem, novinarom Nacionala

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Narkolepsija nakon cijepljenja tako može biti izazvana infekcijom – isto kao i Guillain-Barréov sindrom. Oba su uzrokovana pogrješnom imunološkom reakcijom usmjerenom protiv nervnih stanica. S obzirom da imunološka reakcija na cijepljenje uzrokuje nuspojave, ali se okončava u roku od nekoliko tjedana nakon cijepljenja, nakon toga ne može doći do daljnjih oštećenja.

Carsten Watzl, voditelj odjela za imunološka istraživanja na Sveučilištu TU Dortmund za Tagesschau.de, Deutsche Welle

– Cijepljeni, necijepljeni, antivakcinatori, teorije zavjere i znanost. Covid-19 nije prvi takav slučaj u povijesti, kada su države, korporacije, političari i stranke u sličnim krizama iskoristile prilike za ostvarivanje koristi.

Rudi Rizman, novinar Dela, 21. 8. 2021., https://www.delo.si/sobotna-priloga/cepljeni-necepljeni-proticepilci-teorije-zarote-in-znanost/ 

HOMOSEKSUALIZAM

– Riječki nadbiskup Mato Uzinić još jednom je pokazao da je najrazumniji visoki crkveni prelat u Hrvatskoj.

Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista

– Kakve plaćene gadosti i laži možete naći u bespućima društvenih mreža: Vigilare ovo je dno čak i za vas. Kaže Nikola Grmoja da nam u Hrvatskoj prijeti ‘dugina propaganda’, a ja ga pitam što je ovo? Koristiti bolest od koje može oboliti svatko u kampanji dezinformacija i širenja predrasuda protiv LGBT zajednice je degutantno, nehumano i zlo. Pitam se je li te ljude koji se nazivaju kršćanima stvarno nije Boga strah?

Domagoj Hajduković, saborski zastupnik SDP-a (Socijaldemokrati) na facebooku protiv udruge Vigilare zbog objave ilustracije na kojoj je prikazano kako muškarac i žena daju dijete, a više muškaraca daje majmunske boginje

HRVATSKI JEZIK

– Kaos u završnici! ‘Klopp nije LIČIO (hrv. sličio) na sebe’…

Naslov članka Gorana Čičin-Mašanskera u Sportskim novostima, https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/premiership/video-kaos-u-zavrsnici-klopp-nije-licio-na-sebe-umalo-izbila-masovna-tucnjava-poletjela-i-boca-

– Njihov vagon PRIKAČILI (hrv. prikvačili) bi sad za jedan vlak.

Damir Dukić, pomoćnik glavne urednice Slobodne Dalmacije

 – Hana je bila na skijama sa rolerima, s kojima se priprema VAN (hrv. izvan) zimske sezone.

Redakcijski članak na portalu Dnevno.hr 12. VIII. 2022., https://www.dnevno.hr/sport/preminula-mlada-sportasica-19-hani-nije-bilo-spasa-nikome-nije-jasno-kako-se-to-moglo-dogoditi-2007826/

KOMENTARI

– Karoglanu su razvalili svlačionicu, Livaja i Nikola Kalinić ne igraju obranu, Lovre je u lošoj formi, jedino što Hajduk ima je podrška navijača i puno gledalište. Ne možeš imati rezultata kada, u prosjeku, svakih 6 mjeseci mijenjaš trenera.

Berri, https://m.vecernji.hr/sport/toplak-prozvao-trenera-hajduka-ljudi-spustite-se-na-razinu-normalnog-covjeka-1618704 

 – “Igrat ćemo napadački, s puno lopte, optimiziranog posjeda s ubrzanjem napada!”. Vrlo jednostavno za prevesti: stavit ćemo u napad onog jedinog što nešto zna, a ovi iz obrane će mu brže-bolje gruvati duge visoke lopte naprijed.

Dražen Muhvić, https://m.vecernji.hr/sport/toplak-prozvao-trenera-hajduka-ljudi-spustite-se-na-razinu-normalnog-covjeka-1618704 

– Meni najviše nedostaje časna sestra, dr. Alemka Markotić.

Karlito Renzi, https://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-gdje-je-virus-nestao-nakon-godinu-dana/2391684.aspx

– Svatko razuman se upravo to pita … Ne cudim se da Index nije prenio ono sto je jučer prenio Jutarnji: “Booster doze protiv omikron podvarijanti nisu testirane na ljudima, a cijepljenje kreće za nekoliko dana”.

Vitomir Horváth Neméth, https://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-gdje-je-virus-nestao-nakon-godinu-dana/2391684.aspx

– Nebrojeno ljudi ima zdravstvene probleme nakon cijepljenja. Jako puno ih je zbog toga umrlo. Podsjećam, naručili smo još nekoliko milijuna doza. ZA KOGA?

Super Arsh, https://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-gdje-je-virus-nestao-nakon-godinu-dana/2391684.aspx

– Virus dođe i ode kako paše vlastima u svim zemljama, kod nas će sad opet doći kad završi turistička sezona koja je pri kraju.

Drug Sova, https://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-gdje-je-virus-nestao-nakon-godinu-dana/2391684.aspx

– Cijenim samo mišljenje lijepe Alemke i Indexove heroine Božene Krčmarski.

Vedran Lekić, https://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-gdje-je-virus-nestao-nakon-godinu-dana/2391684.aspx

– Što se nije u Istanbulu šerijatski vjenčala a ne počeli po Bosni provodit šerijat. A ja poznate ličnosti nikad čuo. Jedino mi nešto poznat ovaj šerić.

Alija, https://komentari.avaz.ba/769761 

– Sljedeći put kad bude dušman o državi radio, poštovani najuvaženiji Rejs efendijo, nek ti ta kvazielita fićfirića i tatine djece, ode pod tenkove u Aziće, pod artiljeriju na Žuč ili na Vlašić na – 10-20 stupnjeva, jer si njima privatan matičar i imaju sve u toj privatnoj državi… a ne da najbolje sjeme i rod gnoji zemlju koja im je dala ništa osim patnje i poniženja.

adolfze-G082039, https://komentari.avaz.ba/769761 

– Koja lakrdija, da nije bilo svećenika Bože Milanovića kojeg nisu podnosili fašisti, nacisti i komunisti Istra bi teško pripala Sloveniji i Hrvatskoj, kada je kapitulirala fašistička Italija koalicijski partner četnika u Hrvatskoj?

Dragan Mijić, https://www.index.hr/vijesti/clanak/na-danasnji-dan-tito-i-partizani-hrvatskoj-su-vratili-istru-i-dalmaciju/2396603.aspx

LAŽ

– Na današnji dan Tito i partizani Hrvatskoj su vratili Istru i Dalmaciju

Naslov na redakcijskom članku na portalu Index 20. IX. 2022., https://www.index.hr/vijesti/clanak/na-danasnji-dan-tito-i-partizani-hrvatskoj-su-vratili-istru-i-dalmaciju/2396603.aspx

– Glavnog osumnjičenog za pljačku Ine Damira Škugora poznajem tek površno. Nemam ni njegov broj telefona i nikad nismo pričali na mobitel ni razmijenili poruku.

Davor Filipović, ministar gospodarstva, Index

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više