Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Irska vlada tjera farmere na radikalne promjene

Traži smanjenje emisija plinova za 28 posto

 

Poljoprivrednici u Irskoj mogli bi uskoro biti prisiljeni izvršiti potencijalno štetne promjene u svom poslovanju jer ih vlada tjera da primjenom njenih mjera smanje navodne emisije stakleničkih plinova za 28 posto. Dužnosnici unutar irske vlade već se neko vrijeme cjenkaju oko toga kako zelenim zakonodavstvom smanjiti emisije u poljoprivrednom sektoru, unatoč oštrim reakcijama farmera u drugim europskim državama na slične mjere.

Prema izvješću The Timesa, irski ministar poljoprivrede, Charlie McConalogue, već je pristao prisiliti poljoprivrednike na smanjenje od 27 ili 28 posto, što je potez koji će izazvati značajne poremećaje u lokalnim tvrtkama. Međutim, publikacija također tvrdi da još uvijek postoji značajan pritisak na McConalogue da provede ograničenje od 30 posto, mjera za koju je čelnik jedne od najvećih poljoprivrednih organizacija u zemlji rekao da će rezultirati golemim smanjenjem broja stoke u zemlji.

Cilj od 30 posto rezultirao bi značajno smanjenom proizvodnjom, što bi moglo opustošiti poljoprivredni sektor u Irskoj“, rekao je ranije predsjednik Udruge irskih poljoprivrednika Tim Cullinan u vezi s takvim potezom. Čak i uz nižu procjenu od 28 posto, jedan od dužnosnika irske vlade naglasio je da to neće biti uobičajena situacija, s tim da takva mjera zahtijeva drastične promjene u irskoj poljoprivredi.

tribun.hr/irska-vlada-tjera-farmere-na-radikalne-promjene-trazi-smanjenje-emisija-plinova-za-28-posto

Povezane objave

Sunce i vjetar danas su najjeftiniji izvori energije

HF

U Hrvatsku stigao siggi’s skyr

HF

EM – električni automobil godine

HF

Između dobiti i gubitka

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više