Hrvatski Fokus
Znanost

Zviždač se suočava s prisilnim ‘odvajanjem’ od vojske

Aktivni pripadnici američke vojske: Značajan porast raka, miokarditisa i perikarditisa kao rezultat cjepiva protiv Covid-19

 

Ovaj tekst posvećujem svim djelatnim pripadnicima Hrvatske vojske, ATJ Lučko i hrvatske Policije, osobito obiteljima onih koji su iznenada preminuli tijekom bavljenja ‘profesionalnim aktivnostima,’ dok su neki drugi njihovi kolege kolabirali radi čega su hospitalizirani. Za one koji su srećom preživjeli, medicinski je upitno hoće li biti sposobni izdržavati sve teške psiho-fizičke zahtjeve u svojem poslu. Mjerodavne institucije kao i medicinski stručnjaci i liječnici ne žele javnosti otkriti jesu li umrli i hospitalizirani djelatnici cijepljeni protiv COVID-19, iako je mnogima poznata nametnuta obveza cijepljenja protiv COVID-19 u hrvatskoj vojsci i policiji.

Nažalost, pojedini hrvatski mediji jako su se trudili mlade, zdrave djelatnike MORH-a i ATJ Lučko s izvrsnom psihofizičkom spremnosti prikazati kao ovisnike, a istovremeno gotovo nitko nije postavio pitanje o mogućim štetnim nuspojavama cjepiva protiv COVID-19. Stoga tekst koji slijedi u nastavku, neka bude svima upozorenje.o mogućim štetnim nuspojavama cjepiva protiv COVID-19 kojih ima sve više.     

Početkom listopada 2021. Hrvatski fokus objavio je tekst o dr. Theresi Long, iznimno hrabroj liječnici i časnici, potpukovnici američke vojske koja je upozorila američko Ministarstvo obrane na ozbiljne zdravstvene posljedice nametnutom obvezom cijepljenja svih vojnih djelatnika protiv COVID-19 („Liječnica američke vojske upozorava na otrovne sastojke u cjepivima protiv COVID-a“; Hrvatski fokus br. 589. od 8. 10. 2021.).  

Nažalost, saga o štetnim nuspojavama cjepiva protiv COVID-19 se nastavlja i u američkoj vojsci, točnije u obrambenim snagama, zbog čega se zabrinutost pojedinih liječnika i medicinskih stručnjaka povećava. 

U siječnju 2022. prvi poručnik Mark Bashaw, časnik preventivne medicine u vojsci, počeo je primjećivati ​​neke „alarmantne signale“ unutar obrambene epidemiološke baze podataka. Obrambena medicinska epidemiološka baza podataka (DMED), koja prati bolesti i ozljede 1,3 milijuna aktivnih članova službe, pokazala je u izvješćima tijekom pandemije značajan porast oboljenja od karcinoma, miokarditisa i perikarditisa; kao i neke druge bolesti poput muške neplodnosti, tumora, bolesti pluća uzrokovane krvnim ugrušcima i HIV, rekao je Bashaw.

Sve te bolesti navedene su u dokumentaciji američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) kao potencijalne nuspojave povezane s cjepivima protiv COVID-19, rekao je Bashaw u razgovoru za program „Crossroads“ EpochTV-a 1. kolovoza (2022.).

Vidjevši povećanje u slučajevima ovih bolesti čak do 50 posto ili 100 posto u nekim situacijama, Bashaw je istupio kao zviždač kako bi izrazio zabrinutost oko svojih otkrića.

U Bashawovoj izjavi zviždača, predanoj senatoru Ronu Johnsonu (R-Wis.) koji olakšava razmjenu informacija iz ranih istraga proizvoda COVID-19 s Kongresom, kaže se da on sve veću učestalost ovih poremećaja uočenih u DMED-u vidi kao „vrlo zabrinjavajuću.“

Konkretno, broj slučajeva karcinoma tj. raka među aktivnim vojnicima u 2021. gotovo se utrostručio u usporedbi s prosječnim godišnjim brojem slučajeva raka od 2016. do 2020., rekao je Bashaw u svojoj izjavi.

Bashawove odgovornosti kao časnika za preventivnu medicinu, sa specijalnošću u entomologiji (znanost o kukcima, op.a.), uključuju „sudjelovanje u istraživanjima i istragama za utvrđivanje potencijalnog javno-zdravstvenog rizika za osoblje DoD-a [Ministarstva obrane] od bolesti uzrokovanih kukcima i drugih ozljeda koje nisu povezane s borbom.“

Grješka u DMED-u

Tjedan dana nakon što su ove informacije iznesene u siječnju na okruglom stolu „COVID-19: Drugo mišljenje“ koji je organizirao senator Ron Johnson, podatci u DMED-u su se promijenili, rekao je Bashaw, i svi ovi zabrinjavajući ‘skokovi’ u bolestima i ozljedama „činilo se da su nestali i usklađeni s prethodnim godinama.“

Zanimljivo, greška nije utjecala na podatke iz 2021., koji su ostali isti. Umjesto toga, ispravljeni podatci doveli su do povećanja podataka za prethodne godine, zbog čega su podatci za 2021. izgledali normalno i u skladu s tekućim prosjekom, objasnio je Bashaw.

Kao odgovor na tvrdnje zviždača, Peter Graves glasnogovornik zdravstvene agencije Ministarstva obrane rekao je za Epoch Times da su podatci u DMED-u „bili netočni za godine 2016.-2020.“, pa je sustav isključen kako bi se ispravio glavni uzrok ‘oštećenja’ podataka, što nije utjecalo na podatke iz 2021.

Nakon održanog okruglog stola, senator Johnson je poslao tri pisma Ministarstvu obrane (DoD) tražeći objašnjenje naglog porasta medicinskih dijagnoza i promjena u podatcima DMED-a.

„Zabrinutost je da bi ova povećanja mogla biti povezana s cjepivima protiv COVID-19 koja su naši vojnici, muškarci i žene, primili kao obvezno“ rekao je senator Johnson u jednom od svojih pisama.(https://ronjohnson.senate.gov/2022/2/sen-johnson-to-secretary-austin-has-dod-seen-an-increase-in-medical-diagnoses-among-military-personnel).

Senator je također poslao pismo tehnološkoj tvrtki koja upravlja DMED-om tražeći pojašnjenje svih problema s integritetom podataka koji su otkriveni u bazi podataka.

Iako je senator Johnson dobio neke odgovore od tehnološke tvrtke, još uvijek nije bilo „čvrstog, racionalnog objašnjenja“ zašto je došlo do pogrješke u bazi podataka i što je to bilo, rekao je Bashaw.

Nakon ‘kvara’, Bashaw je izvukao podatke iz Sustava za prijavu neželjenih posljedica/nuspojava cjepiva (VAERS) za ozljede povezane s virusnim cjepivima kako bi ih usporedio sa svojim nalazima u DMED-u. Usporedio je prosjek u posljednje 24 godine s podatcima za 2021. i otkrio jedanaesterostruki porast u broju sumnjivih štetnih incidenata prijavljenih u 2021.

„Usporedio sam to s prosjekom u posljednje 24 godine, to je povećanje od 1100 posto u 2021. A jedina razlika koju smo imali u 2021. bilo je uvođenje ovih eksperimentalnih cjepiva protiv COVID-19 odobrenih za hitnu uporabu“, rekao je Bashaw.

VAERS -om upravljaju agencije Odjela za zdravstvo i socijalne usluge (HHS) i služi kao „nacionalni sustav ranog upozorenja za otkrivanje mogućih sigurnosnih problema u cjepivima s američkom dozvolom,“ navodi se na web stranici HHS-a (Department of Health and Human Services, HHS).

Iako je prijava VAERS-u za pojedince dobrovoljna, „zdravstveni djelatnici moraju prijaviti određene štetne događaje/nuspojave, a proizvođači cjepiva moraju prijaviti sve štetne nuspojave koji im privuku pozornost,“ navodi se na web stranici. Međutim, unose mogu obavljati i neprofesionalci.

Ovlašteni proizvodi za hitnu upotrebu

Bashaw je pokušao iznijeti svoju zabrinutost u vezi s cjepivima protiv COVID-19 svojem vodstvu u vojsci putem odgovarajućih kanala, preporučujući da promijeni strategiju komuniciranja rizika za cjepivo sa „sigurno i učinkovito“ na „moglo bi biti nekih problema.“

Međutim, njegova zabrinutost nije riješena, rekao je Bashaw. „A onda, kasnije, bio sam na meti zbog vlastitog [COVID-19] statusa cijepljenja.“

Bashaw je rekao da je bio „prisiljen na eksperimentalnu hitnu primjenu odobrenog protokola testiranja, koji je bio samo za necijepljene“.

Doveo je u pitanje politiku, rekavši da se prisiljavanje necijepljenih pojedinaca na takav režim testiranja čini „prisilom“ i „nekom vrstom kažnjavanja“. Bashaw se pozvao na odredbe Kodeksa Sjedinjenih Američkih Država, koji proizvođačima i distributerima proizvoda, vladi i medicinskom osoblju koje upravlja proizvodom tj. cjepivom daje zaštitu od odgovornosti za proizvode odobrene za hitnu upotrebu u epidemiji (https://uscode.house.gov).

Međutim, ovaj zakon ne uzima u obzir perspektivu pojedinca koji odluči koristiti ove proizvode ili kojemu se proizvod daje, unatoč tome što oni preuzimaju sav teret rizika. „Iz tog razloga [trebali bi imati] mogućnost prihvatiti ili odbiti te proizvode“, rekao je Bashaw.

„Moj je posao kao medicinskog službenika općenito upozoriti pojedince ili barem pokušati priopćiti [im] u što bi se mogli ‘uvaliti’ s ovim proizvodima.“

Bashaw je istaknuo da je pravo pojedinca prihvatiti ili odbiti primanje ovih proizvoda kao i pravo na informirani pristanak također zapisano u Zakonu Sjedinjenih Država, točnije 21 Zakonika SAD-a § 360bbb–3.

Pojedinci kojima je proizvod odobren za hitnu uporabu trebaju biti obaviješteni „o značajnim poznatim i potencijalnim dobrobitima i rizicima takve uporabe, te o opsegu u kojem su te koristi i rizici nepoznati,“ propisuje navedeni zakon. To se ne odnosi samo na eksperimentalna cjepiva, već i na postupke testiranja na COVID-19 i nošenje maski, rekao je Bashaw.

Ciljano zbog nepoštivanja COVID-19 pravila

Bashaw je izveden pred vojni sud zbog nepoštivanja propisanog protokola za COVID-19. Osporio je optužbu rekavši kako je naredba da se slijedi protokol zanemarila pravo pojedinca na informirani pristanak zajamčen američkim zakonom.

Sud je osudio Bashawa, ali sudac nije izrekao nikakvu kaznu i preporučio je zapovjednom generalu da povuče osudu, rekao je Bashaw, ali je general potvrdio osudu. Nakon osude, vojska je inicirala Bashawovo nedobrovoljno odvajanje od službe nakon 17 godina časne službe. Njegovo očekivano unapređenje u kapetana također je obustavljeno, rekao je časnik.

Opravdanje za njegovo otpuštanje bilo je to što je vojska izgubila povjerenje u njegove „sposobnosti časnika tijekom proteklih sedam mjeseci,“ objasnio je Bashaw. Bashaw je podnio opovrgnuće, nadajući se da će promijeniti tijek.

Osim toga, Bashaw je podnio pritužbu zviždača u Ministarstvu obrane, ali je odlučeno da protiv njega nije bilo odmazde i slučaj je zatvoren. Rekao je kako je potom podnio još jednu tužbu kojom ostvaruje svoje pravo zajamčeno kodeksom vojnog pravosuđa da osporava takve odluke.

Epoch Times je zatražio komentar od Vojnog centra za javno zdravstvo i Ministarstva obrane. Nedavno je Bashaw podnio peticiju glavnom sucu vojske, tražeći od generala da pregleda ono što je iznio u službenoj dokumentaciji.

Ovo je konkretan dokaz i dobro je utemeljen na zakonu koji štiti pripadnike vojske i pojedince općenito, rekao je Bashaw. „Ne bih riskirao 17 godina svoje službe [i] zdravlje i dobrobit svoje obitelji zbog nekog neozbiljnog argumenta.“

Bashaw je rekao da je zabrinut za integritet podataka na kojima vodstvo temelji svoje strateške odluke. Ako se podatcima manipulira na neki način ili ako postoji grješka u podatcima, tada ti čelnici na višim razinama donose odluke „na temelju nečega što možda nije slučaj“, objasnio je. Osobito je „ozbiljan znak zabrinutosti“ ako privatni poduzetnik upravlja medicinskim podatcima članova službe i ima problema s njima.

„Zato je vrlo važno imati čvrste podatke i pouzdane izvore.“ Bashaw je rekao da je odlučio svoju zabrinutost iznijeti svojim pretpostavljenima kako bi poštovali prisegu koju je položio da će poštivati ​​Ustav Sjedinjenih Država i slaviti Boga. „Apsolutno ću učiniti sve što je u mojoj moći da upozorim svoju braću i sestre u uniformama. I to je moj posao kao medicinskog službenika, komunicirati rizike i potencijalne štete,“ rekao je Bashaw. „To je moja dužnost.“

Autor: Ella Kietlinska and Joshua Philipp: „Whistleblower Disputes Data Glitch Explanation Behind Drastic Increase in Non-Infectious Diseases in Military – Whistleblower faces involuntary separation from Army“;

THE EPOCH TIMES, 23. 8. 2022.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Misteriozno ubojstvo kineskog znanstvenika

HF

Hrvatska zakazala kod Pariškog sporazuma

HF

Franjo Hanamann – hrvatski kemičar i metalurg

HF

Čak 96 posto klimatskih podataka je lažno

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više