Hrvatski Fokus

Danas, 8. prosinca 2020., Vijeće za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom pokreće novo savezništvo globalnih poslovnih vođa 

VIJEĆE ODGOVARA NA IZAZOV PAPE FRANJE DA PRIMIJENI NAČELA MORALA NA POSLOVNE I INVESTICIJSKE PRAKSE. ORGANIZACIJE SE OBVEZUJU NA KONKRETNU AKCIJU DA BI STVORILE PRAVIČNIJI, ODRŽIVIJI I POVJERENIJI EKONOMSKI SUSTAV

NEW YORK, 8. prosinca 2020. PRNewswire – Vijeće za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom (“Vijeće”), povijesno novo partnerstvo između nekih od najvećih svjetskih investicijskih i poslovnih čelnika i Vatikana, pokrenuto je danas. Označava hitnost spajanja moralnih i tržišnih imperativa za reformu kapitalizma u snažnu silu za dobro čovječanstva. Pod moralnim vodstvom njegove svetosti pape Franje i njegove eminencije kardinala Petera Turksona, koji vodi dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja u Vatikanu, a nadahnut moralnim imperativom svih vjera, Vijeće poziva tvrtke svih veličina da iskoriste potencijal privatnog sektora za izgradnju pravednijih, sveobuhvatnijih i održivih ekonomskih temelja za svijet.

Vijeće predvodi temeljna skupina globalnih vođa, poznatih kao Čuvari inkluzivnog kapitalizma, koji se svake godine sastaju s papom Franjom i kardinalom Turksonom. Ovi čelnici predstavljaju više od 10,5 bilijuna američkih dolara imovine pod upravljanjem, tvrtke s tržišnom kapitalizacijom od preko 2,1 bilijuna američkih dolara i 200 milijuna radnika u preko 163 zemlje. Organizacija izaziva poslovne i investicijske čelnike svih veličina da prihvate vodeća načela Vijeća i preuzmu javne obveze da će prema njima djelovati. Namjera ovih kolektivnih akcija je dovesti do sustavnih promjena čineći kapitalizam većom snagom za inkluzivnost i održivost.

Obraćajući se čuvarima, papa Franjo rekao je: “Hitno je potreban ekonomski sustav koji je pošten, pouzdan i sposoban odgovoriti na najdublje izazove s kojima se suočava čovječanstvo i naš planet. Preuzeli ste izazov tražeći načine da kapitalizam postane sveobuhvatniji instrument za cjelovitu dobrobit ljudi.” Čuvari su se već obvezali na stotine mjerljivih akcija, a članovi Vijeća preuzet će trajne obveze da će nastaviti unapređivati ​​inkluzivni kapitalizam. Oni će odgovarati za svoje javne obveze i pozivat će tvrtke iz cijelog svijeta da se pridruže.

“Kapitalizam je stvorio golem globalni prosperitet, ali je također ostavio previše ljudi iza sebe, doveo je do degradacije našeg planeta i nema veliko povjerenje u društvu”, rekla je Lynn Forester de Rothschild, osnivač Vijeća i upravni partner inkluzivnog kapitala Partneri. “Ovo će Vijeće slijediti upozorenje pape Franje da sluša ‘vapaj zemlje i vapaj siromašnih’ i odgovara na zahtjeve društva za pravednijim i održivijim modelom rasta.”

Ovdje pročitajte što čuvari Vijeća za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom imaju za reći. Cjelovit popis Čuvara je sljedeći:

Ajay Banga, predsjednik i izvršni direktor, MastercardOliver Bäte, predsjednik Uprave, Allianz SEMarc Benioff, predsjednik, izvršni direktor i osnivač, SalesforceEdward Breen, izvršni predsjednik, DupontSharan Burrow, glavni tajnik, Međunarodna konfederacija sindikataMark Carney, financijski savjetnik premijera COP26 i specijalni izaslanik Ujedinjenih naroda za klimatske akcije i financijeCarmine Di Sibio, globalni predsjednik i izvršni direktor, EYBrunello Cucinelli, izvršni predsjednik i kreativni direktor, Brunello Cucinelli S.p.A.Roger Ferguson, predsjednik i glavni izvršni direktor, TIAALady Lynn Forester de Rothschild, osnivačica i upravljačka partnerica, Inclusive Capital PartnersKenneth Frazier, predsjednik uprave i glavni izvršni direktor, Merck & Co., Inc.Fabrizio Freda, predsjednik i izvršni direktor, tvrtke Estée LauderMarcie Frost, izvršna direktorica, CalPERSAlex Gorsky, predsjednik uprave i glavni izvršni direktor, Johnson & JohnsonAngel Gurria, glavni tajnik Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj(OECD)Alfred Kelly, predsjednik i glavni izvršni direktor, Visa Inc.William Lauder, izvršni predsjednik, tvrtke Estée LauderBernard Looney, glavni izvršni direktor, BPFiona Ma, blagajnica, država KalifornijaHiro Mizuno, član odbora, Načela za odgovorno ulaganjeBrian Moynihan, predsjednik uprave i glavni izvršni direktor, Bank of AmericaDeanna Mulligan, predsjednica i izvršna direktorica, Guardian Life Insurance Company ofAmerikaRonald P. O’Hanley, predsjednik i izvršni direktor, State Street CorporationRajiv Shah, predsjednik Zaklade RockefellerTidjane Thiam, član uprave, Kering GroupDarren Walker, predsjednik Zaklade FordMark Weinberger, bivši predsjednik i izvršni direktor EY-a, te član uprave J&J, MetLife i Saudi AramcoO Vijeću za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom: Vijeće za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom globalna je neprofitna organizacija osnovana pod pokroviteljstvom Vatikana pod moralnim vodstvom pape Franje. Naša je misija iskoristiti potencijal privatnog sektora za stvaranje inkluzivnijeg, održivijeg oblika kapitalizma s povjerenjem. Vijeće predvodi temeljna skupina globalnih izvršnih direktora i javnih čelnika, poznatih kao Čuvari inkluzivnog kapitalizma, koji se godišnje sastaju s Vatikanom radi unapređenja misije Vijeća.

IZVOR: Vijeće za inkluzivni kapitalizam; https://www.inclusivecapitalism.com; https://www.google.hr/search?source=hp&ei= Vijeće za inkluzivni kapitalizam. Danas, 8. prosinca 2020., pokreće Vijeće za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom, novo savezništvo globalnih poslovnih vođa Inkluzivni kapitalizam, papa franjo, peter turkson, Lynn Forester de Rothschild

Povezane objave

Teror centralnog ekstremizma

HF

JUG PROTIV SJEVERA – Građanski rat na hrvatski način

HF

Čestitam Suverenistima, prijekor Neovisnima

HF

Sraman Milanovićev skup na praznom “Trgu republike”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više