Hrvatski Fokus
Feljtoni

Nepostojeća konstitutivnost Srba u Hrvatskoj (5)

Srbi u Hrvatskoj moraju shvatiti i prihvatiti da su nacionalna manjina

SDSS godinama dijeli lekcije Hrvatima, sa svojim Biltenima prikazuje ih po svijetu kao zločince i progonitelje Srba, a osnovao ju je ratni zločinac, četnik, u okupiranom Vukovaru u tzv. Republici Srpskoj Krajini

Donošenjem Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina 13. prosinca 2002. nije više bilo potrebe pozivati se na Erdutskim sporazumom.

Potvrda točnosti ove pretpostavke je u Memorandumima SANU-a 1, 2 i 3, djelovanju ministra „spoljnih poslova“ Srbije Ivice Dačića i izjave ostalih visokih srpskih dužnosnika, izložba o Jasenovcu u zgradi UN-a s podmetnutim lažnim fotografijama i eksponatima, kojima se Hrvatska direktno optužuje kao da je slojednica NDH, djelovanje SPC-a oko kanonizacije bl. Alojzija Stepinca, angažiranje Efraima Zuroffa i Gideona Greifa po pitanju Jasenovca od strane Vlade Srbije, gdje svako istraživanje proglase kao „istorijski revizionizam” i konačno neprestano potenciranje ustaštva i NDH od strane Milorada Pupovca, kao i zadnja podvala tiskanje Statuta grada Vukovara na ćirilici!

Članak 40.

Ništa se u ovome Ustavnom zakonu ne će tumačiti kao da uključuje bilo kakvo pravo na obavljanje bilo kakve djelatnosti ili izvršavanje čina suprotnih temeljnim načelima međunarodnog prava, te posebice suverenosti, jedinstvenosti, teritorijalne cjelovitosti i nezavisnosti Republike Hrvatske.

I što držim najvažnijim dokazom i krimenom SNV-a i njegovih čelnika je odgajanje mladih generacija da je Domovinski rat bio građanski rat. Vojislav Stanimirović izjavio za Večernje novosti 13. lipnja 2013.: “Naša djeca uče prema hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i izučavamo noviju povijest na naš način, drukčiji nego u hrvatskim školama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu, jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat!”

Ustav Republike Hrvatske
(pročišćeni tekst)
I. Izvorišne osnove

Povijesno pravo  hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

VOJISLAV STANIMIROVIĆ: ‘Izbacili smo Domovinski rat jer je za nas to bio građanski rat’…mi našu djecu učimo drukčije…

Evo što radi SNV i pripadnici srpske nacionalne manjine; odgajaju djecu da ne poštuju državu Hrvatsku. njen Ustav i Zakone. Ono što oni ne uspiju ostvariti, ostvariti će njihova djeca i unuci, jer ih se od malena  uči da ne budu lojalni građani Republike Hrvatske, da ne poštuju njen Ustav i Zakone! Ideju Velike Srbije ostavljaju u naslijeđe svojoj djeci i unucima da je oni u nekom drugom vremenu pokušaju ostvariti! Nije to samo pogrješna politika SDSS-a i Srpskog narodnog vijeća, već su tu zakazale i institucije hrvatske države. To je totalna nebriga hrvatskih državnih institucija, Hrvatske vlade, Ministarstva obrazovanja, DORH-a i pravosuđa! A tek neistine koje izgovaraju kao na primjer Vojislav Stanimirović da nije bio u Vukovaru, kada se dogodila Ovčara, a bio je! “Svjedoci koji su kao medicinsko osoblje zadnji ostali u vukovarskoj bolnici dok iz nje nije bio odveden i posljednji pacijent svjedoče da su vidjeli i susreli dr. Vojislava Stanimirovića u bolnici 20. 11. 1991. godine i time demantiraju Stanimirovića koji je kao gost u emisiji srbijanske televizije u studenom 2010. godine lagao da on nije bio u Vukovaru taj dan kada se dogodila Ovčara”.

„Bolničarka, redovnica sestara sv. Križa s. Ida Ana Zdravčević, koja danas živi i radi u Đakovu. Zbog toga što je vidjela i susrela dr. Vojislava Stanimirovića u vukovarskoj bolnici svjedoči da jednom bila verbalno napadnuta od njegove supruge prigodom njihova slučajnog susreta u Vukovaru. Časna sestra Ida i danas ostaje pri svojemu iskazu, jer joj je tada dr. Vojislav Stanimirović, prisjeća se tih trenutaka u podrumu vukovarske bolnice, pomalo iznenađen i zbunjen zbog njene nazočnosti, pružio čak i ruku.

Svećenik, Smiljan Berišić, danas živi u Rovinju, a u vukovarskoj bolnici 1991. bio je medicinski tehničar. Završio je srednju medicinsku školu, a bio je i završeni student teologije. Sve vrijeme opsade proveo je u Vukovaru. Svećenik svjedoči da su 20. 11. 1991. došli autobusi i odveli medicinsko osoblje. „Tog popodneva oko 17 sati odveli su i dr. Jurja Njavru. U bolnici nas je ostalo četvoro od svega hrvatskog medicinskog osoblja: uz mene i časna sestra Jela, časna Ida, sestra Zorica iz Zagreba.

Tada nisam shvatio jer su govorili da nas voze na razmjenu, nisam razumio vražji plan, jer su nam pomagali ukloniti vozila koja su ometala nekakav normalan transport. Nisam shvatio ni da su namjerno izdvajali sve one ranjenike koji nisu bili iz Vukovara. Nekoliko sam njih i pomogao utovariti na kamion. Nisam shvatio ni kad su doktori Marić i Stanimirović došli u bolnicu obučeni u uniforme JNA“.

Vojislav Stanimirović sudjelovao u velikosrpskoj agresiji na grad Vukovar bio je pričuvni kapetan na čelu sanitetske službe tzv. JNA i organizator zdravstva za Srijem. Po svojoj funkciji i dužnostima nije mogao biti promatrač u vukovarskoj bolnici”, napisao je Antun Ivanković

https://narod.hr/hrvatska/je-li-stanimirovic-bio-u-vukovaru-kada-se-dogodio-zlocin-na-ovcari?fbclid=IwAR2ZhX4K7OZCuIR2PB5DWrLiHvG3vsqgzrEbdG736m-Mq1-8f3EW7cm1n3A

I nakon silnih razaranja, laži i ubijanja Srbi još bivaju nagrađeni od hrvatske Vlade i  premijera Andreja Plenkovića? Strašno, neljudski prema hrvatskim braniteljima i direktno protiv hrvatskog naroda! Srbi u Hrvatskoj moraju shvatiti i prihvatiti da su nacionalna manjina, kao što su Hrvati u Srbiji i da ne mogu nametati svoje vrednote kao jedino moguće i jedino ispravne većini! I Hrvati i Srbi imaju svoju matičnu državu i svi koji žive izvan matične države u drugoj su državi nacionalna manjina!

Ali dokle god bude ovakve hrvatske vlasti ne će shvatiti ni prihvatiti, nemaju potrebe, ionako im je od Vladajućih sve oprošteno , ali  od naroda nije!

Milorad Pupovac neprestano mantra o  rehabilitaciji i legalizaciji ustaških pozdrava i obilježja, uspoređujući Hrvatsku s NDH, pozdrav Za Dom Spremni ga strašno smeta, ali mu ne smeta četnička kokarda, nije mu smetao spomenik četničkom vojvodi Draži Mihajloviću na ulazu u Vukovar u vrijeme RSK, nije mu smetalo kada su četnici  pod kokardom pjevali u Vukovaru: „Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate!“ Nije mu smetalo ni kada se odmah po osnivanju pridružio  baštinicima te četničke ideologije koji su osnovali SDSS, ne nije mu smetalo, ali baš zato smeta nama Hrvatima, jer nas podsjeća da su ti“  ideološki baštinici Draže Mihailovića i njegova pokreta pod ćirilicom, aktivno  sudjelovali od 1990. do 1995. u vojnoj agresiji na Republiku Hrvatsku i u tom barbarskom pohodu počinili strašne  zločine nad Hrvatima i svim hrvatskim vrijednostima za vrijeme trajanja Domovinskoga rata. Pod obilježjima toga zločinca i njegova pokreta ubijani su: Tovarnik, Lovas, Sotin, Vukovar, Osijek, Zadar, Pakrac, Karlovac, Dubrovnik, Škabrinja i mnoga druga mjesta i gradovi u Republici Hrvatskoj“, napisao je Antun Ivanković

Narod ne oprašta onima  koji su ga pljačkali, rušili mu domove i ubijali djecu, žene i starce i posebno hrvatske branitelje. Hrvatski je  narod  spreman braniti svoj dom, ma koliko Vlada pogodovala  SNV-u i SDSS-u, ma koliko Milorad Pupovac  misli da će ga uspjeti slomiti. Zar im nije dovoljna pouka propast komunizma, a time i Jugoslavije, za kojom još uvijek žale? Poučno je rekao mons. Bože Milanović: „Države i granice određuju se stoljećima. Režimi prolaze, a ljudi ostaju.“ To je bilo u njegovo vrijeme, a sada je pitanje koliko će Hrvata ostati u Hrvatskoj, jer se Vlada RH „pobrinula“ da se što više njih iseli!

(Nastavak slijedi)

Lili Benčik

Povezane objave

Starci u zlatnom kafezu (2)

hrvatski-fokus

Uspomene iz Perzije Ivana Simonića (2)

hrvatski-fokus

NEPOZNATA STRANA – “Bugojanska akcija iz 1972.” (2)

hrvatski-fokus

Žrtve grobišta Očura u Varaždinu (4)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više