Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

“On” i “Ova” Plenkovićeva Vlada

“On” i “Ova”  Vlada nisu riješili nijedan državni i nacionalni problem

 

Od samoga početka diktature i tiranije Andreja Plenkovića nad hrvatskim narodom i Lijepom našom, Hrvatski tjednik bio je i ostao jedini list koji je prepoznao u tom bahatom liku izdaju, koja je danas toliko metastazirala, da je pitanje ima li nekih novih pametnih lijekova. Bolest je uhvatila i njegove suradnike, poslušnike, kupljene, ucijenjene, nagrađene, naivne i glupe, unaprijeđene, gluhe i slijepe, pismene, polupismene i nepismene, iskorištene i potrošene, nanovo vraćene zbog poslušnosti i koristoljublja, interesne koalicijske partnere… 

Razvidno je da se svi oni, u toj uznapredovanoj bolesti veoma dobro osjećaju i još smiruju narod kako nema razloga za paniku, sve je u najboljem redu, sve je pod kontrolom (to napose!), teku med i mlijeko! Jer to je OVA VLADA koju vodi Andrej Plenković. Nema iz te skupine polusvijeta, od običnih članova Partije do ministara i visokih dužnosnika, koji svoje obraćanje svakome i nikome (ali pred ključnim medijima) ne započinje riječima: OVA VLADA, često s dodatkom PLENKOVIĆEVA! Jer do NJEGA mi smo bili bespomoćni ljudi, nesposobni se suočiti s brojnim problemima, sa životom samim, koje samo ON razumije i koje samo ON može riješiti. I kako vidimo i slušamo preko njegovih medija i novinara doista ON sve rješava(?!).

Problem je u ovoj nezahvalnoj naciji i ljudima koji na svojoj koži (još) ne primjećuju te blagodati, jer ne razumiju da se ništa ne može promijeniti preko noći. Malo strpljenja. Imajte razumijevanja, što vi znate što smo sve naslijedili? Zato njih i ne treba pitati kako uživaju u tom raju OVE VLADE i njegova šefa. Treba pitati najbliže NJEGOVE suradnike na svim razinama. Oni razumiju. I znaju. Ono što je posebno zabrinjavajuće što je svojom antihrvatskom, neoliberalno-globalističkom, titoističko-jugoslavenskom politikom, doveo na scenu raznovrsne radikalne/ekstremne partije i pojedince, a posebice ohrabrio one pojedince u državi koji nikada nisu htjeli ni poštivali slobodnu i neovisnu Hrvatsku, već su se, jučer i danas, njoj suprotstavljali. Posvuda. Dakako, to se odnosi i na vrh Srpske pravoslavne crkve, u Hrvatskoj i znatno šire. Oni znaju čitati i pisati! Rijetko kada su Vučićeve vlasti u Srbiji i srpske obavještajne službe, kao i Dodikove/Stanivukovićeve u Republici srpskoj, toliko likovale, kao danas. Snimaju se i šalju u svijet filmovi kojima se blati Hrvatska i njen simbol bl. Alojzije Stepinac, podižu spomen ploče čijim sadržajem se vrijeđa Hrvatska, objavljuju knjige, drže govori, mediji imaju dovoljno takva štiva… Imaju pred sobom obezglavljenu Hrvatsku u kojoj se provode jedan i drugi Memorandum SANU-a. Pitanje je tko to danas ne vidi u ovoj zapuštenoj zemlji? Nažalost, Katolička Crkva u Hrvata i sama sudjeluje u toj anemiji!

Znamo čitati i pisati a nismo biskupi

No, nama nevjernim Tomama, a koji volimo svoj narod i Hrvatsku, stalo je do istine. Hvala Bogu znamo čitati i pisati (a nismo biskupi?!), nismo ni slijepi, tu i tamo nešto pročitamo i naučimo, nešto znamo o ekonomiji, pravu, povijesti (i sadašnjosti) – ne toliko kao ON, ali se sve više bojimo (zbog NJEGA) i strepimo upravo za našu svakodnevicu, a napose za ono što čeka ovaj narod i državu u bliskoj budućnosti. Strepimo i zbog toga da nas kojim slučajem ne napuste ON i njegov ministar financija, koji nas, s jedne strane milozvučno ohrabruje i tješi, a s druge zapravo čuva peneze za sve vrste partijskih i državnih izbora. Jer tada ON obilazi županije, gradove i sela, preostala poduzeća i ogledne OPG-ove, kako bi, poput Robina Hooda, pokazao sve bogatstvo naše štedljivosti, imućnosti i darežljivosti EU-a?! Kupuje. Ministar čuva NJEGA, daje privid da je sve u redu, osigurava i jamči inozemnoj poslovnoj klijenteli da je bolesnik još uvijek iznad vode, i da će sve uredno podmirivati. I kaže da je to obilježje ozbiljnosti i odgovornosti OVE VLADE. Tko ne bi volio takvog ministra. I njemu slične. A ima ih.

Nevjerni Toma u ovoj Lijepoj našoj vidi nešto što ga zabrinjava i ne može si naći mira, a da to ne podijeli s ostalom subraćom. Ostalim Tomama. Umjesto meda i mlijeka vidi: Hrvatsku na začelju Europske unije po rastu/padu BDP-a, demografskoj katastrofi i odumiranju nacije, rijetkim stranim investicijama u hrvatsko gospodarstvo, nekonkurentnosti, propasti tisuća OPG-ova u ratarstvu, stočarstvu, mljekarstvu, voćarstvu…, svemoći uvozne trgovinske mafije, neostvarivanju nužnih reformi u gospodarskom sustavu, reformi obrazovanja, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja – napose ogromnih financijskih i kadrovskih problema zdravstvenog sustava što je posebice došlo do izražaja u korona krizi itd., itd. Samo najvažnije. A i po ostalim parametrima i dalje smo na samom začelju.

No, nevjerni Toma vidi i brojne nemoralne pojave s kojima je suočena OVA VLADA: netransparentna privatizacija/ reorganizacija/ internacionalizacija koncerna Agrokor, usto afera Borg, milijarde kuna uložene u tzv. spas hrvatske brodogradnje, slučaj s vjetroelektranama  Krš – Pađeni, mega afera Janaf, lažno obećanje o povratku INA-e u hrvatske ruke i odnosi Vlade i Mola, afera Spice, Fimi medija, brojne afere na županijskim i lokalnim razinama uz sudjelovanje brojnih dužnosnika – lokalnih šerifa, nepotizam…

ON i OVA VLADA nisu riješili nijedan državni i nacionalni problem

Nevjerni Toma vidi kako  OVA VLADA nije riješila ni jedan bitni vanjskopolitički problem Lijepe naše. Daleko smo od Schengena; osim pokušaja ništa nije učinjeno na ravnopravnosti hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini uz stalna lutanja od Bošnjaka do Srba – a od novoga izbornog zakonodavstva za sada nema ništa usprkos tomu što je ON veoma blizak vodećim europskim državnicima(?!); s Vučićevom Srbijom nije riješeno pitanje naših nestalih, nema čak ni napretka u tomu, ne postavlja se pitanje plaćanja ratne odštete kao uvjeta za ulazak Srbije u EU; lošom politikom i neadekvatnim odnosima s Hrvatima u Crnoj Gori omogućeno je razjedinjavanje hrvatskih snaga i pobjeda prosrpske linije što je veoma opasno za hrvatske interese; sa Slovenijom ostaje stanje bez ikakvih promjena – naši ribari i dalje dobivaju račune i tužbe; osim prigodničarskog cupkanja ništa bitno nije riješeno ni s uključivanjem naših iseljenika u razvoj Hrvatske; obećanje o ulasku u OECD – Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj još je daleki san; ni sa SAD-om nisu postignuti dogovori oko viznog sustava i međusobnog oporezivanja, propala kupnja vojnih zrakoplova, itd.

Nevjerni Toma vidi, da je OVA VLADA i ON, koja se diči demokršćanstvom, brutalno odbacila narodne referendumske inicijative oko Istanbulske konvencije; novog izbornog zakonodavstva, ali i prihvaćanja Marakeškog sporazuma čije odredbe nisu sukladne hrvatskim nacionalnim interesima. Usto, zloporabljena su uputstva Venecijanske komisije o nemiješanju Vlade u referendumske inicijative – dapače, potpuno se OVA VLADA suprotno ponijela. OVA VLADA preko svoga Ministarstva kulture i HAVC-a financira antihrvatske filmove (Dvor na UNI, Dnevnik Diane Budisavljević i dr.) financira obilježavanje pročetničkog ustanka u Srbu kao dana ustanka naroda Hrvatske?! (koji su to, osim Hrvata u Hrvatskoj još narodi?!);  u režiji partnera Pupovca, sudjeluje u obilježavanju velikosrpskog mita o logoru Jasenovac, nije prihvatila prijedlog, danas pokojnog dr. Slavena Letice, o nužnosti formiranja međunarodne znanstvene skupine o utvrđivanju pune istine o tom logoru; šuti na podizanje spomen ploče Diani Budisavljević u Austriji na kojoj se na potpuno lažan način prikazuje naša zemlja; šuti na opustošivanje katoličkih objekata u Hrvatskoj; financira velikosrpske Pupovčeve novine Novosti (nastavak Srbobrana s početka 20. stoljeća); daje velike privilegije Pupovcu za dobivena tri glasa kojima OVA VLADA i ON drže vlast (kadrovski, financijski i medijski). Nije ON prihvatio hrvatske Srbe koji su se borili za Hrvatsku koju doživljavaju svojom domovinom, nego Pupovčeve Srbe i njegovu stranku,  koju je utemeljio ratni zločinac Goran Hadžić, a u njenom  usponu sudjelovao ratni okupacijski gradonačelnik Vukovara Vojislav Stanimirović. Da podsjetim članove HDZ-a, to je onaj koji je nakon pada Vukovara i vukovarske bolnice izjavio kako je palo posljednje ustaško uporište. Da, to je taj koji s vašom partijom i NJIM drži vlast u Lijepoj našoj. Kako se nacionalno i moralno nosite s time? Stidite li se?

Nevjerni Toma vidi i nažalost prati podatke o suicidu, danas preko 3,5 tisuća hrvatskih branitelja, vidi kriminal i nepotizam na svakom koraku, vidi i sluša brojne laži, poluinformacije i objede o postignućima OVE VLADE i NJEGA osobno, kupovini narodnih zastupnika preko tzv. Bandićevih žetončića, slušamo prijedloge za donošenje represivnog zakonodavstva kojim bi se definitivno, kako ON kaže spriječila radikalizacija društva, drugim riječima kritika njega osobno i OVE VLADE koja vuče Lijepu našu u propast. Drugim riječima hrvatsko društvo radikalizira neuspješni i nesposobni Plenković i njegova nesposobna Vlada, jer njene neuspjehe i krive poteze gledamo svakodnevno. I sve se teže nosimo s njima. Najčešća riječ u narodu se rabi – kolaps, svega po malo. Nevjerni Toma vidi kako se OVA VLADA veoma loše nosi sa korona krizom, kriveći za sve loše građane i kritičare, hvaleći sebe i mudrost NJEGA koji je pred nekoliko mjeseci izjavio kako je OVA VLADA pobijedila koronu! Međutim, danas vidimo da stupa do zadnjega preživjelog kako bi taj mogao obilježiti epohalna dostignuća, jednoga u biti, ništa! Preko svog poslušnika Frke Petešića iz Znanstvenog savjeta za korona krizu odstranjuje nekoliko slobodarskih članova, da bi, kad je shvatio svu glupost tog sramotnog poteza, natjerao jadnoga Frku da svu odgovornost preuzme na sebe! Neka visi Frka! Nažalost, vidimo i to kako njegovi sljedbenici i pojedini mediji, od NJEGA prave, ne samo kult ličnosti što traži neku vrstu zakona o zaštiti lika i djela, već pravu relikviju. ON o svemu odlučuje, bez njega se ništa ne može, ON je uvijek u pravu, ON može sve što hoće, ON sve zna… I tako se i ponaša. A narod šuti. Ne želi ići na izbore, jer ne vjeruje u njih, zna da će se izbori opet organizirati kada na njih mogu izaći samo ispravni i pouzdani (korona u izolaciju!), ishod izbora drže unaprijed zadanim… Jer narod zna da se vlast nad svima može obnašati i sa 16/17 posto glasova?! Ako treba za NJEGA i manje.

Umjesto radikalizacije nevjerni Tome žele probuditi svijest i savjest u narodu

Nevjerne Tome koji vole svoj narod i koji se nadaju boljoj i nadasve uspješnijoj Hrvatskoj, u svojim kritičkim izričajima, kane probuditi svijest i savjest u našem narodu i građanima Hrvatske, kako bi konačno uvidjeli da put koji nam je namijenio ON i OVA VLADA vodi Lijepu našu u ponor. Danas je to tendencijski sve očituje i zadnjem slijepcu, nepismenom, gluhom i naivnom. I ovo što sramežljivo govorimo bojimo se da ne potpadne pod radikalizam, kako ON naziva kritički osvrt na svoje i  neuspjehe OVE VLADE. A onda i pod državnu stegu, kažnjavanje, progon, svoje medije. Prvo, visoke novčane, a potom i neke druge kazne. Kako su ovdašnji, pa i ovaj, nevjerne Tome pomalo naivni da očekuju ostavku ovog nesposobnog, neučinkovitog, nedemokratskog, antihrvatskog,  arogantnog i bahatog uljeza u HDZ i vođenje Vlade, ponovno poručuju urbi et orbi, da još ima ljudi kojima je stalo do istine, pravde, domoljublja i gospodarskog, moralnog i duhovnog oporavka i razvoja Lijepe naše. Naravno, bez NJEGA i OVE VLADE. Kao i njegove tihe, neoliberalno-globalističke i projugoslavenske, tzv. oporbe. Istomišljenici, usprkos svemu, međusobno se dobro razumiju.

Mijo Ivurek

Povezane objave

Zlokobna i preopasna izjava Vesne Pusić

HF

Tko su članovi Mosta?

HF

Produbljen negativni prirodni prirast stanovništva

HF

Uzroci razjedinjenosti Hrvata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više