Hrvatski Fokus
Kultura

Kraj kraja Zemlje Johnatana Franzena

Knjigu možete čitati redom ili preskakati po volji

 

Jonathan Franzen, američki je suvremeni pisac, kažu pouzdani izvori, i jedan je od najčitanijih njihovih pisaca, što već ulijeva respekt. Autor je niza romana ali i mnoštva objavljenih priloga koji se bave izazovnim i suprotstavljenim temama. Nedavno je zagrebački VBZ u biblioteci Ambrozija objavio njegovu knjigu Kraj kraja Zemlje, u prijevodu Igora Buljana.

Knjiga je u podijeljena u niz poglavlja, koje možete čitati ili preskakati po volji, ipak nastojeći uvidjeti, shvatiti zašto je taj Amerikanac toliko popularan i što je to tako fascinantno u njegovom pisanju. Franzen piše i kao jedan od onih glasova koji upozoravaju i koji bi se trebali čuti, morao bi se, po svemu, dogoditi, začuti odjek izgovorenih ili napisanih riječi. Od iskustava u New Yorku, preko književnih anonimusa i neanonimusa, naravno i o klimatskim promjenama (doista bi valjalo napraviti znanstveno istraživanje tko je sve i što pisao o tom problemu i opće postoji li nešto zajedničko), tu su i ptice. To je posve dovoljno za minimalne spoznaje o Jonathanu Franzenu i za nastavak čitanja.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Izložba Milana Zoričića u Salonu Galić

HF

Domovina emigranata

HF

Izložba Zoltana Novaka u splitskoj Galeriji Kula

hrvatski-fokus

Crveni ciklus Zagrebačke filharmonije

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više